Artikel top billede

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

USA’s forsvarsminister trækker sig efter måneders betænkningstid helt ud af beslutningen om, hvorvidt Amazon eller Microsoft skal lande en af de tungeste cloud-kontrakter i verdenshistorien. Grund: Hans søn arbejder i et af selskaberne.

Den amerikanske forsvarsminister Mark Esper har efter måneders betænkningstid besluttet, at han ikke vil beslutte om Amazon eller Microsoft skal have en af verdens-historiens tungeste cloud-kontrakter.

Kampen står mellem Amazon og Microsoft.

Et af de to selskaber skal have den såkaldte Jedi-kontrakt til 10 milliarder dollar som hovedleverandør af cloud-tjenester til det amerianske forsvarsministerium.

Vinderen af kontrakten får dermed adgang til meget store mængder meget kritiske data, der vedrører den nationale sikkerhed.

Mark Esper meddeler, at han overdrager beslutningen om, hvem der skal have Jedi-kontrakten, til sin viceminister, David Norquist.

Begrundelsen er, at hans søn arbejder for et af de to selskaber, hedder det. Det nævnes ikke, om sønnen arbejder for Microsoft eller Amazon.

“Han har ikke nogen juridisk forpligtelse hertil, men han har udelukket sig selv fra at deltage i enhver beslutning på grund af hans søns ansættelse hos en af ansøgerne,” lyder det fra det amerikanske forsvarsministerium.

Mark Esper har været under hårdt politisk pres i sagen, der er blevet til en betændt, politisk sag i USA, hvor der er mange interesser på spil.

Præsident Donald Trump har således tidligere givet udtryk for bekymring over udsigten til, at Amazon skulle have kontrakten, fordi Amazon-ejer Jeff Bezos ejer Washington Post, som er meget kritisk over for præsidenten.

Ligeledes har flere af de øvrige store, amerikanske it-selskaber tidligere klaget over, at enten Amazon eller Microsoft skulle have den store kontrakt.

Det kan du læse mere om her: Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Mark Esper skulle egentlig have truffet en beslutning i august, men dengang udsatte han beslutningen og igangsatte en ny gennemgang af sagen.

Ifølge Financial Times har hans ministerium dog ikke siden indhentet nye oplysninger i sagen, hvilket har fået kritikere til at give udtryk for, at han alene udskød beslutningen på grund af politisk pres.

Microsofts medarbejdere har tidligere klaget over, at selskabet overhovedet byder på ordren, da de mener, at Microsoft ikke skal skabe produkter, der anvendes til krig.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Læs også:

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere