Artikel top billede

Bitcoin-kursen i himmelflugt: Næsten firedoblet i værdi på et halvt år

Kryptovalutaen bitcoin stiger igen voldsomt i værdi. Nu er valutaen over 3,5 gange mere værd end for seks måneder siden.

Den ledende kryptovaluta har haft en heftig medvind på valutamarkederne efter, at Facebook i forrige uge løftede sløret for deres eget bud på en valuta baseret på blockchain-teknologi.

Det skriver amerikanske CNBC.

Blot få dage efter Facebooks melding, er valutaen styrket med en sjettedel overfor den amerikanske dollar og rundede en maksimal værdi på 11.307,69 dollar søndag 23. juni. Det svarer til 74.600 kroner.

Det er den højeste kurs siden nulpunktet 16. december 2018, hvor valutaen blev handlet for blot 3.195 dollar.

Bitcoin-investorer synes at have genvundet tillid til valutaen, som dog stadig væk har et stykke vej, før den opnår samme værdi som under bitcoin-feberen i slutningen af 2017.

17. december 2017 mønstrede valutaen sin højeste kurs overfor dollaren nogensinde, da prisen for en enkel bitcoin rundede de 19.783 dollar.

Bag den genvundne tillid er der to grunde, vurderer blockchain-analytiker Jehan chu fra Kinetic Capital.

”Prisstigningen skyldes to væsentlige faktorer. Den ene er tiltagende konsensus i investeringskredse om, at bitcoin er en legitim valuta i den digitale alder, og det andet er, at Facebooks lancering af kryptovalutaen Libra tvinger alle CEOs til at tage kryptovalutaer seriøst,” siger han til CNBC.

Med bitcoinens himmelflugt følger flere kursstigninger hos andre udbredte kryptovalutaer. Den anden ledende kryptovaluta, ethereum, er siden december steget med næsten 270 procent i værdi.

Se også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere