Fejl i teledata kan have vildledt politiet i Emilie Meng-sag

Politiet overså et stort hul i de teledata man brugte i den stort omtalte drabssag på Emilie Meng for tre år siden. Familien frygter, at det kan have haft fatale konsekvenser for efterforskningen.

Politiets brug af forkerte teledata kan have været årsag til, at gerningsmanden på drabet af Emilie Meng endnu ikke er fundet.

Det skriver Politiken, der ud fra en analyse avisen selv har foretaget viser, at i 42 tilfælde afviger telemasternes placering med over 200 meter i forhold til den egentlige placering i området omkring Korsør.

I 10 tilfælde er forskellen mere end 500 meter, og det kan altså have haft betydning for efterforskningen af drabet på Emilie Meng.

Læs også: Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

"De her telemaster med fejl og unøjagtigheder er bekymrende tæt på gerningsstedet og gerningsmandens potentielle rute. Det får mig til at sige, at det er meget sandsynligt, at det har haft en betydning for efterforskningen, og det kan være betydelige og ubehagelige konsekvenser," siger teleanalytiker Torben Rune, der som ekspertvidne i teleoplysninger jævnligt bruges i retssager, til Politiken.

Et af de eksempler avisen har fundet, skulle en telemast ifølge teleoplysningerne være placeret i Hvidovre uden for København, mens den reelt stod vest for Slagelse 83 kilometer væk.

Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere på, om de upræcise data har haft betydning for sagen men siger, at efterforskerne i sagen har genfundet de manglende data.

Læs også:

Telebranchen om alvorlige fejl i registrering af telemaster: ”Der er tale om menneskelige fejl”

Teledata kan fra på lørdag igen anvendes i retssager: Se de nye retningslinjer her


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.