Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Blot to måneder efter kæmpeangreb på Demant: Endnu et stort høreapparat-firma lagt ned af hackerangreb

Verdens tredjestørste høreapparatsvirksomhed, WS Audiology, er blevet lagt ned af kæmpe hackerangreb. Det sker blot to måneder efter, at danske Demant blev lagt ned af et stort hackerangreb.

Blot et par måneder efter, at den danske høreapparatskæmpe Demant blev lagt ned af hackerangreb, er endnu et høreapparatsselskab blev hacket.

Det drejer sig denne gang om verdens tredjestørste høreapparats-virksomhed, WS Audiology, der består af en fusion af danske Widex og Singapore-selskabet Sivantos.

Angrebet fandt sted 29. oktober, hvor al adgang til selskabets servere blev lukket ned, fortæller pressechef Andrew Arnold til MedWatch.

Det er dog kun Sivantos-netværket, der er blevet ramt, da de to selskabers it-infrastruktur endnu ikke er blevet sammenlagt efter fusionen i foråret.

Alle kritiske systemer var i drift igen efter halvandet døgn, men alle Sivantos-systemerne er endnu ikke fuldt operationelle, fortæller pressechefen.

“Vores forsikringsselskaber har sagt, at vi ikke skal oplyse noget som helst konkret om karakteren af cyberangrebet. Det er velkendt, at hvis man giver for mange detaljer, så vil det animere andre hackere til at begå lignende angreb,” siger han til mediet.

Angreb kostede dyrt for Demant

Danske Demant blev i begyndelsen af september lagt ned af et stort hackerangreb, der lammede store dele af selskabet.

Først efter seks uger kunne selskabet meddele, at alt igen var normaliseret.

Det kan du læse mere om her: Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”.

Angrebet kommer dog til at koste selskabet dyrt i både tabt produktion og tab af tillid blandt kunder og leverandører.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner.

Læs også:

Cyberangreb hærger europæiske it-virksomheder: Ekspert ser stigning i angreb mod it-virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere