Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape

Sikkerhedseksperter opdager, hvordan Teslas delvist selvkørende elbiler kan narres til at accelerere i utide.

Forskere fra sikkerhedsselskabet McAfee kan denne uge dokumentere, hvordan Teslaer med den delvist autonome ’Tesla Automatic Cruise Control’ autopilot på enkel vis kan narres til at ’gasse op’ i utide.

Af en rapport fremgår det, hvordan et stykke sort elektrisk tape på hastighedsskilte kan få en Tesla Model S70 til at fejlfortolke hastigheds-begrænsningerne.

Bilen var udstyret med en EyeQ3 kamerasensor fra MobilEye.

Ved at påklistre 76 gange 42 millimeter sort tape på rette sted, kan et skilt med fartgrænsen ’35’ mil i timen fejlfortolkes til ’85’. Det svarer til fartbegrænsninger på henholdsvis 56 og 137 km/t.

Det fik den narrede bil til efterfølgende at speede op, indtil en af sikkerhedseksperten aktiverede bremsen.

Et lignende forsøg er siden blev foretaget på en nyere Tesla-model, ekviperet med en fjerde generations kamerasensor fra MobilEye, EyeQ4, denne gang uden at bilen blev snydt.

MobileEye EyeQ3 er at finde på Tesla Model S og X frem til 2016 samt enkelte Audi, Cadillac, General Motors, Nissan og Volvo modeller. Afløseren EyeQ4 blev lanceret i 2018.

Den udførte test viser ifølge sikkerhedsselskabet, endnu en af de udfordringer der ligger forude for selvkørende systemer.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.