Artikel top billede

Skyen er nu Googles hurtigst voksende forretningsområde: Omsætter snart for mere end 50 milliarder

Google Cloud er søgegigantens hurtigstvoksende forretningsområde. Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab, der også viser, at Google oplever fornyet fremgang på annoncemarkedet.

Googles moderselskab Alphabet oplever både fremgang for sin cloud-forretning og for sit annoncesalg.

Det fremgår af selskabets regnskab for årets andet kvartal, der ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg overgik forventningerne hos analytikerne på Wall Street.

Ifølge Bloomberg omsatte Alphabet for 31,7 milliarder dollar - 213 milliarder kroner - i kvartalet, mens analytikerne forventede en omsætning på 30,8 milliarder dollar.

De to væsentligste årsager til fremgangen er den boomende cloud-forretningen og det voksende annoncesalg.

Læs også: Efter milliardbøde: Facebook-regnskab slår alle forventninger

Cloud-forretning boomer

Ifølge Bloomberg er clouden-forretningen selskabets hurtigstvoksende forretningsområde.

Googles administrerende direktør Sundar Pichai oplyste i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet, at cloud-forretningen nu har kurs mod at runde en årlig omsætning på otte milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 54 milliarder kroner.

Med til historien hører dog, at det stadigvæk blot er en fjerdedel af omsætningen i Amazons cloud-forretning, AWS.

Fremgang for annoncesalget

Regnskabet bød også på gode nyheder for annoncesalget, der er vokset med 16 procent i forhold til samme kvartal året før.

Væksten i annoncesalget er dog ikke helt så høj, som den har været for Google i tidligere tider, hvor Googles annonceforretning ifølge Bloomberg i årevis voksede med mindst 20 procent.

Det er dog en fremgang i forhold til årets første kvartal, hvor Googles vækst på annoncemarkedet ikke levede op til investorernes forventning.

Læs også:
Vestager-bøde koster Google dyrt: Overskuddet dykker med 29 procent
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere