Artikel top billede

USA rejser tiltale mod kinesiske efterretningsfolk i "rystende" hacker-sag

Der er nu blevet rejst tiltale mod fire kinesiske efterretningsfolk i forbindelse med hacker-angrebet på kreditvirksomheden Equifax, hvor mere end 150 millioner personer fik stjålet persondata. Den amerikanske justitsminister kalder angrebet for "rystende."

De amerikanske myndigheder har rejst tiltale mod fire kinesiske efterretningsfolk i sagen om et kæmpe hacker-angreb mod finansgiganten Equifax i 2017.

Her fik mere end 150 millioner personer lækket persondata.

Det skriver det amerikanske medie Politico.

Equifax modtog i den forbindelse en rekordstor bøde fra den amerikanske stat på 700 millioner dollar eller cirka 4,6 milliarder danske kroner, fordi selskabet ikke var godt nok sikret mod cyberangreb.

FBI-chef David Bowdich beskriver nu følge Politico databruddet som historiens største statssponsorerede hacker-angreb.

De amerikanske myndighede oplyser til Politico, at de ser angrebet mod Equifax som et eksempel på den kinesiske stats aggressive opførsel i cyberspace, hvor den aktivt stjæler persondata i forsøget på at styrke sin efterretningsoperationer og give kinesiske virksomheder en konkurrencefordel.

Læs også: Hackerangreb koster amerikansk kreditgigant rekordbøde på over fire milliarder

Justitsminister: "rystende"
På en pressekonference advarede den amerikanske justitsminister William Barr om, at de stjålne data udover at indgå i kinesisk efterretningsarbejde også kan komme til indgå i den kinesiske stats arbejde med kunstig intelligens.

”Gennem flere år har vi været vidne til Kinas stigende appetit for persondata om amerikanere,” sagde den amerikanske justitsminister, dre ifølge Politico beskriver sagens omfang ”rystende.”

Sagen fik store konsekvenser for Equifax daværende topchef Richard Smith, der opsagde sit job efter angrebet, der ifølge Politico skyldtes en softwarefejl, som betød at hackerne havde adgang til selskabets netværk fra 13. maj 2017 til 30. juli samme år.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere