Artikel top billede

EU vil indføre ‘web-skat’ inden udgangen af 2020 - vil forsøge at få alle G20-lande med

EU vil indføre en særlig skat på digitale services inden udgangen af 2020. I første omgang vil EU forsøge at få verdens økonomisk mest slagkraftige lande med på en aftale.

EU sigter målrettet efter at indføre en særlig skat på digitale services og er klar til at gå enegang, hvis det skulle vise sig umuligt at få andre lande med.

Det fastlår EU’s nye økonomiske kommissær, italieneren Paolo Gentiloni Silveri, til Reuters.

I første omgang vil EU dog se, om en en særlig skat på digitale services kan indføres på tværs af G20-landene, der tæller EU samt de 19 af de økonomisk mest tunge lande i verden, herunder USA, Japan, Kina, Rusland, Saudi-Arabien, Sydkorea og INdien.

“Min første opgave bliver at finde ud af, om det er muligt at introducere web-skat på OECD/G20-niveau - altså på globalt niveau, da det vil være den mest effektive løsning,” siger han til den italienske avis La Stampa.

Ifølge kommissæren vil EU forsøge at nå frem til en løsning inden udgangen af 2020.

“Men er det ikke muligt, vil min opgave blive at få en europæisk web-skat indført. Vi er ikke klar til at vente,” siger han.

EU-kommissæren siger, at han desuden vil få til opgave at følge de europæiske bestræbelser på at harmonisere virksomheds-beskatningen på tværs af EU-landene.

Læs også:

Mette Frederiksen vil gå hele vejen: Klar til at indføre en ny skat på tech-giganter

Trods amerikansk vrede: Nu godkender franske politikere omstridt it-skat - 30 it-giganter er i skudlinjen

Efter trusler fra Trump: Nu indgår Frankrig og USA kompromis om skat på tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.