Artikel top billede

Her er smartphonen som du nemt selv kan fikse – der følger endda en skruetrækker med

Hollandske Fairphone slipper en ny mobil løs. Modsat det markedet ellers byder på, kan selskabets Fairphone 3 let repareres af brugeren selv.

I en tid hvor smartphonen så småt er blevet et forbrugsgode, som jævnligt skiftes ud til fordel for en nyere model, går hollandske Fairphone nye veje.

Telefon-producenten har siden 2013 slået sig op på at fremstille smartphones efter bæredygtige principper med en Fairtrade-certificeret forsyningskæde og en modulær konstruktion, der gør det let at reparere enhederne.

Og nu er en ny, særlig reparationsvenlig model på vej.

I oktober vil Fairphone 3 få salgsdebut – en mobiltelefon som ifølge reparationsteknikkerne fra iFixit er sjældent forbrugervenlig.

selskabets blog får Fairphone iFixits ultimative udmærkelse med en ’repairability score’ på 10 ud af 10 points. Den eneste anden mobil der hidtil har fået den ære, er Fairphones forgænger fra 2015, Fairphone.

I samme disciplin opnår Samsungs nyeste topmobil, Galaxy Note 10+, blot tre ud af 10 mulige points, mens Apples iPhone Xs-modeller scorer seks ud af 10.

Fairphone inkluderer endda en skruetrækker i salgsæsken, så brugerne selv kan udskifte eventuelt defekte komponenter. iFixit noterer dog her, at selvom modulerne er nemme at udskifte, kræver det teknisk snilde at åbne de enkelte moduler.

Middelmådig indvendigt

Som mobiltelefon vil Fairphone næppe kunne bide skeer med de nyeste topmodeller fra Apple eller Samsung.

Prisskiltet på 450 euro, omkring 3.200 kroner, indikerer da også at det er en mellemklasse-sag, der bydes på.

Inde i den modulære mobil, i processor-modulet, finder man en Qualcomm Snapdragon 632 octa-core processor parret op med 4gb RAM og 64 gb lagerplads.

Batteriet er til gengæld udskifteligt og byder på godt 3.000 mAh en fjerdedel mere end i forgængeren fra 2015. Opladningen foregår nu igennem USB-C standarden.

Selve skærmen strækker sig over 5,65 tommer og leverer Android 9.0 styresystemet i 18:9 format, mens der på bagsiden diskes op med et enkelt 12 megapixels kamera.

Siden Fairphones debut, har selskabet solgt over 100.000 smartphones på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere