Artikel top billede

EU vil indføre ‘web-skat’ inden udgangen af 2020 - vil forsøge at få alle G20-lande med

EU vil indføre en særlig skat på digitale services inden udgangen af 2020. I første omgang vil EU forsøge at få verdens økonomisk mest slagkraftige lande med på en aftale.

EU sigter målrettet efter at indføre en særlig skat på digitale services og er klar til at gå enegang, hvis det skulle vise sig umuligt at få andre lande med.

Det fastlår EU’s nye økonomiske kommissær, italieneren Paolo Gentiloni Silveri, til Reuters.

I første omgang vil EU dog se, om en en særlig skat på digitale services kan indføres på tværs af G20-landene, der tæller EU samt de 19 af de økonomisk mest tunge lande i verden, herunder USA, Japan, Kina, Rusland, Saudi-Arabien, Sydkorea og INdien.

“Min første opgave bliver at finde ud af, om det er muligt at introducere web-skat på OECD/G20-niveau - altså på globalt niveau, da det vil være den mest effektive løsning,” siger han til den italienske avis La Stampa.

Ifølge kommissæren vil EU forsøge at nå frem til en løsning inden udgangen af 2020.

“Men er det ikke muligt, vil min opgave blive at få en europæisk web-skat indført. Vi er ikke klar til at vente,” siger han.

EU-kommissæren siger, at han desuden vil få til opgave at følge de europæiske bestræbelser på at harmonisere virksomheds-beskatningen på tværs af EU-landene.

Læs også:

Mette Frederiksen vil gå hele vejen: Klar til at indføre en ny skat på tech-giganter

Trods amerikansk vrede: Nu godkender franske politikere omstridt it-skat - 30 it-giganter er i skudlinjen

Efter trusler fra Trump: Nu indgår Frankrig og USA kompromis om skat på tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere