Artikel top billede

Den hastige vækst på det europæiske tech-marked ser ud til at tabe pusten i 2020: Se her hvorfor

De europæiske tech-markederne har haft vind i sejlene gennem 2019, men de står til at miste pusten i 2020, det viser en ny analyse. Brexit og handelskrig er med til at bremse væksten.

I 2020 vil væksten på de europæiske tech-markeder gå ned i gear.

Det viser Forresters seneste analyse af tech-industrien på tværs af Europa.

Det skriver ZDNet.

I løbet af 2018 og 2019 har tech-markederne i Europa oplevet en hastigt stigende vækst, men dette ser ud til at aftage i 2020.

Og det er der flere grunde til, fremgår det af analysen.

Forrester har estimeret, at virksomheder og offentlige institutioners køb af software og hardware vil falde med 0,3 procent over hele kontinentet.

Som en del af ligningen kommer, at især Italien og Storbritannien vil købe færre tech-goder, og det vil medvirke til en faldende vækst i Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien, Sverige og Schweiz.

Læs også: Gartner: It-leverandører oversælger kunstig intelligens og skaber betydelig forvirring blandt kunderne

Det amerikanske maredsundersøgelsesfirma anslår, på baggrund af data for de seneste to år, at væksten for 2019 vil ligge på 3,7 procent.

En af de store, udslagsgivende faktorer for væksten i 2020 bliver brexit.

Forudsigelsen lyder, at den britiske vækst generelt vil sænkes grundet Storbritanniens farvel til EU, men hvis det ender med en no deal-scenarie, vil det sænke væksten på edt europæiske tech-marked endnu mere.

Derudover kan Tyskland og andre store økonomier i Europa også mærke effekterne at den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Den nordiske region i Europa, herunder også Danmark, vil opleve den stærkeste vækst på tech-markederne i 2020, fremgår det af rapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere