Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Hackerangreb mod Demant krævede ny organisation på fire timer

Hackerangrebet 3. september mod danske Demant krævede, at hele virksomheden i løbet af få timer sadlede om og skiftede fokus, mission og mål.

Det store hackerangreb, der ramte Demant 3. september, fik virksomheden til at sadle helt om i løbet af ganske få timer, hvor der blev indført helt nye målsætninger og fokus, fortæller selskabets direktør, Søren Nielsen til Ritzau.

Han fortæller, at Demant omgående lukkede ned og skiftede fra at være ekstrovert til at være introvert.

“Man ændrer simpelt hen virksomhedens mission, mål og fokus i en periode. Det vigtige har været, at vores egen organisation hele tiden vidste, hvor vi stod, vidste hvad vi kunne sige, og hvad vi desværre ikke kunne sige. Man skal være helt sikker på, at kommunikationen er konsistent, for der opstår ekstremt let rygter,” siger han.

Søren Nielsen peger på, at prioriteringen af sager har været meget vigtig i perioden, hvor vækstplaner og markedsføring og lignende har været lagt helt på hylden, og hvor forretningen et langt stykke hen ad vejen har skullet drives analogt.

Demant meddelte for få dage siden, at selskabet omsider var på højkant efter angrebet, der har kostet selskabet mere end en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”

Læs også:

Demant-hackerangreb udløser gigantisk forsikringsbeløb: Men skal du overhovedet forsikre dig mod it-angreb?

Demant-direktør nægter at svare på vigtige spørgsmål om hackerangreb: “Det kommenterer vi ikke på”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere