Artikel top billede

Bitcoin-kursen i himmelflugt: Næsten firedoblet i værdi på et halvt år

Kryptovalutaen bitcoin stiger igen voldsomt i værdi. Nu er valutaen over 3,5 gange mere værd end for seks måneder siden.

Den ledende kryptovaluta har haft en heftig medvind på valutamarkederne efter, at Facebook i forrige uge løftede sløret for deres eget bud på en valuta baseret på blockchain-teknologi.

Det skriver amerikanske CNBC.

Blot få dage efter Facebooks melding, er valutaen styrket med en sjettedel overfor den amerikanske dollar og rundede en maksimal værdi på 11.307,69 dollar søndag 23. juni. Det svarer til 74.600 kroner.

Det er den højeste kurs siden nulpunktet 16. december 2018, hvor valutaen blev handlet for blot 3.195 dollar.

Bitcoin-investorer synes at have genvundet tillid til valutaen, som dog stadig væk har et stykke vej, før den opnår samme værdi som under bitcoin-feberen i slutningen af 2017.

17. december 2017 mønstrede valutaen sin højeste kurs overfor dollaren nogensinde, da prisen for en enkel bitcoin rundede de 19.783 dollar.

Bag den genvundne tillid er der to grunde, vurderer blockchain-analytiker Jehan chu fra Kinetic Capital.

”Prisstigningen skyldes to væsentlige faktorer. Den ene er tiltagende konsensus i investeringskredse om, at bitcoin er en legitim valuta i den digitale alder, og det andet er, at Facebooks lancering af kryptovalutaen Libra tvinger alle CEOs til at tage kryptovalutaer seriøst,” siger han til CNBC.

Med bitcoinens himmelflugt følger flere kursstigninger hos andre udbredte kryptovalutaer. Den anden ledende kryptovaluta, ethereum, er siden december steget med næsten 270 procent i værdi.

Se også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere