Artikel top billede

Apple flytter sin Mac Pro-produktion til Kina

Apples Mac Pro-desktop-computere skal fremover samles i Kina. Apple flytter hele produktionen ud af USA.

Midt i den store handelskrig mellem USA og Kina har Apple truffet en opsigtsvækkende beslutning: Apples desktop-computer, Mac Pro, skal fremover samles på kinesiske - og ikke amerikanske - fabrikker.

Apple flytter nemlig ifølge Wall Street Journal hele produktionen af desktop-maskinerne til Kina, der er et absolut hovedmarked for det amerikanske selskab, som henter næsten 18 procent af dets samlede omsætning i Kina.

Apple for i forvejen produceret iPhone og andre enheder på store kinesiske samlefabrikker, hvor produktionen er billig.

Det er planen, at Mac Pro fremover skal samles af kinesiske Quanta Computer på en stor fabrik nær Shanghai.

Men USA’s præsident, Donald Trump, har tidligere givet udtryk for, at han gerne ser, at Apple som ikonisk amerikansk producent flytter i hvert fald en del af den betydelige produktion tilbage til USA.

Ifølge Wall Street Journal meddeler Apple, at den nye Mac Pro er designet og udviklet i Californien, samt at den indeholder komponenter fra mange forskellige lande - inklusive USA.

“Den endelige samleproces er kun en del af hele fremstillingen,” lyder det fra Apple.

Beslutningen om at flytte produktionen ud til Kina kommer i en tid, hvor Trump ellers har eskaleret handelskonflikten med Kina.

Han har allerede oprettet en såkaldt ‘entity list’ med ikke-ønskede kinesiske firmaer, og han har truet med at udvide omfanget af barriererne til at omfatte alle kinesiske produkter.

Ifølge den japanske avis Nikkei er Apple godt i gang med at undersøge de mulige omkostninger ved at flytte al produktion ud af Kina og til andre sydøst-asiatiske lande.

Læs også:

USA i nyt it-angreb mod Kina: Sortlister kinesiske supercomputere

USA vil skærpe krav til 5G-udstyr: Må ikke være fremstillet i Kina

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere