Artikel top billede

(Foto: Photo by Drew Hays on Unsplash)

Læger forlanger endelig afklaring: Skal Sundhedsplatformen leve eller dø?

Overlægeforeningen kræver, at der bliver udarbejdet en professionel analyse af Sundhedsplatformens fremtid, så det en gang for alle bliver klart, om systemet bør skrottes.

Overlægeforeningen er træt af den megen polemik om Sundhedsplatformen.

Overlægerne forlanger nu, at der bliver foretaget en professionel analyse af systemet, så det en gang for alle kan blive klarlagt, om systemet kan komme til at fungere, hvad det kommer til at koste, og hvor lang tid det vil tage, skriver Politiken.

“Nu har vi hørt på i flere år, at problemet med Sundhedsplatformen vil blive løst, men det er ikke sket. Derfor foreslår jeg, at vi trækker en streg i sandet og siger, at nu vil vi have afklaret, om Sundhedsplatformen kan bringes til at fungere, eller vi skal finde et andet system,” siger formand for foreningen, Lisbeth Lintz, til avisen.

Overlægeforeningen mener, at en undersøgelse vil kunne give politikerne et oplyst grundlag til at træffe beslutningen om, hvorvidt Sundhedsplatformen har en fremtid i Region Sjælland og Region Hovedstaden, når kontrakten med leverandøren Epic skal forlænges en dag.

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, kan ikke se nogen ide i 'endnu en analyse.' Hun peger på, at det vigtigste er at få ro omkring det omstridte it-system.

Tidligere på året blev et forslag om at udskifte Sundhedsplatformen nedstemt i Region Hovedstaden.

Det kan du læse mere om her: Forslag nedstemt med overvældende flertal: Region H bakker fortsat stort op om Sundhedsplatformen

Læs også:

Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"

Sundhedsplatformen er fem gange dyrere i drift end jysk udgave af systemet

Udgifterne til Region Hovedstadens it-afdeling er steget med over 20 procent siden køb af Sundhedsplatformen: Overstiger nu 1,5 milliarder kroner

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere