Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape

Sikkerhedseksperter opdager, hvordan Teslas delvist selvkørende elbiler kan narres til at accelerere i utide.

Forskere fra sikkerhedsselskabet McAfee kan denne uge dokumentere, hvordan Teslaer med den delvist autonome ’Tesla Automatic Cruise Control’ autopilot på enkel vis kan narres til at ’gasse op’ i utide.

Af en rapport fremgår det, hvordan et stykke sort elektrisk tape på hastighedsskilte kan få en Tesla Model S70 til at fejlfortolke hastigheds-begrænsningerne.

Bilen var udstyret med en EyeQ3 kamerasensor fra MobilEye.

Ved at påklistre 76 gange 42 millimeter sort tape på rette sted, kan et skilt med fartgrænsen ’35’ mil i timen fejlfortolkes til ’85’. Det svarer til fartbegrænsninger på henholdsvis 56 og 137 km/t.

Det fik den narrede bil til efterfølgende at speede op, indtil en af sikkerhedseksperten aktiverede bremsen.

Et lignende forsøg er siden blev foretaget på en nyere Tesla-model, ekviperet med en fjerde generations kamerasensor fra MobilEye, EyeQ4, denne gang uden at bilen blev snydt.

MobileEye EyeQ3 er at finde på Tesla Model S og X frem til 2016 samt enkelte Audi, Cadillac, General Motors, Nissan og Volvo modeller. Afløseren EyeQ4 blev lanceret i 2018.

Den udførte test viser ifølge sikkerhedsselskabet, endnu en af de udfordringer der ligger forude for selvkørende systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.