Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU frygter konsekvenser af Facebooks nye kryptovaluta: Ny lovgivning på vej over hele EU

EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, sigter efter at indføre fælles-europæisk regulering af kryptovaluta i EU.

EU er på vej med en samlet regulering af kryptovaluta som en direkte konsekvens af Facebooks udviklings-projekt af kryptovalutaen libra.

Det siger EU’s nye finans-kommissær, Valdis Dombrovski, der tirsdag deltog i en høring i EU-Kommissionen.

“Europa har brug for en fælles tilgang til krypto-aktiver som Libra. Jeg har i sinde at foreslår ny lovgivning på området,” sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere EU-lande frygter, at libra kan udgøre en risiko mod den finansielle stabilitet, hvis Facebook får lov til at lancere den uden, at der bliver reguleret.

Det er planen, at Facebook-valutaen skal kunne anvendes som betalingsmiddel i eksempelvis Messenger og WhatsApp.

Det kan du læse mere om her:

I dag har EU ingen specifik lovgivning på kryptovaluta-området, da de store kryptovalutaer i dag - med bitcoin som den største - stort set ikke veksles til euro.

Men med libra er sagen en anden.

Ifølge finans-kommissæren kan Facebook-valutaen få ‘systemiske konsekvenser på den finansielle stabilitet,’ da den vil betyde, at flere hundrede millioner Facebook-brugere i EU pludselig vil kunne betale med den.

Valdis Dombrovski siger, at den kommende EU-lovgivning på området vil fokusere på at sikre den finansielle stabilitet, beskytte forbrugerne samt på at sikre, at kryptovalutaerne ikke anvendes til hvidvaskning af penge.

Kryptovalutaerne flyder nemlig frit over landegrænser i dag, hvilket gør dem oplagte som middel til hvidvaskning.

Læs også:

Trump raser mod kryptovaluta: Kræver at Facebook og andre skal underlægges finansiel regulering

Den Europæiske Centralbank langer kraftigt ud efter Facebook's kryptovaluta: Europa skal ignorere Facebooks “forræderiske løfter”

EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere