Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Norlys vil åbne sine fibernet for andre aktører i senest tredje kvartal 2020

Alle energi- og fiberselskabet Norlys’ fibernet vil være åbne for andre aktører i tredje kvartal 2020, siger direktør Niels Duedahl.

Senest med udgangen af tredje kvartal 2020 vil alle energi- og fiberselskabet Norlys’ fibernet være åbnet for andre aktører, siger direktør Niels Duedahl ifølge ITWatch.

Det sker efter, at han ifølge mediet er blevet beskyldt for monopoldannelse i Norlys’ dækningsområde.

Norlys er resultatet af fusionen mellem SE og Eniig.

Den kan du læse mere om her: Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder

Flere af Norlys’ fibernet er i dag lukkede for konkurrenterne. Men det kommer altså til at ændre sig.

“Der udestår selvfølgelig forhandlinger omkring priser og andre vilkår med serviceudbyderne, og disse forhandlinger foregår på almindelige kommercielle vilkår. Alle, der ønsker at lave en kommerciel aftale med os, kan komme ind på vores net. Vi ønsker så mange service providere som muligt på vores fibernet,” siger Niels Duedahl til mediet.

Det var i forbindelse med fusionen med SE et krav fra de danske konkurrence-myndigheder, at Eniig skal åbne sit fibernet for mindst tre udbydere.

Det skal føre til, at alle fibernetkunder i Eniigs dækningsområder får mulighed for at vælge alternativer.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere