Artikel top billede

USA i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi

USA er i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi og opfordrer leverandører til at byde ind.

USA vil frigøre sig helt fra kinesiske indflydelse og teknologi på 5G-området og er for tiden i fuld gang med at teste alternative løsninger, som alene er udviklet af leverandører, som USA stoler på.

Det fortæller den amerikanske forsvarsminister Mark Esper ifølge Reuters.

Ifølge ham er USA for tiden i fuld gang med at teste ikke-kinesiske 5G-løsninger på forskellige militær-baser.

“Vi opfordrer allierede og amerikanske tech-selskaber til at udvikle alternative 5G-løsninger, og vi samarbejder med dem på at udvikle disse teknologier på vores militær-baser i dette øjeblik,” lyder det fra den amerikanske forsvarsminister.

USA har i flere år udkæmpet en decideret kamp mod ikke mindst kinesiske Huawei, der er verdens største producent af 5G-netværk foran svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei har desuden adskillige gange bedyret, at selskabets produkter er langt billigere og længere fremme end konkurrenterne.

USA har adskillige gange givet udtryk for, at landet frygter, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med de kinesiske myndigheder samt at Huawei-teknologi kan komme til at fungere som en form for brohoved for Kina.

“Udvikling af vores egne sikre 5G-netværk vil opveje alle mulige gevinster ved at samarbejde med de belastede kinesiske udbydere, som står til ansvar overfor det kinesiske parti-styre,” lyder det fra Mark Esper.

Der er fornylig også blevet stillet forslag om, at USA skulle købe sig ind i Ericsson og Nokia.

Det kan du læse mere om her: Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Læs også:

Computerworld til hasteindkaldt pressemøde med Huawei-topchef om spion-anklager: "Jeg var sikker på, at det var en aprilsnar"

SA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere