Artikel top billede

USA rejser tiltale mod kinesiske efterretningsfolk i "rystende" hacker-sag

Der er nu blevet rejst tiltale mod fire kinesiske efterretningsfolk i forbindelse med hacker-angrebet på kreditvirksomheden Equifax, hvor mere end 150 millioner personer fik stjålet persondata. Den amerikanske justitsminister kalder angrebet for "rystende."

De amerikanske myndigheder har rejst tiltale mod fire kinesiske efterretningsfolk i sagen om et kæmpe hacker-angreb mod finansgiganten Equifax i 2017.

Her fik mere end 150 millioner personer lækket persondata.

Det skriver det amerikanske medie Politico.

Equifax modtog i den forbindelse en rekordstor bøde fra den amerikanske stat på 700 millioner dollar eller cirka 4,6 milliarder danske kroner, fordi selskabet ikke var godt nok sikret mod cyberangreb.

FBI-chef David Bowdich beskriver nu følge Politico databruddet som historiens største statssponsorerede hacker-angreb.

De amerikanske myndighede oplyser til Politico, at de ser angrebet mod Equifax som et eksempel på den kinesiske stats aggressive opførsel i cyberspace, hvor den aktivt stjæler persondata i forsøget på at styrke sin efterretningsoperationer og give kinesiske virksomheder en konkurrencefordel.

Læs også: Hackerangreb koster amerikansk kreditgigant rekordbøde på over fire milliarder

Justitsminister: "rystende"
På en pressekonference advarede den amerikanske justitsminister William Barr om, at de stjålne data udover at indgå i kinesisk efterretningsarbejde også kan komme til indgå i den kinesiske stats arbejde med kunstig intelligens.

”Gennem flere år har vi været vidne til Kinas stigende appetit for persondata om amerikanere,” sagde den amerikanske justitsminister, dre ifølge Politico beskriver sagens omfang ”rystende.”

Sagen fik store konsekvenser for Equifax daværende topchef Richard Smith, der opsagde sit job efter angrebet, der ifølge Politico skyldtes en softwarefejl, som betød at hackerne havde adgang til selskabets netværk fra 13. maj 2017 til 30. juli samme år.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere