Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon trækker USA i retten for kæmpe Microsoft-kontrakt

Amazon trækker USA i retten, efter Microsoft er blevet tildelt en cloud-kontrakt til mere end 60 milliarder kroner.

Amazon vil ikke finde sig i, at det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har tildelt Microsoft en kæmpe cloud-kontrakt på mere end 60 milliarder kroner.

Amazon Web Services trækker nu derfor USA i retten - angiveligt for at få domstolenes vurdering af situationen

Det er dog uklart, hvad præcist AWS’ formål med den såkaldte filing er, da selskabet har anmodet om, at alle oplysninger holdes hemmelige, da filingen indeholder fortrolige informationer om AWS-forretningen.

Den omstridte kæmpekontrakt blev tildelt Microsoft i slutningen af september efter at udbudsprocessen havde været i gang i mere end et år.

Ordren inkluderer omfattende cloud-services til det amerikanske militær - lige fra grundlæggende storage af ‘dum data’ og op til de mest avancerede services som kunstig intelligens, machine learning og levering af de mest forretningskritiske workloads i skarpe situationer.

Netop dette har været en årsagerne til den polemik, der har omgærdet aftalen.

For den betyder, at leverandøren - altså Microsoft - får adgang til meget store mængder data med alle

Flere store med

I begyndelsen af forløbet var både Microsoft, Amazon, IBM og Oracle kandidater, men undervejs blev IBM og Oracle siet fra.

Amazon var længe regnet for at være favorit til det store projekt, der er blevet kendt som Jedi - det står for ‘joint enterprise defence infrastructure.’

Amazon har derfor fornylig erklæret, at beslutningen om at tildele Microsoft kontrakten har været ‘tydeligt biased.’

“Adskillige aspekter i evalueringsprocessen af Jedi-kontrakten indeholder tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased. Det er vigtigt, at disse spørgsmål undersøges og rettes,” lyder det fra AWS.

Det skyldes blandt andet, at præsident Donald Trump adskillige gange har været ude med riven over for Amazon-stifter Jeff Bezos, der ejer avisen Washington Post, som kører en kritisk linie over for den amerikanske præsident.

Microsoft har udsendt en meddelelse, hvori selskabet fastslår, at det er overbevist om, at en gennemgang vil 'vise, at de [det amerikanske forsvarsministerium, red] har kørt en detaljeret, gennemarbejdet og retfærdig proces, der har ført frem til, at projektets behov opfyldes bedst af Microsoft."

Læs også:

Microsoft skal levere omstridt militær-system til USA for 60 milliarder kroner: Banker Amazon af banen

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

Amazon blæser til kamp mod gigantisk Microsoft-ordre: Tildelingen er baseret på 'tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased"

Amazon overvejer at klage over milliard-kontrakt til Microsoft: "Vi er overraskede over afgørelsen - vi er klart førende"

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere