Artikel top billede

Bog: Hvordan hænger universet egentlig sammen?

I hele sit liv har Holger Bech Nielsen forsøgt at finde ud af, hvordan universet hænger sammen. Nu har han udgivet en bog om sit liv og videnskabelige arbejde.

De fleste vil vide, hvem der menes, når snakken falder på en excentrisk og humoristisk dansk videnskabsmand, som altid bærer butterfly og taler i versaler.

Det er naturligvis den prisvindende fysiker Holger Bech Nielsen (f. 1941), som har mere end 40 års videnskabeligt virke på Niels Bohr Instituttet bag sig, heraf mange af dem som professor.

Holger Bech Nielsen gik på pension i 2012, men har sammen med Jonas Kuld Rathje – journalist og chefredaktør på B.T. – nu udgivet en bog om sit liv og videnskabelige arbejde.

”Teorien om alt” er således en gennemgang af Holger Bech Nielsens teorier om universet, mennesket og alt det imellem.

I hele sit liv har Holger Bech Nielsen forsøgt at finde ud af, hvordan universet hænger sammen. Han interesserer sig også for menneskets rolle i den store ligning. Han har gjort sig særligt bemærket internationalt for sin smittende og engagerede formidling og arbejde bl.a. inden for den såkaldte strengteori.

Derudover er han kendt for sin kreative tilgang til videnskaben. Han har eksempelvis indarbejdet idéen om en gud i sine teorier. Dog ikke Gud opfattet som en åndelig enhed, som en naturlov, der udstikker retningen for alt, hvad der sker i universet.

”Teorien om alt” har fået en særdeles positiv anmeldelse i en række medier og er et godt bud, hvis man leder efter en gave til det videbegærlige familiemedlem.

Fakta: Teorien om alt. Forfattere: Holger Bech Nielsen og Jonas Kuld Rathje. Udkommet på Gyldendal
IT-JOB

Hansen Technologies Denmark A/S

Business Analyst

Configit A/S

Software Consultant

Region Hovedstaden

Ny it-løsningsarkitekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.