Artikel top billede

Lars Tvede stævner kapitalfonden Nordic Eye efter bittert magtopgør med Peter Warnøe

Den bitre magtkamp mellem Lars Tvede og Peter Warnøe fortsætter. Nu vil Lars Tvede videreføre kampen i Københavns Byret.

It-investor Lars Tvede går rettens vej i kampen om Nordic Eye i sit forsøg på at gennemtvinge en uafhængig granskning af kapitalfonden, som han selv har stiftet sammen med Peter Warnøe.

Derfor stævner Lars Tvede fondens administrationsselskab.

Det sker efter fondens nye formand, Niklas Holck, har droppet at undersøge en lang række alvorlige anklager om blandt andet ulovlige lån og bilagsfusk mod medstifter Peter Warnøe.

Det skriver Børsen.

"Vi er ikke overraskede over stævningen, hvilket vi havde forudset, og imødeser det efterfølgende forløb med absolut sindsro. Hvis Lars Tvede gerne vil betale dyre advokater for at arbejde på noget, der ikke giver mening, så skal han være velkommen til det," skriver Niklas Holck i en mail til avisen.

I en stævning til Københavns Byret, som Børsen er i besiddelse af, fremgår det, at Lars Tvede har indkaldt Peter Warnøe, formand Niklas Holck, administrerende direktør Michael Tandrup og den tidligere EY-partner Per Gunslev som vidner i sagen.

Læs også: Peter Warnøe smider medstifter Lars Tvede ud af venturefonden Nordic Eye efter bitter magtkamp

Topfolk på flugt fra kapitalfond

Lars Tvede blev i slutningen af januar smidt ud af kapitalfonden som følge af magtkampen med Peter Warnøe.

Også topfolk som Jeppe Christiansen, topchef i Maj Invest, den tidligere amerikanske partner Richard Sussman, Carsten Dilling, bestyrelsesformand i SAS og Niels-Ulrik Mousten, næstformand i PFA Pension har meddelt deres afgang fra kapitalfondens bestyrelse som følge af uroen.

Samtidig har den amerikanske medstifter af Nordic Eye, Richard Sussmann, meddelt, at han vil sagsøge Peter Warnøe for 1,2 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Peter Warnøe under heftig beskydning: Står overfor erstatningskrav på 1,2 millioner kroner og krav om at gå af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere