Artikel top billede

(Foto: Netcompany)

André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

“Fra den stol jeg sidder i, virker vores system,” siger Netcompanys direktør André Rogaczewski om forsinkelserne for Skats nye inddrivelsessystem, PSRM, som Netcompany skal levere.

Det er ikke leverandøren Netcompanys skyld, at Skattestyrelsens nye inddrivelsessystem PSRM står til at blive mere end et år forsinket.

Til DR siger André Rogaczewski, at den tekniske side af systemet virker, som det skal og som aftalt.

“Jeg kan bare sige, at fra den stol, som jeg sidder i, virker vores system,” siger han.

Det sker efter, at Rigsrevisionen torsdag i en ny rapport konkluderede, at PSRM, der skal erstatte skandalesystemet EFI, ser ud til først at kunne være helt klar til brug frem mod slutningen af 2020.

Det var oprindeligt planen, at PSRM skulle have været klar i begyndelsen af 2019.

Det kan du læse mere om her: Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Ifølge Rigsrevisionen er problemet især, at det tager meget lang tid at få koblet de såkaldte fordringshavere på systemet - altså de myndigheder, der har penge til gode, og som vil kradse pengene ind via systemet.

Det drejer sig om i alt cirka 800 offentlige kreditorer.

Skatteministeriet fortalte torsdag, at problemet her blandt andet skyldtes, at mange af de pågældende kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at koble sig på PSRM-systemet.

André Rogaczewski siger til DR, at det er meget komplekst at integrere systemer med hinanden. Han siger, at det ‘går fremad.’

Læs også:

Skatteminister på vej med plan for problemramt it-skattesystem - men det kommer til at tage ‘flere år’ at få det i drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere