Artikel top billede

Skyen er nu Googles hurtigst voksende forretningsområde: Omsætter snart for mere end 50 milliarder

Google Cloud er søgegigantens hurtigstvoksende forretningsområde. Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab, der også viser, at Google oplever fornyet fremgang på annoncemarkedet.

Googles moderselskab Alphabet oplever både fremgang for sin cloud-forretning og for sit annoncesalg.

Det fremgår af selskabets regnskab for årets andet kvartal, der ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg overgik forventningerne hos analytikerne på Wall Street.

Ifølge Bloomberg omsatte Alphabet for 31,7 milliarder dollar - 213 milliarder kroner - i kvartalet, mens analytikerne forventede en omsætning på 30,8 milliarder dollar.

De to væsentligste årsager til fremgangen er den boomende cloud-forretningen og det voksende annoncesalg.

Læs også: Efter milliardbøde: Facebook-regnskab slår alle forventninger

Cloud-forretning boomer

Ifølge Bloomberg er clouden-forretningen selskabets hurtigstvoksende forretningsområde.

Googles administrerende direktør Sundar Pichai oplyste i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet, at cloud-forretningen nu har kurs mod at runde en årlig omsætning på otte milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 54 milliarder kroner.

Med til historien hører dog, at det stadigvæk blot er en fjerdedel af omsætningen i Amazons cloud-forretning, AWS.

Fremgang for annoncesalget

Regnskabet bød også på gode nyheder for annoncesalget, der er vokset med 16 procent i forhold til samme kvartal året før.

Væksten i annoncesalget er dog ikke helt så høj, som den har været for Google i tidligere tider, hvor Googles annonceforretning ifølge Bloomberg i årevis voksede med mindst 20 procent.

Det er dog en fremgang i forhold til årets første kvartal, hvor Googles vækst på annoncemarkedet ikke levede op til investorernes forventning.

Læs også:
Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.