Artikel top billede

Svensk teletopchef spår højere priser som følge af Huawei-sanktioner: "Kunderne kommer til at betale prisen"

Sanktioner og beskyldninger om spionage mod blandt andet Huawei har medført en forsinkelse af 5G-udrulningen i Europa. Og hvis det fortsætter med øget protektionisme, vil kunderne i sidste ende komme til at betale prisen, mener direktør hos Sveriges næststørste teleselskab.

Udrulningen af 5G i Europa er blevet bremset som følge af USA's sanktioner mod Huawei og overvejelserne om brugen af kinesisk udstyr i europæiske lande.

Det mener direktøren for Sveriges næststørste teleselskab Tele2, Anders Nilsson, der oplyser, at selskabet har holdt igen med at indgå aftaler med leverandører.

Det skriver Reuters.

Den svenske direktør mener, at den største konsekvens ved restriktionerne og sikkerhedsbekymringerne har kunnet mærkes i færre investeringer i 5G hen over Europa.

"Vi har en global forsyningskæde, så lige meget hvem du køber udstyr fra, vil du finde komponenter fra Kina. Selvom vi køber udstyr fra Ericsson, som er vores nabo, vil du finde kinesisk hardware og dele i det udstyr," lyder det fra Anders Nilsson til Reuters.

Han gør det samtidig klart, at Tele2 er i dialog med alle leverandører, men at beslutningerne er udsat. Det gælder ikke kun for Huawei, men for alle leverandører, fortæller han.

Anders Nilsson peger samtidig på, at sanktionerne mod Huawei fører til højere priser for forbrugerne, da konkurrencen ville blive skåret ned til de to nordiske spillere, Ericsson og Nokia.

"Men... hvis vi i sidste ende går ned ad den mere protektionistiske vej, vil kunderne komme til at betale prisen."

Trump lemper på sanktionerne

Den amerikanske præsident Donald Trump har netop lempet på de skrappe sanktioner mod Huawei, som han indførte på amerikanske virksomheders handel med det kinesiske selskab.

Nu kan amerikanske virksomheder igen sælge deres udstyr til Huawei, så længe salget ikke fører til 'store, nationale problemer,' fremgår det blandt andet.

Udtalelsen faldt lørdag i forbindelse med Donald Trumps deltagelse på G20-møde i Japan, hvor han blandt andet mødtes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

Donald Trump siger ifølge CNN, at Huawei fortsat spiller en central rolle i den store handels-strid, der pågår mellem USA og Kina, men at han altså ikke desto mindre igen vil give grønt lys for handel mellem Huawei og amerikanske virksomheder.

Læs mere om Trumps nye retning her: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen

De nye takter fra Donald Trump har dog endnu ikke ændret det store for den svenske direktør Anders Nilsson. Han udtaler over for Reuters, at han følger med i begivenhederne med store interesse, men at det stadig er for tidligt at træffe nogen beslutninger baseret på det.

Huaweis danske landechef, Ren Ke, sagde også for få dage siden til Computerworld, at han regnede med, at der ville blive fundet en løsning inden alt for længe.

Det kan du læse mere om her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

Læs også:

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.