Artikel top billede

Læger forlanger endelig afklaring: Skal Sundhedsplatformen leve eller dø?

Overlægeforeningen kræver, at der bliver udarbejdet en professionel analyse af Sundhedsplatformens fremtid, så det en gang for alle bliver klart, om systemet bør skrottes.

Overlægeforeningen er træt af den megen polemik om Sundhedsplatformen.

Overlægerne forlanger nu, at der bliver foretaget en professionel analyse af systemet, så det en gang for alle kan blive klarlagt, om systemet kan komme til at fungere, hvad det kommer til at koste, og hvor lang tid det vil tage, skriver Politiken.

“Nu har vi hørt på i flere år, at problemet med Sundhedsplatformen vil blive løst, men det er ikke sket. Derfor foreslår jeg, at vi trækker en streg i sandet og siger, at nu vil vi have afklaret, om Sundhedsplatformen kan bringes til at fungere, eller vi skal finde et andet system,” siger formand for foreningen, Lisbeth Lintz, til avisen.

Overlægeforeningen mener, at en undersøgelse vil kunne give politikerne et oplyst grundlag til at træffe beslutningen om, hvorvidt Sundhedsplatformen har en fremtid i Region Sjælland og Region Hovedstaden, når kontrakten med leverandøren Epic skal forlænges en dag.

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, kan ikke se nogen ide i 'endnu en analyse.' Hun peger på, at det vigtigste er at få ro omkring det omstridte it-system.

Tidligere på året blev et forslag om at udskifte Sundhedsplatformen nedstemt i Region Hovedstaden.

Det kan du læse mere om her: Forslag nedstemt med overvældende flertal: Region H bakker fortsat stort op om Sundhedsplatformen

Læs også:

Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"

Sundhedsplatformen er fem gange dyrere i drift end jysk udgave af systemet

Udgifterne til Region Hovedstadens it-afdeling er steget med over 20 procent siden køb af Sundhedsplatformen: Overstiger nu 1,5 milliarder kroner

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.