Artikel top billede

Næste Windows 10 er klar til at understøtte alternativer til Cortana

Den kommende version af Windows 10 styresystemet fra Microsoft vil lade andre stemmestyrede assistenter komme til.

Når Microsoft i efteråret slipper sin næste version af Windows 10-styresystemet løs, vil det kunne fjernstyres med blandt andet Amazons digitale assistent, Alexa.

Det erfarer netmediet Windowscentral, som noterer, at den udvidede assistent-support er integreret i en ny betaversion af det, der kommer til at være efterårets udgivelse af Windows 10 - indtil videre kendt som Windows 10 19H2.

Microsofts nye tiltag betyder, at eksempelvis Amazons Alexa vil kunne vække systemet fra låseskærmen, en feature som hidtil har været forbeholdt Microsofts egen assistent kaldet Cortana.

Se også: Microsofs Cortana-chef stopper pludselig: Udløser tvivl om Cortanas fremtid i Microsoft

Alexa er i forvejen delvist understøttet, men kræver, at brugerne af systemet er logget ind i maskinen, før Alexa kan reagerer på stemmekommandoer.

At Microsoft åbner op for digitale assistenter fra tredjeparter gør det på sigt muligt, at andre assistenter fra eksempelvis Google eller Apple kan finde vej til platformen. Det forudsætter dog, at Google og Apple vælger at versionere deres assistenter til platformen.

Microsofts åbenhed overfor nye assistenter kommer samtidig med, at selskabet synes at afkoble sin egen Cortana-assistent fra Windows 10. I forårets Windows 10-opdatering blev Cortana fjernet fra styresystemets søgefelt, mens Microsoft i forrige måned lancerede Cortana som en selvstændig app i selskabets app-butik, Microsoft Store.

Se også: Amazon erkender: Opbevarer Alexa-optagelser til evig tid - medmindre den enkelte bruger selv sletter dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere