Artikel top billede

Blot to måneder efter kæmpeangreb på Demant: Endnu et stort høreapparat-firma lagt ned af hackerangreb

Verdens tredjestørste høreapparatsvirksomhed, WS Audiology, er blevet lagt ned af kæmpe hackerangreb. Det sker blot to måneder efter, at danske Demant blev lagt ned af et stort hackerangreb.

Blot et par måneder efter, at den danske høreapparatskæmpe Demant blev lagt ned af hackerangreb, er endnu et høreapparatsselskab blev hacket.

Det drejer sig denne gang om verdens tredjestørste høreapparats-virksomhed, WS Audiology, der består af en fusion af danske Widex og Singapore-selskabet Sivantos.

Angrebet fandt sted 29. oktober, hvor al adgang til selskabets servere blev lukket ned, fortæller pressechef Andrew Arnold til MedWatch.

Det er dog kun Sivantos-netværket, der er blevet ramt, da de to selskabers it-infrastruktur endnu ikke er blevet sammenlagt efter fusionen i foråret.

Alle kritiske systemer var i drift igen efter halvandet døgn, men alle Sivantos-systemerne er endnu ikke fuldt operationelle, fortæller pressechefen.

“Vores forsikringsselskaber har sagt, at vi ikke skal oplyse noget som helst konkret om karakteren af cyberangrebet. Det er velkendt, at hvis man giver for mange detaljer, så vil det animere andre hackere til at begå lignende angreb,” siger han til mediet.

Angreb kostede dyrt for Demant

Danske Demant blev i begyndelsen af september lagt ned af et stort hackerangreb, der lammede store dele af selskabet.

Først efter seks uger kunne selskabet meddele, at alt igen var normaliseret.

Det kan du læse mere om her: Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”.

Angrebet kommer dog til at koste selskabet dyrt i både tabt produktion og tab af tillid blandt kunder og leverandører.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner.

Læs også:

Cyberangreb hærger europæiske it-virksomheder: Ekspert ser stigning i angreb mod it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.