Artikel top billede

Den Europæiske Centralbank langer kraftigt ud efter Facebook's kryptovaluta: Europa skal ignorere Facebooks “forræderiske løfter”

Den Europæiske Centralbank langer kraftigt ud efter den socialemediegigant, Facebook, efter at selskabet har lanceret sin kommende kryptovaluta.

Facebooks kommende kryptovaluta, Libra, får ikke nogen varm velkomst fra den Europæiske Centralbank (ECB).

Centralbankens bestyrelsesmedlem fra Luxemborg, Yves Mersch, mener, at Facebook kan være med til at underminere ECB's evne til at føre pengepolitik i Europa.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i kritikken fra Mersch, der mener, at EU skal ignorere Facebooks “forræderiske løfter”, som han betegner som sirene sang, der som bekendt er kendetegnet ved at lokke sømænd i døden.

Læs også: Facebooks libra i potentiel krise: Nu vil partnere trække sig ud af samarbejdet

“Afhængig af Libras afhængighed af euroen, så kan det være med til at reducere ECB's kontrol med euroen, hæmme den pengepolitiske mekanisme ved at påvirke likviditetspositionen for bankerne inden for euroområdet og underminere valutaens internationale rolle,” siger Yves Mersch ifølge nyhedsbureauet.

Han opfordrer samtidig de europæiske borgere til ikke at blive fristet til at droppe sikkerheden i de etablerede betalingsløsninger.

Facebook forventer at være klar med den digitale kryptovaluta i løbet af næste år.

Planerne om at lancere en valuta har også fået hård kritik fra Facebooks eget hjemland, hvor flere amerikanske politikere også har kritiseret beslutningen i hårde vendinger.

Læs også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.