Artikel top billede

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

USA’s forsvarsminister trækker sig efter måneders betænkningstid helt ud af beslutningen om, hvorvidt Amazon eller Microsoft skal lande en af de tungeste cloud-kontrakter i verdenshistorien. Grund: Hans søn arbejder i et af selskaberne.

Den amerikanske forsvarsminister Mark Esper har efter måneders betænkningstid besluttet, at han ikke vil beslutte om Amazon eller Microsoft skal have en af verdens-historiens tungeste cloud-kontrakter.

Kampen står mellem Amazon og Microsoft.

Et af de to selskaber skal have den såkaldte Jedi-kontrakt til 10 milliarder dollar som hovedleverandør af cloud-tjenester til det amerianske forsvarsministerium.

Vinderen af kontrakten får dermed adgang til meget store mængder meget kritiske data, der vedrører den nationale sikkerhed.

Mark Esper meddeler, at han overdrager beslutningen om, hvem der skal have Jedi-kontrakten, til sin viceminister, David Norquist.

Begrundelsen er, at hans søn arbejder for et af de to selskaber, hedder det. Det nævnes ikke, om sønnen arbejder for Microsoft eller Amazon.

“Han har ikke nogen juridisk forpligtelse hertil, men han har udelukket sig selv fra at deltage i enhver beslutning på grund af hans søns ansættelse hos en af ansøgerne,” lyder det fra det amerikanske forsvarsministerium.

Mark Esper har været under hårdt politisk pres i sagen, der er blevet til en betændt, politisk sag i USA, hvor der er mange interesser på spil.

Præsident Donald Trump har således tidligere givet udtryk for bekymring over udsigten til, at Amazon skulle have kontrakten, fordi Amazon-ejer Jeff Bezos ejer Washington Post, som er meget kritisk over for præsidenten.

Ligeledes har flere af de øvrige store, amerikanske it-selskaber tidligere klaget over, at enten Amazon eller Microsoft skulle have den store kontrakt.

Det kan du læse mere om her: Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Mark Esper skulle egentlig have truffet en beslutning i august, men dengang udsatte han beslutningen og igangsatte en ny gennemgang af sagen.

Ifølge Financial Times har hans ministerium dog ikke siden indhentet nye oplysninger i sagen, hvilket har fået kritikere til at give udtryk for, at han alene udskød beslutningen på grund af politisk pres.

Microsofts medarbejdere har tidligere klaget over, at selskabet overhovedet byder på ordren, da de mener, at Microsoft ikke skal skabe produkter, der anvendes til krig.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Læs også:

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere