Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA: Huawei har stjålet vigtige data og hjulpet Iran med at opspore folk

USA skærper markant beskyldningerne mod kinesiske Huawei.

USA skærper beskyldningerne mod kinesiske Huawei, efter USA for et par dage siden bedyrede, at der nu var bevis på, at Huawei kunne spionere gennem selskabets netværksudstyr.

Det kan du læse mere om her: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem.

Nu beskylder de amerikanske myndigheder Huawei for at have forsøgt at stjæle vigtige forretnings-hemmeligheder samt at have hjulpet Iran med at opspore forskellige system-kritikere.

USA mener blandt andet, at Huawei har forsøgt at stjæle forretnings-hemmeligheder fra seks amerikanske teknologi-selskaber.

USA mener også, at Huawei har leveret forskellige former for overvågnings-udstyr til Iran til at overvåge, identificere og tilbageholde demonstranter i forbindelse med demonstrationer i Teheran i 2009.

Huawei bedyrer, at beskyldningerne er et nyt forsøg på at ‘skade Huaweis omdømme og forretning af konkurrencemæssige årsager fremfor juridiske.’

Computerworld taler senere fredag med det kinesiske selskabs øverste it-sikkerhedschef, briten John Suffolk, som vil svare på beskyldningerne.

Det kan du læse mere om i disse spalter senere på dagen.

Computerworld har tidligere mødt John Suffolk i selskabets hovedkvarter i Shenzhen i Kina.

Det kan du læse mere om her: Huaweis it-sikkerhedstopchef: “Vi mener, at industrien bør kopiere det, som vi er i gang med”

Læs også:

Huawei-topchef vil have indført fælles standarder for it-sikkerhed og verifikation efter massiv kritik: "Det vil gøre verden til et bedre sted"

Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere