Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Jysk fiber-selskab klar med gravemaskinerne: Vil rulle fiber ud til 50.000 adresser i 2020

Det jyske fiberselskab Norlys gør klar til at rulle fiber ud til 50.000 adresser, som alle vil få nedgravet fiber i løbet af 2020.

Fiberselskabet Norlys vil i løbet af 2020 grave fiber ned til 50.000 husstande i dækningsområdet i Jylland.

Sådan lyder det fra selskabet, der i sommer opstod som en fusion mellem Eniig og SE.

“De 50.000 nye adresser i 2020 svarer til, at vi etablerer fiber på 30 procent af de adresser, som vi mangler for at være rundt i hele vores ejergeografi,” lyder det fra direktør i Norlys Tele, Torben Poulsen.

Selskabet peger på, at en væsentlig del af ideen om at fusionere Eniig og SE var muligheden for at gennemføre ambitiøse planer på fiberområdet.

“Med potentielt 50.000 nye fiberkunder og en komplet åbning af fibernettet fra Aalborg-området i nord og helt ned til grænsen, bliver 2020 året, hvor Norlys sætter endnu et markant aftryk på bredbåndsområdet,” lyder det fra selskabet.

Norlys har i alt 800.000 adresser i dækningsområdet.

Det er ambitionen, at alle disse adresser skal have adgang til højhastigheds-internet i 2023.

“Vi er godt på vej med de første aftaler i SE nettet. Samtidig arbejder vi på højtryk for at få flere service udbydere ind i det nordlige net, hvor blandt andre YouSee og Hiper allerede er aktive og leverer tjenester til slutkunder via vores fibernet, “ siger Torben Poulsen.

Norlys har Danmarks største fibernet og er på tv- og bredbåndsmarkedet næstsstørst efter YouSee, da Norlys står bag Stofa og Boxer.

Læs også:

Fiber buldrer frem i Danmark - men de fleste får bredbånd via kabel-tv-nettet

Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret.

Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder

Norlys vil åbne sine fibernet for andre aktører i senest tredje kvartal 2020

Dansk fibergigant gør klar til at udskifte it-porteføljen efter fusion: Venter kæmpebesparelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.