Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU frygter konsekvenser af Facebooks nye kryptovaluta: Ny lovgivning på vej over hele EU

EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, sigter efter at indføre fælles-europæisk regulering af kryptovaluta i EU.

EU er på vej med en samlet regulering af kryptovaluta som en direkte konsekvens af Facebooks udviklings-projekt af kryptovalutaen libra.

Det siger EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, der tirsdag deltog i en høring i EU-Kommissionen.

“Europa har brug for en fælles tilgang til krypto-aktiver som Libra. Jeg har i sinde at foreslår ny lovgivning på området,” sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere EU-lande frygter, at libra kan udgøre en risiko mod den finansielle stabilitet, hvis Facebook får lov til at lancere den uden, at der bliver reguleret.

Det er planen, at Facebook-valutaen skal kunne anvendes som betalingsmiddel i eksempelvis Messenger og WhatsApp.

Det kan du læse mere om her:

I dag har EU ingen specifik lovgivning på kryptovaluta-området, da de store kryptovalutaer i dag - med bitcoin som den største - stort set ikke veksles til euro.

Men med libra er sagen en anden.

Ifølge finans-kommissæren kan Facebook-valutaen få ‘systemiske konsekvenser på den finansielle stabilitet,’ da den vil betyde, at flere hundrede millioner Facebook-brugere i EU pludselig vil kunne betale med den.

Valdis Dombrovski siger, at den kommende EU-lovgivning på området vil fokusere på at sikre den finansielle stabilitet, beskytte forbrugerne samt på at sikre, at kryptovalutaerne ikke anvendes til hvidvaskning af penge.

Kryptovalutaerne flyder nemlig frit over landegrænser i dag, hvilket gør dem oplagte som middel til hvidvaskning.

Læs også:

Trump raser mod kryptovaluta: Kræver at Facebook og andre skal underlægges finansiel regulering

Den Europæiske Centralbank langer kraftigt ud efter Facebook's kryptovaluta: Europa skal ignorere Facebooks “forræderiske løfter”

EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere