Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA vil skærpe krav til 5G-udstyr: Må ikke være fremstillet i Kina

Den amerikanske regering undersøger mulighederne for helt at afskære kinesiske virksomheder fra landets kommende 5G-infrastruktur.

Den amerikanske regering undersøger muligheden for at kræve, at al 5G-udstyr i landet skal være fremstillet udenfor Kina.

Det oplyser kilder tæt på præsident Trump og hans regering, skriver Reuters.

Trækket vil komme som et led i en 150 dages undersøgelsesperiode i kølvandet på bekymringer om landets cybersikkerhed og udfordringer deraf fra den kinesiske stat.

The Wall Street Journal oplyser, at de amerikanske myndigheder i perioden undersøger mulighederne for at gøre den spirende amerikanske 5G-infrastruktur helt uafhængig af kinesiske komponenter.

Donald Trumps regering har siden maj måned nedlagt et forbud mod at Kinas ledende 5G-leverandør af både 5G-enheder og 5G-infrastruktur, Huawei Technologies, kan anskaffe sig amerikanske teknologier uden særtilladelse. Et forbud som i praksis afskærer den kinesiske teknologigigant fra det amerikanske marked.

Den amerikanske 150 dages frist udløber i oktober 2019 og vil resultere i et regelsæt, som efterfølgende skal implementeres – en proces som kan tage flere år, lyder det fra WSJ.

Se også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere