Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Svensk teletopchef spår højere priser som følge af Huawei-sanktioner: "Kunderne kommer til at betale prisen"

Sanktioner og beskyldninger om spionage mod blandt andet Huawei har medført en forsinkelse af 5G-udrulningen i Europa. Og hvis det fortsætter med øget protektionisme, vil kunderne i sidste ende komme til at betale prisen, mener direktør hos Sveriges næststørste teleselskab.

Udrulningen af 5G i Europa er blevet bremset som følge af USA's sanktioner mod Huawei og overvejelserne om brugen af kinesisk udstyr i europæiske lande.

Det mener direktøren for Sveriges næststørste teleselskab Tele2, Anders Nilsson, der oplyser, at selskabet har holdt igen med at indgå aftaler med leverandører.

Det skriver Reuters.

Den svenske direktør mener, at den største konsekvens ved restriktionerne og sikkerhedsbekymringerne har kunnet mærkes i færre investeringer i 5G hen over Europa.

"Vi har en global forsyningskæde, så lige meget hvem du køber udstyr fra, vil du finde komponenter fra Kina. Selvom vi køber udstyr fra Ericsson, som er vores nabo, vil du finde kinesisk hardware og dele i det udstyr," lyder det fra Anders Nilsson til Reuters.

Han gør det samtidig klart, at Tele2 er i dialog med alle leverandører, men at beslutningerne er udsat. Det gælder ikke kun for Huawei, men for alle leverandører, fortæller han.

Anders Nilsson peger samtidig på, at sanktionerne mod Huawei fører til højere priser for forbrugerne, da konkurrencen ville blive skåret ned til de to nordiske spillere, Ericsson og Nokia.

"Men... hvis vi i sidste ende går ned ad den mere protektionistiske vej, vil kunderne komme til at betale prisen."

Trump lemper på sanktionerne

Den amerikanske præsident Donald Trump har netop lempet på de skrappe sanktioner mod Huawei, som han indførte på amerikanske virksomheders handel med det kinesiske selskab.

Nu kan amerikanske virksomheder igen sælge deres udstyr til Huawei, så længe salget ikke fører til 'store, nationale problemer,' fremgår det blandt andet.

Udtalelsen faldt lørdag i forbindelse med Donald Trumps deltagelse på G20-møde i Japan, hvor han blandt andet mødtes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

Donald Trump siger ifølge CNN, at Huawei fortsat spiller en central rolle i den store handels-strid, der pågår mellem USA og Kina, men at han altså ikke desto mindre igen vil give grønt lys for handel mellem Huawei og amerikanske virksomheder.

Læs mere om Trumps nye retning her: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen

De nye takter fra Donald Trump har dog endnu ikke ændret det store for den svenske direktør Anders Nilsson. Han udtaler over for Reuters, at han følger med i begivenhederne med store interesse, men at det stadig er for tidligt at træffe nogen beslutninger baseret på det.

Huaweis danske landechef, Ren Ke, sagde også for få dage siden til Computerworld, at han regnede med, at der ville blive fundet en løsning inden alt for længe.

Det kan du læse mere om her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

Læs også:

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere