Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU frygter konsekvenser af Facebooks nye kryptovaluta: Ny lovgivning på vej over hele EU

EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, sigter efter at indføre fælles-europæisk regulering af kryptovaluta i EU.

EU er på vej med en samlet regulering af kryptovaluta som en direkte konsekvens af Facebooks udviklings-projekt af kryptovalutaen libra.

Det siger EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, der tirsdag deltog i en høring i EU-Kommissionen.

“Europa har brug for en fælles tilgang til krypto-aktiver som Libra. Jeg har i sinde at foreslår ny lovgivning på området,” sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere EU-lande frygter, at libra kan udgøre en risiko mod den finansielle stabilitet, hvis Facebook får lov til at lancere den uden, at der bliver reguleret.

Det er planen, at Facebook-valutaen skal kunne anvendes som betalingsmiddel i eksempelvis Messenger og WhatsApp.

Det kan du læse mere om her:

I dag har EU ingen specifik lovgivning på kryptovaluta-området, da de store kryptovalutaer i dag - med bitcoin som den største - stort set ikke veksles til euro.

Men med libra er sagen en anden.

Ifølge finans-kommissæren kan Facebook-valutaen få ‘systemiske konsekvenser på den finansielle stabilitet,’ da den vil betyde, at flere hundrede millioner Facebook-brugere i EU pludselig vil kunne betale med den.

Valdis Dombrovski siger, at den kommende EU-lovgivning på området vil fokusere på at sikre den finansielle stabilitet, beskytte forbrugerne samt på at sikre, at kryptovalutaerne ikke anvendes til hvidvaskning af penge.

Kryptovalutaerne flyder nemlig frit over landegrænser i dag, hvilket gør dem oplagte som middel til hvidvaskning.

Læs også:

Trump raser mod kryptovaluta: Kræver at Facebook og andre skal underlægges finansiel regulering

Den Europæiske Centralbank langer kraftigt ud efter Facebook's kryptovaluta: Europa skal ignorere Facebooks “forræderiske løfter”

EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere