Artikel top billede

Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape

Sikkerhedseksperter opdager, hvordan Teslas delvist selvkørende elbiler kan narres til at accelerere i utide.

Forskere fra sikkerhedsselskabet McAfee kan denne uge dokumentere, hvordan Teslaer med den delvist autonome ’Tesla Automatic Cruise Control’ autopilot på enkel vis kan narres til at ’gasse op’ i utide.

Af en rapport fremgår det, hvordan et stykke sort elektrisk tape på hastighedsskilte kan få en Tesla Model S70 til at fejlfortolke hastigheds-begrænsningerne.

Bilen var udstyret med en EyeQ3 kamerasensor fra MobilEye.

Ved at påklistre 76 gange 42 millimeter sort tape på rette sted, kan et skilt med fartgrænsen ’35’ mil i timen fejlfortolkes til ’85’. Det svarer til fartbegrænsninger på henholdsvis 56 og 137 km/t.

Det fik den narrede bil til efterfølgende at speede op, indtil en af sikkerhedseksperten aktiverede bremsen.

Et lignende forsøg er siden blev foretaget på en nyere Tesla-model, ekviperet med en fjerde generations kamerasensor fra MobilEye, EyeQ4, denne gang uden at bilen blev snydt.

MobileEye EyeQ3 er at finde på Tesla Model S og X frem til 2016 samt enkelte Audi, Cadillac, General Motors, Nissan og Volvo modeller. Afløseren EyeQ4 blev lanceret i 2018.

Den udførte test viser ifølge sikkerhedsselskabet, endnu en af de udfordringer der ligger forude for selvkørende systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere