Artikel top billede

Lars Tvede stævner kapitalfonden Nordic Eye efter bittert magtopgør med Peter Warnøe

Den bitre magtkamp mellem Lars Tvede og Peter Warnøe fortsætter. Nu vil Lars Tvede videreføre kampen i Københavns Byret.

It-investor Lars Tvede går rettens vej i kampen om Nordic Eye i sit forsøg på at gennemtvinge en uafhængig granskning af kapitalfonden, som han selv har stiftet sammen med Peter Warnøe.

Derfor stævner Lars Tvede fondens administrationsselskab.

Det sker efter fondens nye formand, Niklas Holck, har droppet at undersøge en lang række alvorlige anklager om blandt andet ulovlige lån og bilagsfusk mod medstifter Peter Warnøe.

Det skriver Børsen.

"Vi er ikke overraskede over stævningen, hvilket vi havde forudset, og imødeser det efterfølgende forløb med absolut sindsro. Hvis Lars Tvede gerne vil betale dyre advokater for at arbejde på noget, der ikke giver mening, så skal han være velkommen til det," skriver Niklas Holck i en mail til avisen.

I en stævning til Københavns Byret, som Børsen er i besiddelse af, fremgår det, at Lars Tvede har indkaldt Peter Warnøe, formand Niklas Holck, administrerende direktør Michael Tandrup og den tidligere EY-partner Per Gunslev som vidner i sagen.

Læs også: Peter Warnøe smider medstifter Lars Tvede ud af venturefonden Nordic Eye efter bitter magtkamp

Topfolk på flugt fra kapitalfond

Lars Tvede blev i slutningen af januar smidt ud af kapitalfonden som følge af magtkampen med Peter Warnøe.

Også topfolk som Jeppe Christiansen, topchef i Maj Invest, den tidligere amerikanske partner Richard Sussman, Carsten Dilling, bestyrelsesformand i SAS og Niels-Ulrik Mousten, næstformand i PFA Pension har meddelt deres afgang fra kapitalfondens bestyrelse som følge af uroen.

Samtidig har den amerikanske medstifter af Nordic Eye, Richard Sussmann, meddelt, at han vil sagsøge Peter Warnøe for 1,2 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Peter Warnøe under heftig beskydning: Står overfor erstatningskrav på 1,2 millioner kroner og krav om at gå af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere