Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei på vej til at få grønt lys til at handle med amerikanske virksomheder igen

USA er på vej til at lempe handels-forbuddet med Huawei. Det betyder, at amerikanske virksomheder står til at få lov til at sælge produkter til Huawei igen - dog kun i begrænset omfang.

Den amerikanske regering er på vej til at lempe sit forbud mod amerikanske virksomheders handel med kinesiske Huawei, skriver den amerikanske avis New York Times.

USA placerede i maj Huawei på den såkaldte entity-liste. Det betød, at amerikanske virksomheder skal have særskilt tilladelse til at handle med Huawei.

Men nu står de amerikanske virksomheder altså til at få grønt lys til igen at kunne sælge visse produkter til Huawei.

Der bliver i givet fald alene tale om produkter, der ikke kan komme til at udgøre en eller anden form for sikkerhedsrisiko for USA, hedder det.

Huawei er verdens største leverandør af netværks-udstyr, og derfor kan der være en anseelig omsætning at hente for de amerikanske virksomheder i igen at kunne handle med selskabet.

Det amerikanske handelsministerium har siden maj modtaget 130 ansøgninger fra amerikanske virksomheder om at kunne sælge bestemte produkter til Huawei.

Læs også:

USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere