Artikel top billede

Bitcoin-kursen i himmelflugt: Næsten firedoblet i værdi på et halvt år

Kryptovalutaen bitcoin stiger igen voldsomt i værdi. Nu er valutaen over 3,5 gange mere værd end for seks måneder siden.

Den ledende kryptovaluta har haft en heftig medvind på valutamarkederne efter, at Facebook i forrige uge løftede sløret for deres eget bud på en valuta baseret på blockchain-teknologi.

Det skriver amerikanske CNBC.

Blot få dage efter Facebooks melding, er valutaen styrket med en sjettedel overfor den amerikanske dollar og rundede en maksimal værdi på 11.307,69 dollar søndag 23. juni. Det svarer til 74.600 kroner.

Det er den højeste kurs siden nulpunktet 16. december 2018, hvor valutaen blev handlet for blot 3.195 dollar.

Bitcoin-investorer synes at have genvundet tillid til valutaen, som dog stadig væk har et stykke vej, før den opnår samme værdi som under bitcoin-feberen i slutningen af 2017.

17. december 2017 mønstrede valutaen sin højeste kurs overfor dollaren nogensinde, da prisen for en enkel bitcoin rundede de 19.783 dollar.

Bag den genvundne tillid er der to grunde, vurderer blockchain-analytiker Jehan chu fra Kinetic Capital.

”Prisstigningen skyldes to væsentlige faktorer. Den ene er tiltagende konsensus i investeringskredse om, at bitcoin er en legitim valuta i den digitale alder, og det andet er, at Facebooks lancering af kryptovalutaen Libra tvinger alle CEOs til at tage kryptovalutaer seriøst,” siger han til CNBC.

Med bitcoinens himmelflugt følger flere kursstigninger hos andre udbredte kryptovalutaer. Den anden ledende kryptovaluta, ethereum, er siden december steget med næsten 270 procent i værdi.

Se også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.