Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Svensk teletopchef spår højere priser som følge af Huawei-sanktioner: "Kunderne kommer til at betale prisen"

Sanktioner og beskyldninger om spionage mod blandt andet Huawei har medført en forsinkelse af 5G-udrulningen i Europa. Og hvis det fortsætter med øget protektionisme, vil kunderne i sidste ende komme til at betale prisen, mener direktør hos Sveriges næststørste teleselskab.

Udrulningen af 5G i Europa er blevet bremset som følge af USA's sanktioner mod Huawei og overvejelserne om brugen af kinesisk udstyr i europæiske lande.

Det mener direktøren for Sveriges næststørste teleselskab Tele2, Anders Nilsson, der oplyser, at selskabet har holdt igen med at indgå aftaler med leverandører.

Det skriver Reuters.

Den svenske direktør mener, at den største konsekvens ved restriktionerne og sikkerhedsbekymringerne har kunnet mærkes i færre investeringer i 5G hen over Europa.

"Vi har en global forsyningskæde, så lige meget hvem du køber udstyr fra, vil du finde komponenter fra Kina. Selvom vi køber udstyr fra Ericsson, som er vores nabo, vil du finde kinesisk hardware og dele i det udstyr," lyder det fra Anders Nilsson til Reuters.

Han gør det samtidig klart, at Tele2 er i dialog med alle leverandører, men at beslutningerne er udsat. Det gælder ikke kun for Huawei, men for alle leverandører, fortæller han.

Anders Nilsson peger samtidig på, at sanktionerne mod Huawei fører til højere priser for forbrugerne, da konkurrencen ville blive skåret ned til de to nordiske spillere, Ericsson og Nokia.

"Men... hvis vi i sidste ende går ned ad den mere protektionistiske vej, vil kunderne komme til at betale prisen."

Trump lemper på sanktionerne

Den amerikanske præsident Donald Trump har netop lempet på de skrappe sanktioner mod Huawei, som han indførte på amerikanske virksomheders handel med det kinesiske selskab.

Nu kan amerikanske virksomheder igen sælge deres udstyr til Huawei, så længe salget ikke fører til 'store, nationale problemer,' fremgår det blandt andet.

Udtalelsen faldt lørdag i forbindelse med Donald Trumps deltagelse på G20-møde i Japan, hvor han blandt andet mødtes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

Donald Trump siger ifølge CNN, at Huawei fortsat spiller en central rolle i den store handels-strid, der pågår mellem USA og Kina, men at han altså ikke desto mindre igen vil give grønt lys for handel mellem Huawei og amerikanske virksomheder.

Læs mere om Trumps nye retning her: Trump lemper på Huawei-sanktioner: Handel kan komme igang igen

De nye takter fra Donald Trump har dog endnu ikke ændret det store for den svenske direktør Anders Nilsson. Han udtaler over for Reuters, at han følger med i begivenhederne med store interesse, men at det stadig er for tidligt at træffe nogen beslutninger baseret på det.

Huaweis danske landechef, Ren Ke, sagde også for få dage siden til Computerworld, at han regnede med, at der ville blive fundet en løsning inden alt for længe.

Det kan du læse mere om her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

Læs også:

Microsoft, Dell, HP og Intel i samlet modstand mod straftold på kinesiske produkter: Se deres statement her

Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere