(Foto: Dan Jensen)

EU frygter konsekvenser af Facebooks nye kryptovaluta: Ny lovgivning på vej over hele EU

EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, sigter efter at indføre fælles-europæisk regulering af kryptovaluta i EU.

EU er på vej med en samlet regulering af kryptovaluta som en direkte konsekvens af Facebooks udviklings-projekt af kryptovalutaen libra.

Det siger EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, der tirsdag deltog i en høring i EU-Kommissionen.

“Europa har brug for en fælles tilgang til krypto-aktiver som Libra. Jeg har i sinde at foreslår ny lovgivning på området,” sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere EU-lande frygter, at libra kan udgøre en risiko mod den finansielle stabilitet, hvis Facebook får lov til at lancere den uden, at der bliver reguleret.

Det er planen, at Facebook-valutaen skal kunne anvendes som betalingsmiddel i eksempelvis Messenger og WhatsApp.

Det kan du læse mere om her:

I dag har EU ingen specifik lovgivning på kryptovaluta-området, da de store kryptovalutaer i dag - med bitcoin som den største - stort set ikke veksles til euro.

Men med libra er sagen en anden.

Ifølge finans-kommissæren kan Facebook-valutaen få ‘systemiske konsekvenser på den finansielle stabilitet,’ da den vil betyde, at flere hundrede millioner Facebook-brugere i EU pludselig vil kunne betale med den.

Valdis Dombrovski siger, at den kommende EU-lovgivning på området vil fokusere på at sikre den finansielle stabilitet, beskytte forbrugerne samt på at sikre, at kryptovalutaerne ikke anvendes til hvidvaskning af penge.

Kryptovalutaerne flyder nemlig frit over landegrænser i dag, hvilket gør dem oplagte som middel til hvidvaskning.

Læs også:

Trump raser mod kryptovaluta: Kræver at Facebook og andre skal underlægges finansiel regulering

Den Europæiske Centralbank langer kraftigt ud efter Facebook's kryptovaluta: Europa skal ignorere Facebooks “forræderiske løfter”

EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.