Tech-selskaber i top på liste over verdens mest værdifulde startups: Antallet af 'unicorns' er eksploderet

For syv år siden var der samlet set 40 unicorn-selskaber, der havde en værdi på over en milliard dollar. I dag, syv år senere, er antallet steget til 600, og det er tech-selskaberne, der dominerer listen.

Tilbage i 2013, hvor unicorn-begrebet for alvor opstod, fandtes der 40 selskaber verden over, der var mere end én milliard dollar værd.

Nu, syv år senere, er tallet steget til omkring 600, hvilket er 15 gange mere end i 2013.

Det viser en opgørelse fra LearnBonds.com.

Den mest fremtrædende industri er it, hvor størstedelen af verdens unicorn-selskaber i dag beskæftiger sig med teknologi eller telekommunikation.

Læs også: Årtiet der gik: Fem danskstiftede it-succeser ramte en værdiansætning på over en milliard dollar i 2010'erne

Der findes i dag mere end 140 privatejede startups, som fokuserer på software og teknologi, der har opnået en værdiansættelse på over en milliard dollar - eller hvad der svarer til 6,8 milliarder kroner.

Den andenstørste kategori er en blanding af selskaber inden for finans, forsikring og ejendomsmarkedet. Her lød optællingen i januar 2020 på 110 unicorn-selskaber.

På tredjepladsen kommer transport- og logistikselskaberne. Dem var der 87 af i begyndelsen af året.

Kinesisk fintech-selskab tager førstepladsen
Det unicorn-selskab, der i øjeblikket står inde med den højeste værdiansættelse, er det kinesiske fintech-selskab Ant Financial, der har en værdi på 125 milliarder dollar - eller 861 milliarder kroner.

LearnBonds har lagt værdiansættelserne sammen for de ti mest værdifulde unicorns i øjeblikket. Her lander det svimlende tal på 546 milliarder dollar - eller 3.764 milliarder kroner.

Læs også: Kina overhaler USA: Sådan er klodens største it-startups fordelt

Verdens næstmest værdifulde unicorn er i øjeblikket kinesiske ByteDance. Det kinesiske selskab står bag den populære video-app kaldet TikTok. Her hedder værdiansættelsen på 75 millairder dollar - 517 milliarder kroner.

Opgørelsen viser også, at 85 procent af verdens unicorn-selskaber enten ligger i USA eller Kina. Mere præcis er 269 fra USA og 262 fra Asien.


mest debatterede artikler

Premium
Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark
Energistyrelsen har meldt ud, at de kommende frekvensauktioner udskydes til efteråret. Det ærgrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, da det vil få Danmark til at falde bagud i forhold til udbyggelsen af 5G-netværk.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.