Artikel top billede

It-problemer fik Københavns nye metro til at stå bomstille to nætter i træk

En række sikkerhedsrelaterede it-systemer blev forvirret, da en skinneslibning skulle gennemfører på Københavns helt nye metrolinje, Cityringen. Det fik togene til at stå stille to nætter i træk.

Den helt nye metrolinje i København, Cityringen, har to nætter i træk været af ramt af et totalt nedbrud, der betød, at metroen stod stille mellem kl 3:52 og 5:41 mandag morgen og 5:13 og 7:16 tirsdag morgen.

Den stillestående metro skyldes ifølge fagmediet Ingeniøren, at en skinnesliber, der i øjeblikket gennemfører en slibning af skinnerne på metroen, har forvirret en række sikkerhedsrelaterede it-systemer.

It-systemer blokerede togene

I praksis betyder det, at togene blev blokeret fra at køre så længe it-systemet registrerede sliberen på sporene.

”Skinneslibningskøretøjet forstyrrer vores togovervågningssystem, så det lukker ned af sikkerhedsmæssige årsager. Det nye system er radiobaseret og har ikke traditionelle strækningsblokke som den gamle metro,” siger Lars Toft Kragh, driftsdirektør på metroen, til Ingeniøren.

Nedlukningen af systemet betyder ifølge Ingeniøren, at det har været nødvendigt at genstarte systemet, hvilket er en omfattende proces, der kan tage helt op til en time.

Læs også:
Storage-leverandøren Hitachi kører train as a service-model i Københavns Metro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.