Artikel top billede

Alvorlig software-fejl fundet i Tesla-biler – kan narres af et stykke tape

Sikkerhedseksperter opdager, hvordan Teslas delvist selvkørende elbiler kan narres til at accelerere i utide.

Forskere fra sikkerhedsselskabet McAfee kan denne uge dokumentere, hvordan Teslaer med den delvist autonome ’Tesla Automatic Cruise Control’ autopilot på enkel vis kan narres til at ’gasse op’ i utide.

Af en rapport fremgår det, hvordan et stykke sort elektrisk tape på hastighedsskilte kan få en Tesla Model S70 til at fejlfortolke hastigheds-begrænsningerne.

Bilen var udstyret med en EyeQ3 kamerasensor fra MobilEye.

Ved at påklistre 76 gange 42 millimeter sort tape på rette sted, kan et skilt med fartgrænsen ’35’ mil i timen fejlfortolkes til ’85’. Det svarer til fartbegrænsninger på henholdsvis 56 og 137 km/t.

Det fik den narrede bil til efterfølgende at speede op, indtil en af sikkerhedseksperten aktiverede bremsen.

Et lignende forsøg er siden blev foretaget på en nyere Tesla-model, ekviperet med en fjerde generations kamerasensor fra MobilEye, EyeQ4, denne gang uden at bilen blev snydt.

MobileEye EyeQ3 er at finde på Tesla Model S og X frem til 2016 samt enkelte Audi, Cadillac, General Motors, Nissan og Volvo modeller. Afløseren EyeQ4 blev lanceret i 2018.

Den udførte test viser ifølge sikkerhedsselskabet, endnu en af de udfordringer der ligger forude for selvkørende systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere