Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon trækker USA i retten for kæmpe Microsoft-kontrakt

Amazon trækker USA i retten, efter Microsoft er blevet tildelt en cloud-kontrakt til mere end 60 milliarder kroner.

Amazon vil ikke finde sig i, at det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har tildelt Microsoft en kæmpe cloud-kontrakt på mere end 60 milliarder kroner.

Amazon Web Services trækker nu derfor USA i retten - angiveligt for at få domstolenes vurdering af situationen

Det er dog uklart, hvad præcist AWS’ formål med den såkaldte filing er, da selskabet har anmodet om, at alle oplysninger holdes hemmelige, da filingen indeholder fortrolige informationer om AWS-forretningen.

Den omstridte kæmpekontrakt blev tildelt Microsoft i slutningen af september efter at udbudsprocessen havde været i gang i mere end et år.

Ordren inkluderer omfattende cloud-services til det amerikanske militær - lige fra grundlæggende storage af ‘dum data’ og op til de mest avancerede services som kunstig intelligens, machine learning og levering af de mest forretningskritiske workloads i skarpe situationer.

Netop dette har været en årsagerne til den polemik, der har omgærdet aftalen.

For den betyder, at leverandøren - altså Microsoft - får adgang til meget store mængder data med alle

Flere store med

I begyndelsen af forløbet var både Microsoft, Amazon, IBM og Oracle kandidater, men undervejs blev IBM og Oracle siet fra.

Amazon var længe regnet for at være favorit til det store projekt, der er blevet kendt som Jedi - det står for ‘joint enterprise defence infrastructure.’

Amazon har derfor fornylig erklæret, at beslutningen om at tildele Microsoft kontrakten har været ‘tydeligt biased.’

“Adskillige aspekter i evalueringsprocessen af Jedi-kontrakten indeholder tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased. Det er vigtigt, at disse spørgsmål undersøges og rettes,” lyder det fra AWS.

Det skyldes blandt andet, at præsident Donald Trump adskillige gange har været ude med riven over for Amazon-stifter Jeff Bezos, der ejer avisen Washington Post, som kører en kritisk linie over for den amerikanske præsident.

Microsoft har udsendt en meddelelse, hvori selskabet fastslår, at det er overbevist om, at en gennemgang vil 'vise, at de [det amerikanske forsvarsministerium, red] har kørt en detaljeret, gennemarbejdet og retfærdig proces, der har ført frem til, at projektets behov opfyldes bedst af Microsoft."

Læs også:

Microsoft skal levere omstridt militær-system til USA for 60 milliarder kroner: Banker Amazon af banen

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

Amazon blæser til kamp mod gigantisk Microsoft-ordre: Tildelingen er baseret på 'tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased"

Amazon overvejer at klage over milliard-kontrakt til Microsoft: "Vi er overraskede over afgørelsen - vi er klart førende"

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.