Artikel top billede

Apple flytter sin Mac Pro-produktion til Kina

Apples Mac Pro-desktop-computere skal fremover samles i Kina. Apple flytter hele produktionen ud af USA.

Midt i den store handelskrig mellem USA og Kina har Apple truffet en opsigtsvækkende beslutning: Apples desktop-computer, Mac Pro, skal fremover samles på kinesiske - og ikke amerikanske - fabrikker.

Apple flytter nemlig ifølge Wall Street Journal hele produktionen af desktop-maskinerne til Kina, der er et absolut hovedmarked for det amerikanske selskab, som henter næsten 18 procent af dets samlede omsætning i Kina.

Apple for i forvejen produceret iPhone og andre enheder på store kinesiske samlefabrikker, hvor produktionen er billig.

Det er planen, at Mac Pro fremover skal samles af kinesiske Quanta Computer på en stor fabrik nær Shanghai.

Men USA’s præsident, Donald Trump, har tidligere givet udtryk for, at han gerne ser, at Apple som ikonisk amerikansk producent flytter i hvert fald en del af den betydelige produktion tilbage til USA.

Ifølge Wall Street Journal meddeler Apple, at den nye Mac Pro er designet og udviklet i Californien, samt at den indeholder komponenter fra mange forskellige lande - inklusive USA.

“Den endelige samleproces er kun en del af hele fremstillingen,” lyder det fra Apple.

Beslutningen om at flytte produktionen ud til Kina kommer i en tid, hvor Trump ellers har eskaleret handelskonflikten med Kina.

Han har allerede oprettet en såkaldt ‘entity list’ med ikke-ønskede kinesiske firmaer, og han har truet med at udvide omfanget af barriererne til at omfatte alle kinesiske produkter.

Ifølge den japanske avis Nikkei er Apple godt i gang med at undersøge de mulige omkostninger ved at flytte al produktion ud af Kina og til andre sydøst-asiatiske lande.

Læs også:

USA i nyt it-angreb mod Kina: Sortlister kinesiske supercomputere

USA vil skærpe krav til 5G-udstyr: Må ikke være fremstillet i Kina

Apple vil flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina

Handelskrig med Kina kan ramme Apple hårdt: Mægtig indtjening kan falde med 26 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.