Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Blot to måneder efter kæmpeangreb på Demant: Endnu et stort høreapparat-firma lagt ned af hackerangreb

Verdens tredjestørste høreapparatsvirksomhed, WS Audiology, er blevet lagt ned af kæmpe hackerangreb. Det sker blot to måneder efter, at danske Demant blev lagt ned af et stort hackerangreb.

Blot et par måneder efter, at den danske høreapparatskæmpe Demant blev lagt ned af hackerangreb, er endnu et høreapparatsselskab blev hacket.

Det drejer sig denne gang om verdens tredjestørste høreapparats-virksomhed, WS Audiology, der består af en fusion af danske Widex og Singapore-selskabet Sivantos.

Angrebet fandt sted 29. oktober, hvor al adgang til selskabets servere blev lukket ned, fortæller pressechef Andrew Arnold til MedWatch.

Det er dog kun Sivantos-netværket, der er blevet ramt, da de to selskabers it-infrastruktur endnu ikke er blevet sammenlagt efter fusionen i foråret.

Alle kritiske systemer var i drift igen efter halvandet døgn, men alle Sivantos-systemerne er endnu ikke fuldt operationelle, fortæller pressechefen.

“Vores forsikringsselskaber har sagt, at vi ikke skal oplyse noget som helst konkret om karakteren af cyberangrebet. Det er velkendt, at hvis man giver for mange detaljer, så vil det animere andre hackere til at begå lignende angreb,” siger han til mediet.

Angreb kostede dyrt for Demant

Danske Demant blev i begyndelsen af september lagt ned af et stort hackerangreb, der lammede store dele af selskabet.

Først efter seks uger kunne selskabet meddele, at alt igen var normaliseret.

Det kan du læse mere om her: Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”.

Angrebet kommer dog til at koste selskabet dyrt i både tabt produktion og tab af tillid blandt kunder og leverandører.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner.

Læs også:

Cyberangreb hærger europæiske it-virksomheder: Ekspert ser stigning i angreb mod it-virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere