Artikel top billede

På vej ud i rummet: Amazon ansøger om tilladelse til at opsende 3.236 satelliter

Amazon vil levere internet til en stor del af verden og ansøger om lov til at opsende 3.236 satellitter i kredsløb om jorden,

Amazon har ansøgt de amerikanske myndigheder om tilladelse til at opsende hele 3.236 bredbånds-satellitter i kredsløb om jordkloden.

De flere tusinder satelitter er af Amazons egen model Kuiper. De skal fra rummet levere bredbånd til det meste af jordkloden.

Amazon har netop indleveret ansøgningen til de amerikanske myndigheder.

I den meddeler selskabet, at Kuiper-satellitterne skal levere bredbånd til ‘millioner af forbrugere og virksomheder, der i dag mangler tilstrækkelig adgang til internettet.’

I sporet på Elon Musk

Med ansøgningen træder Amazon for alvor ind i konkurrencen med Elon Musk’s Space X-projekt.

De amerikanske myndigheder har allerede givet tilladelse til, at Space X kan opsende næsten 12.000 satelitter i såkaldt low-Earth orbit.

Det dækker over kredsløb i højder på mellem 180 kilometer og 2.000 kilometer. I disse højder gennemfører en satellit typisk en fuld tur rundt om jordkloden på omkring halvanden time.

Amazon skriver i sin ansøgning, at Kuiper-satellitterne skal være i kredsløb i højder mellem 590 kilometer og 630 kilometer.

Topchef Jeff Bezos har fornylig fortalt, at Kuiper-projektet vil koste Amazon milliarder af kroner, men det handler om at give ‘millioner af mennesker’ adgang til internettet.

Amazon peger i ansøgningen på, at Kuiper-systemet vil hjælpe mobile netværks-operatører med at udvide deres trådløse netværk.

Desuden vil Kuiper-systemet kunne gavne skibs-trafikken, luft-trafik og land-trafik, påpeger Amazon.

Ifølge selskabet har 3,8 milliarder mennesker i dag ikke adgang til stabilt og hurtigt bredbånd.

Læs også:

Amazon vipper Microsoft af tronen som verdens mest værdifulde selskab - men er stadig langt fra sin egen rekord

Ny mulighed fra Amazon: Få din egen AWS-server hjem i kælderen med ny on-premiseløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.