Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Politisk flertal griber ind over for høje gebyrer på betalingsservice

Den danske betalingskæmpe Nets kan se frem til mere politisk regulering. Et flertal i folketinget har nemlig givet myndighederne større mulighed for at gribe ind over for højere gebyrer.

Regeringen har sammen med alle partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige og Liberal Alliance har netop vedtaget øget beføjelser til de danske konkurrence-myndigheder.

De skal nemlig have bedre mulighed for at gribe ind overfor betalingsselskaber som eksempelvis Nets.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Lovindgrebet kommer efter, at flere nødhjælpsorganisationer igennem længere tid har råbt op om de gebyrer deres medlemmer betaler til betalingsgiganten Nets.

Organisationerne mener nemlig, at Nets tager et urimeligt højt gebyr for at håndtere de indbetalinger danskere gerne vil give til organisationer som Red Barnet og Unicef.

"Efter at have hørt de forskellige parter står det nu klart for mig, at der er behov for politisk handling, som tilgodeser alle brugere af Betalingsservice. Det er også tydeligt for mig, at der er behov for at handle så hurtigt som muligt på området," lyder det fra ministeren ifølge meddelelsen, der fortsætter:

"Rigtig mange danskere og danske virksomheder benytter betalingstjenester til at betale deres regninger. Af hensyn til dem er det vigtigt, at udbyderne ikke kan udnytte en stærk markedsposition til at opkræve urimelige gebyrer."

Læs også: Nets gebyrpolitik i regeringens søgelys forud for kæmpe-frasalg af Betalingsservice

De nye regler giver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mulighed for at gribe ind blandt andet over for betalingsservice, hvis det kan dokumenteres, at der bliver opkrævet "urimelige priser."

Konkret betyder det, at myndighederne kan kræve at prisen sættes ned, hvis det altså kan dokumenteres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere