USA i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi

USA er i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi og opfordrer leverandører til at byde ind.

USA vil frigøre sig helt fra kinesiske indflydelse og teknologi på 5G-området og er for tiden i fuld gang med at teste alternative løsninger, som alene er udviklet af leverandører, som USA stoler på.

Det fortæller den amerikanske forsvarsminister Mark Esper ifølge Reuters.

Ifølge ham er USA for tiden i fuld gang med at teste ikke-kinesiske 5G-løsninger på forskellige militær-baser.

“Vi opfordrer allierede og amerikanske tech-selskaber til at udvikle alternative 5G-løsninger, og vi samarbejder med dem på at udvikle disse teknologier på vores militær-baser i dette øjeblik,” lyder det fra den amerikanske forsvarsminister.

USA har i flere år udkæmpet en decideret kamp mod ikke mindst kinesiske Huawei, der er verdens største producent af 5G-netværk foran svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei har desuden adskillige gange bedyret, at selskabets produkter er langt billigere og længere fremme end konkurrenterne.

USA har adskillige gange givet udtryk for, at landet frygter, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med de kinesiske myndigheder samt at Huawei-teknologi kan komme til at fungere som en form for brohoved for Kina.

“Udvikling af vores egne sikre 5G-netværk vil opveje alle mulige gevinster ved at samarbejde med de belastede kinesiske udbydere, som står til ansvar overfor det kinesiske parti-styre,” lyder det fra Mark Esper.

Der er fornylig også blevet stillet forslag om, at USA skulle købe sig ind i Ericsson og Nokia.

Det kan du læse mere om her: Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Læs også:

Computerworld til hasteindkaldt pressemøde med Huawei-topchef om spion-anklager: "Jeg var sikker på, at det var en aprilsnar"

SA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.