Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Skyen er nu Googles hurtigst voksende forretningsområde: Omsætter snart for mere end 50 milliarder

Google Cloud er søgegigantens hurtigstvoksende forretningsområde. Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab, der også viser, at Google oplever fornyet fremgang på annoncemarkedet.

Googles moderselskab Alphabet oplever både fremgang for sin cloud-forretning og for sit annoncesalg.

Det fremgår af selskabets regnskab for årets andet kvartal, der ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg overgik forventningerne hos analytikerne på Wall Street.

Ifølge Bloomberg omsatte Alphabet for 31,7 milliarder dollar - 213 milliarder kroner - i kvartalet, mens analytikerne forventede en omsætning på 30,8 milliarder dollar.

De to væsentligste årsager til fremgangen er den boomende cloud-forretningen og det voksende annoncesalg.

Læs også: Efter milliardbøde: Facebook-regnskab slår alle forventninger

Cloud-forretning boomer

Ifølge Bloomberg er clouden-forretningen selskabets hurtigstvoksende forretningsområde.

Googles administrerende direktør Sundar Pichai oplyste i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet, at cloud-forretningen nu har kurs mod at runde en årlig omsætning på otte milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 54 milliarder kroner.

Med til historien hører dog, at det stadigvæk blot er en fjerdedel af omsætningen i Amazons cloud-forretning, AWS.

Fremgang for annoncesalget

Regnskabet bød også på gode nyheder for annoncesalget, der er vokset med 16 procent i forhold til samme kvartal året før.

Væksten i annoncesalget er dog ikke helt så høj, som den har været for Google i tidligere tider, hvor Googles annonceforretning ifølge Bloomberg i årevis voksede med mindst 20 procent.

Det er dog en fremgang i forhold til årets første kvartal, hvor Googles vækst på annoncemarkedet ikke levede op til investorernes forventning.

Læs også:
Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere