Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA: Huawei har stjålet vigtige data og hjulpet Iran med at opspore folk

USA skærper markant beskyldningerne mod kinesiske Huawei.

USA skærper beskyldningerne mod kinesiske Huawei, efter USA for et par dage siden bedyrede, at der nu var bevis på, at Huawei kunne spionere gennem selskabets netværksudstyr.

Det kan du læse mere om her: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem.

Nu beskylder de amerikanske myndigheder Huawei for at have forsøgt at stjæle vigtige forretnings-hemmeligheder samt at have hjulpet Iran med at opspore forskellige system-kritikere.

USA mener blandt andet, at Huawei har forsøgt at stjæle forretnings-hemmeligheder fra seks amerikanske teknologi-selskaber.

USA mener også, at Huawei har leveret forskellige former for overvågnings-udstyr til Iran til at overvåge, identificere og tilbageholde demonstranter i forbindelse med demonstrationer i Teheran i 2009.

Huawei bedyrer, at beskyldningerne er et nyt forsøg på at ‘skade Huaweis omdømme og forretning af konkurrencemæssige årsager fremfor juridiske.’

Computerworld taler senere fredag med det kinesiske selskabs øverste it-sikkerhedschef, briten John Suffolk, som vil svare på beskyldningerne.

Det kan du læse mere om i disse spalter senere på dagen.

Computerworld har tidligere mødt John Suffolk i selskabets hovedkvarter i Shenzhen i Kina.

Det kan du læse mere om her: Huaweis it-sikkerhedstopchef: “Vi mener, at industrien bør kopiere det, som vi er i gang med”

Læs også:

Huawei-topchef vil have indført fælles standarder for it-sikkerhed og verifikation efter massiv kritik: "Det vil gøre verden til et bedre sted"

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.