Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Den hastige vækst på det europæiske tech-marked ser ud til at tabe pusten i 2020: Se her hvorfor

De europæiske tech-markederne har haft vind i sejlene gennem 2019, men de står til at miste pusten i 2020, det viser en ny analyse. Brexit og handelskrig er med til at bremse væksten.

I 2020 vil væksten på de europæiske tech-markeder gå ned i gear.

Det viser Forresters seneste analyse af tech-industrien på tværs af Europa.

Det skriver ZDNet.

I løbet af 2018 og 2019 har tech-markederne i Europa oplevet en hastigt stigende vækst, men dette ser ud til at aftage i 2020.

Og det er der flere grunde til, fremgår det af analysen.

Forrester har estimeret, at virksomheder og offentlige institutioners køb af software og hardware vil falde med 0,3 procent over hele kontinentet.

Som en del af ligningen kommer, at især Italien og Storbritannien vil købe færre tech-goder, og det vil medvirke til en faldende vækst i Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien, Sverige og Schweiz.

Læs også: Gartner: It-leverandører oversælger kunstig intelligens og skaber betydelig forvirring blandt kunderne

Det amerikanske maredsundersøgelsesfirma anslår, på baggrund af data for de seneste to år, at væksten for 2019 vil ligge på 3,7 procent.

En af de store, udslagsgivende faktorer for væksten i 2020 bliver brexit.

Forudsigelsen lyder, at den britiske vækst generelt vil sænkes grundet Storbritanniens farvel til EU, men hvis det ender med en no deal-scenarie, vil det sænke væksten på edt europæiske tech-marked endnu mere.

Derudover kan Tyskland og andre store økonomier i Europa også mærke effekterne at den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Den nordiske region i Europa, herunder også Danmark, vil opleve den stærkeste vækst på tech-markederne i 2020, fremgår det af rapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.