Artikel top billede

USA vil skærpe krav til 5G-udstyr: Må ikke være fremstillet i Kina

Den amerikanske regering undersøger mulighederne for helt at afskære kinesiske virksomheder fra landets kommende 5G-infrastruktur.

Den amerikanske regering undersøger muligheden for at kræve, at al 5G-udstyr i landet skal være fremstillet udenfor Kina.

Det oplyser kilder tæt på præsident Trump og hans regering, skriver Reuters.

Trækket vil komme som et led i en 150 dages undersøgelsesperiode i kølvandet på bekymringer om landets cybersikkerhed og udfordringer deraf fra den kinesiske stat.

The Wall Street Journal oplyser, at de amerikanske myndigheder i perioden undersøger mulighederne for at gøre den spirende amerikanske 5G-infrastruktur helt uafhængig af kinesiske komponenter.

Donald Trumps regering har siden maj måned nedlagt et forbud mod at Kinas ledende 5G-leverandør af både 5G-enheder og 5G-infrastruktur, Huawei Technologies, kan anskaffe sig amerikanske teknologier uden særtilladelse. Et forbud som i praksis afskærer den kinesiske teknologigigant fra det amerikanske marked.

Den amerikanske 150 dages frist udløber i oktober 2019 og vil resultere i et regelsæt, som efterfølgende skal implementeres – en proces som kan tage flere år, lyder det fra WSJ.

Se også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.