Artikel top billede

Næste Windows 10 er klar til at understøtte alternativer til Cortana

Den kommende version af Windows 10 styresystemet fra Microsoft vil lade andre stemmestyrede assistenter komme til.

Når Microsoft i efteråret slipper sin næste version af Windows 10-styresystemet løs, vil det kunne fjernstyres med blandt andet Amazons digitale assistent, Alexa.

Det erfarer netmediet Windowscentral, som noterer, at den udvidede assistent-support er integreret i en ny betaversion af det, der kommer til at være efterårets udgivelse af Windows 10 - indtil videre kendt som Windows 10 19H2.

Microsofts nye tiltag betyder, at eksempelvis Amazons Alexa vil kunne vække systemet fra låseskærmen, en feature som hidtil har været forbeholdt Microsofts egen assistent kaldet Cortana.

Se også: Microsofs Cortana-chef stopper pludselig: Udløser tvivl om Cortanas fremtid i Microsoft

Alexa er i forvejen delvist understøttet, men kræver, at brugerne af systemet er logget ind i maskinen, før Alexa kan reagerer på stemmekommandoer.

At Microsoft åbner op for digitale assistenter fra tredjeparter gør det på sigt muligt, at andre assistenter fra eksempelvis Google eller Apple kan finde vej til platformen. Det forudsætter dog, at Google og Apple vælger at versionere deres assistenter til platformen.

Microsofts åbenhed overfor nye assistenter kommer samtidig med, at selskabet synes at afkoble sin egen Cortana-assistent fra Windows 10. I forårets Windows 10-opdatering blev Cortana fjernet fra styresystemets søgefelt, mens Microsoft i forrige måned lancerede Cortana som en selvstændig app i selskabets app-butik, Microsoft Store.

Se også: Amazon erkender: Opbevarer Alexa-optagelser til evig tid - medmindre den enkelte bruger selv sletter dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.