Mere end hver anden pc i verden kører nu med Windows 10: Her er de mest udbredte pc-styresystemer

Microsofts Windows 10 fortsætter sin fremgang. Systemet kører nu for første gang på mere end hver anden pc på jordkloden. Se listen over de mest udbredte OS'er lige nu.

Windows 10 er verdenshistoriens mest udbredte styresystem til computere.

Systemet runder for første gang siden lanceringen icC en markedsandel på 50 procent af verdens computere, viser nye tal fra analysehuset Net Applications, der måler på et meget stort antal websites verden over.

Du finder seneste opgørelse fra Net Applications her.

Windows 10’s markedsandel er steget med næsten 20 procent-point over de seneste to år.

Ifølge Net Applications har Windows 10 nu en markedsandel på 50,99 procent fulgt af det aldrende Windows 7, der med en fortsat markedandel på 30,34 procent må siges at være særdeles levedygtigt.

Windows 7’s markedsandel er faldet fra 43,82 procent for to år siden til det nuværende niveau.

Microsoft begyndte at aflive Windows 7 helt tilbage i 2015, da selskabet formelt stoppede med at udsende opdateringer og lignende til systemet under den såkaldte mainstream support.

I januar 2020 vil Microsoft lukke ned for den udvidede support - ‘extended support’.

Det betyder, at Microsoft efter planen her vil udsende de absolut sidste sikkerhedsopdateringer til Windows 7 og samtidig lukke ned for teknisk support.

Tilsammen kører Windows 7 og Windows 10 i dag på mere end otte ud af 10 pc’er i verden.

Langt under disse to styresystmere finder vi en række af mindre - men dog kendte - styresystemer, herunder MacOS, Windows 8.1 og Linux.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau sigtede Microsoft i første omgang efter at få en milliard brugere af Windows 10. I dag anvender omkring 800 millioner brugere systemet.

Her er listen over de mest udbredte styresystemer til computere lige nu:


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.