Artikel top billede

It-problemer fik Københavns nye metro til at stå bomstille to nætter i træk

En række sikkerhedsrelaterede it-systemer blev forvirret, da en skinneslibning skulle gennemfører på Københavns helt nye metrolinje, Cityringen. Det fik togene til at stå stille to nætter i træk.

Den helt nye metrolinje i København, Cityringen, har to nætter i træk været af ramt af et totalt nedbrud, der betød, at metroen stod stille mellem kl 3:52 og 5:41 mandag morgen og 5:13 og 7:16 tirsdag morgen.

Den stillestående metro skyldes ifølge fagmediet Ingeniøren, at en skinnesliber, der i øjeblikket gennemfører en slibning af skinnerne på metroen, har forvirret en række sikkerhedsrelaterede it-systemer.

It-systemer blokerede togene

I praksis betyder det, at togene blev blokeret fra at køre så længe it-systemet registrerede sliberen på sporene.

”Skinneslibningskøretøjet forstyrrer vores togovervågningssystem, så det lukker ned af sikkerhedsmæssige årsager. Det nye system er radiobaseret og har ikke traditionelle strækningsblokke som den gamle metro,” siger Lars Toft Kragh, driftsdirektør på metroen, til Ingeniøren.

Nedlukningen af systemet betyder ifølge Ingeniøren, at det har været nødvendigt at genstarte systemet, hvilket er en omfattende proces, der kan tage helt op til en time.

Læs også:
Storage-leverandøren Hitachi kører train as a service-model i Københavns Metro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere