Artikel top billede

På vej ud i rummet: Amazon ansøger om tilladelse til at opsende 3.236 satelliter

Amazon vil levere internet til en stor del af verden og ansøger om lov til at opsende 3.236 satellitter i kredsløb om jorden,

Amazon har ansøgt de amerikanske myndigheder om tilladelse til at opsende hele 3.236 bredbånds-satellitter i kredsløb om jordkloden.

De flere tusinder satelitter er af Amazons egen model Kuiper. De skal fra rummet levere bredbånd til det meste af jordkloden.

Amazon har netop indleveret ansøgningen til de amerikanske myndigheder.

I den meddeler selskabet, at Kuiper-satellitterne skal levere bredbånd til ‘millioner af forbrugere og virksomheder, der i dag mangler tilstrækkelig adgang til internettet.’

I sporet på Elon Musk

Med ansøgningen træder Amazon for alvor ind i konkurrencen med Elon Musk’s Space X-projekt.

De amerikanske myndigheder har allerede givet tilladelse til, at Space X kan opsende næsten 12.000 satelitter i såkaldt low-Earth orbit.

Det dækker over kredsløb i højder på mellem 180 kilometer og 2.000 kilometer. I disse højder gennemfører en satellit typisk en fuld tur rundt om jordkloden på omkring halvanden time.

Amazon skriver i sin ansøgning, at Kuiper-satellitterne skal være i kredsløb i højder mellem 590 kilometer og 630 kilometer.

Topchef Jeff Bezos har fornylig fortalt, at Kuiper-projektet vil koste Amazon milliarder af kroner, men det handler om at give ‘millioner af mennesker’ adgang til internettet.

Amazon peger i ansøgningen på, at Kuiper-systemet vil hjælpe mobile netværks-operatører med at udvide deres trådløse netværk.

Desuden vil Kuiper-systemet kunne gavne skibs-trafikken, luft-trafik og land-trafik, påpeger Amazon.

Ifølge selskabet har 3,8 milliarder mennesker i dag ikke adgang til stabilt og hurtigt bredbånd.

Læs også:

Amazon vipper Microsoft af tronen som verdens mest værdifulde selskab - men er stadig langt fra sin egen rekord

Ny mulighed fra Amazon: Få din egen AWS-server hjem i kælderen med ny on-premiseløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere