Artikel top billede

Fejl i teledata kan have vildledt politiet i Emilie Meng-sag

Politiet overså et stort hul i de teledata man brugte i den stort omtalte drabssag på Emilie Meng for tre år siden. Familien frygter, at det kan have haft fatale konsekvenser for efterforskningen.

Politiets brug af forkerte teledata kan have været årsag til, at gerningsmanden på drabet af Emilie Meng endnu ikke er fundet.

Det skriver Politiken, der ud fra en analyse avisen selv har foretaget viser, at i 42 tilfælde afviger telemasternes placering med over 200 meter i forhold til den egentlige placering i området omkring Korsør.

I 10 tilfælde er forskellen mere end 500 meter, og det kan altså have haft betydning for efterforskningen af drabet på Emilie Meng.

Læs også: Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

"De her telemaster med fejl og unøjagtigheder er bekymrende tæt på gerningsstedet og gerningsmandens potentielle rute. Det får mig til at sige, at det er meget sandsynligt, at det har haft en betydning for efterforskningen, og det kan være betydelige og ubehagelige konsekvenser," siger teleanalytiker Torben Rune, der som ekspertvidne i teleoplysninger jævnligt bruges i retssager, til Politiken.

Et af de eksempler avisen har fundet, skulle en telemast ifølge teleoplysningerne være placeret i Hvidovre uden for København, mens den reelt stod vest for Slagelse 83 kilometer væk.

Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere på, om de upræcise data har haft betydning for sagen men siger, at efterforskerne i sagen har genfundet de manglende data.

Læs også:

Telebranchen om alvorlige fejl i registrering af telemaster: ”Der er tale om menneskelige fejl”

Teledata kan fra på lørdag igen anvendes i retssager: Se de nye retningslinjer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.