Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Blot to måneder efter kæmpeangreb på Demant: Endnu et stort høreapparat-firma lagt ned af hackerangreb

Verdens tredjestørste høreapparatsvirksomhed, WS Audiology, er blevet lagt ned af kæmpe hackerangreb. Det sker blot to måneder efter, at danske Demant blev lagt ned af et stort hackerangreb.

Blot et par måneder efter, at den danske høreapparatskæmpe Demant blev lagt ned af hackerangreb, er endnu et høreapparatsselskab blev hacket.

Det drejer sig denne gang om verdens tredjestørste høreapparats-virksomhed, WS Audiology, der består af en fusion af danske Widex og Singapore-selskabet Sivantos.

Angrebet fandt sted 29. oktober, hvor al adgang til selskabets servere blev lukket ned, fortæller pressechef Andrew Arnold til MedWatch.

Det er dog kun Sivantos-netværket, der er blevet ramt, da de to selskabers it-infrastruktur endnu ikke er blevet sammenlagt efter fusionen i foråret.

Alle kritiske systemer var i drift igen efter halvandet døgn, men alle Sivantos-systemerne er endnu ikke fuldt operationelle, fortæller pressechefen.

“Vores forsikringsselskaber har sagt, at vi ikke skal oplyse noget som helst konkret om karakteren af cyberangrebet. Det er velkendt, at hvis man giver for mange detaljer, så vil det animere andre hackere til at begå lignende angreb,” siger han til mediet.

Angreb kostede dyrt for Demant

Danske Demant blev i begyndelsen af september lagt ned af et stort hackerangreb, der lammede store dele af selskabet.

Først efter seks uger kunne selskabet meddele, at alt igen var normaliseret.

Det kan du læse mere om her: Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”.

Angrebet kommer dog til at koste selskabet dyrt i både tabt produktion og tab af tillid blandt kunder og leverandører.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner.

Læs også:

Cyberangreb hærger europæiske it-virksomheder: Ekspert ser stigning i angreb mod it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere