Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Politisk flertal griber ind over for høje gebyrer på betalingsservice

Den danske betalingskæmpe Nets kan se frem til mere politisk regulering. Et flertal i folketinget har nemlig givet myndighederne større mulighed for at gribe ind over for højere gebyrer.

Regeringen har sammen med alle partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige og Liberal Alliance har netop vedtaget øget beføjelser til de danske konkurrence-myndigheder.

De skal nemlig have bedre mulighed for at gribe ind overfor betalingsselskaber som eksempelvis Nets.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Lovindgrebet kommer efter, at flere nødhjælpsorganisationer igennem længere tid har råbt op om de gebyrer deres medlemmer betaler til betalingsgiganten Nets.

Organisationerne mener nemlig, at Nets tager et urimeligt højt gebyr for at håndtere de indbetalinger danskere gerne vil give til organisationer som Red Barnet og Unicef.

"Efter at have hørt de forskellige parter står det nu klart for mig, at der er behov for politisk handling, som tilgodeser alle brugere af Betalingsservice. Det er også tydeligt for mig, at der er behov for at handle så hurtigt som muligt på området," lyder det fra ministeren ifølge meddelelsen, der fortsætter:

"Rigtig mange danskere og danske virksomheder benytter betalingstjenester til at betale deres regninger. Af hensyn til dem er det vigtigt, at udbyderne ikke kan udnytte en stærk markedsposition til at opkræve urimelige gebyrer."

Læs også: Nets gebyrpolitik i regeringens søgelys forud for kæmpe-frasalg af Betalingsservice

De nye regler giver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mulighed for at gribe ind blandt andet over for betalingsservice, hvis det kan dokumenteres, at der bliver opkrævet "urimelige priser."

Konkret betyder det, at myndighederne kan kræve at prisen sættes ned, hvis det altså kan dokumenteres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere