Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

USA i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi

USA er i fuld gang med at teste alternativer til kinesisk 5G-teknologi og opfordrer leverandører til at byde ind.

USA vil frigøre sig helt fra kinesiske indflydelse og teknologi på 5G-området og er for tiden i fuld gang med at teste alternative løsninger, som alene er udviklet af leverandører, som USA stoler på.

Det fortæller den amerikanske forsvarsminister Mark Esper ifølge Reuters.

Ifølge ham er USA for tiden i fuld gang med at teste ikke-kinesiske 5G-løsninger på forskellige militær-baser.

“Vi opfordrer allierede og amerikanske tech-selskaber til at udvikle alternative 5G-løsninger, og vi samarbejder med dem på at udvikle disse teknologier på vores militær-baser i dette øjeblik,” lyder det fra den amerikanske forsvarsminister.

USA har i flere år udkæmpet en decideret kamp mod ikke mindst kinesiske Huawei, der er verdens største producent af 5G-netværk foran svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei har desuden adskillige gange bedyret, at selskabets produkter er langt billigere og længere fremme end konkurrenterne.

USA har adskillige gange givet udtryk for, at landet frygter, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med de kinesiske myndigheder samt at Huawei-teknologi kan komme til at fungere som en form for brohoved for Kina.

“Udvikling af vores egne sikre 5G-netværk vil opveje alle mulige gevinster ved at samarbejde med de belastede kinesiske udbydere, som står til ansvar overfor det kinesiske parti-styre,” lyder det fra Mark Esper.

Der er fornylig også blevet stillet forslag om, at USA skulle købe sig ind i Ericsson og Nokia.

Det kan du læse mere om her: Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Læs også:

Computerworld til hasteindkaldt pressemøde med Huawei-topchef om spion-anklager: "Jeg var sikker på, at det var en aprilsnar"

SA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere