Artikel top billede

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

USA’s forsvarsminister trækker sig efter måneders betænkningstid helt ud af beslutningen om, hvorvidt Amazon eller Microsoft skal lande en af de tungeste cloud-kontrakter i verdenshistorien. Grund: Hans søn arbejder i et af selskaberne.

Den amerikanske forsvarsminister Mark Esper har efter måneders betænkningstid besluttet, at han ikke vil beslutte om Amazon eller Microsoft skal have en af verdens-historiens tungeste cloud-kontrakter.

Kampen står mellem Amazon og Microsoft.

Et af de to selskaber skal have den såkaldte Jedi-kontrakt til 10 milliarder dollar som hovedleverandør af cloud-tjenester til det amerianske forsvarsministerium.

Vinderen af kontrakten får dermed adgang til meget store mængder meget kritiske data, der vedrører den nationale sikkerhed.

Mark Esper meddeler, at han overdrager beslutningen om, hvem der skal have Jedi-kontrakten, til sin viceminister, David Norquist.

Begrundelsen er, at hans søn arbejder for et af de to selskaber, hedder det. Det nævnes ikke, om sønnen arbejder for Microsoft eller Amazon.

“Han har ikke nogen juridisk forpligtelse hertil, men han har udelukket sig selv fra at deltage i enhver beslutning på grund af hans søns ansættelse hos en af ansøgerne,” lyder det fra det amerikanske forsvarsministerium.

Mark Esper har været under hårdt politisk pres i sagen, der er blevet til en betændt, politisk sag i USA, hvor der er mange interesser på spil.

Præsident Donald Trump har således tidligere givet udtryk for bekymring over udsigten til, at Amazon skulle have kontrakten, fordi Amazon-ejer Jeff Bezos ejer Washington Post, som er meget kritisk over for præsidenten.

Ligeledes har flere af de øvrige store, amerikanske it-selskaber tidligere klaget over, at enten Amazon eller Microsoft skulle have den store kontrakt.

Det kan du læse mere om her: Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Mark Esper skulle egentlig have truffet en beslutning i august, men dengang udsatte han beslutningen og igangsatte en ny gennemgang af sagen.

Ifølge Financial Times har hans ministerium dog ikke siden indhentet nye oplysninger i sagen, hvilket har fået kritikere til at give udtryk for, at han alene udskød beslutningen på grund af politisk pres.

Microsofts medarbejdere har tidligere klaget over, at selskabet overhovedet byder på ordren, da de mener, at Microsoft ikke skal skabe produkter, der anvendes til krig.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Læs også:

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.