USA i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi

USA er i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi og opfordrer leverandører til at byde ind.

USA vil frigøre sig helt fra kinesiske indflydelse og teknologi på 5G-området og er for tiden i fuld gang med at teste alternative løsninger, som alene er udviklet af leverandører, som USA stoler på.

Det fortæller den amerikanske forsvarsminister Mark Esper ifølge Reuters.

Ifølge ham er USA for tiden i fuld gang med at teste ikke-kinesiske 5G-løsninger på forskellige militær-baser.

“Vi opfordrer allierede og amerikanske tech-selskaber til at udvikle alternative 5G-løsninger, og vi samarbejder med dem på at udvikle disse teknologier på vores militær-baser i dette øjeblik,” lyder det fra den amerikanske forsvarsminister.

USA har i flere år udkæmpet en decideret kamp mod ikke mindst kinesiske Huawei, der er verdens største producent af 5G-netværk foran svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei har desuden adskillige gange bedyret, at selskabets produkter er langt billigere og længere fremme end konkurrenterne.

USA har adskillige gange givet udtryk for, at landet frygter, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med de kinesiske myndigheder samt at Huawei-teknologi kan komme til at fungere som en form for brohoved for Kina.

“Udvikling af vores egne sikre 5G-netværk vil opveje alle mulige gevinster ved at samarbejde med de belastede kinesiske udbydere, som står til ansvar overfor det kinesiske parti-styre,” lyder det fra Mark Esper.

Der er fornylig også blevet stillet forslag om, at USA skulle købe sig ind i Ericsson og Nokia.

Det kan du læse mere om her: Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Læs også:

Computerworld til hasteindkaldt pressemøde med Huawei-topchef om spion-anklager: "Jeg var sikker på, at det var en aprilsnar"

SA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.