Artikel top billede

Lars Tvede stævner kapitalfonden Nordic Eye efter bittert magtopgør med Peter Warnøe

Den bitre magtkamp mellem Lars Tvede og Peter Warnøe fortsætter. Nu vil Lars Tvede videreføre kampen i Københavns Byret.

It-investor Lars Tvede går rettens vej i kampen om Nordic Eye i sit forsøg på at gennemtvinge en uafhængig granskning af kapitalfonden, som han selv har stiftet sammen med Peter Warnøe.

Derfor stævner Lars Tvede fondens administrationsselskab.

Det sker efter fondens nye formand, Niklas Holck, har droppet at undersøge en lang række alvorlige anklager om blandt andet ulovlige lån og bilagsfusk mod medstifter Peter Warnøe.

Det skriver Børsen.

"Vi er ikke overraskede over stævningen, hvilket vi havde forudset, og imødeser det efterfølgende forløb med absolut sindsro. Hvis Lars Tvede gerne vil betale dyre advokater for at arbejde på noget, der ikke giver mening, så skal han være velkommen til det," skriver Niklas Holck i en mail til avisen.

I en stævning til Københavns Byret, som Børsen er i besiddelse af, fremgår det, at Lars Tvede har indkaldt Peter Warnøe, formand Niklas Holck, administrerende direktør Michael Tandrup og den tidligere EY-partner Per Gunslev som vidner i sagen.

Læs også: Peter Warnøe smider medstifter Lars Tvede ud af venturefonden Nordic Eye efter bitter magtkamp

Topfolk på flugt fra kapitalfond

Lars Tvede blev i slutningen af januar smidt ud af kapitalfonden som følge af magtkampen med Peter Warnøe.

Også topfolk som Jeppe Christiansen, topchef i Maj Invest, den tidligere amerikanske partner Richard Sussman, Carsten Dilling, bestyrelsesformand i SAS og Niels-Ulrik Mousten, næstformand i PFA Pension har meddelt deres afgang fra kapitalfondens bestyrelse som følge af uroen.

Samtidig har den amerikanske medstifter af Nordic Eye, Richard Sussmann, meddelt, at han vil sagsøge Peter Warnøe for 1,2 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Peter Warnøe under heftig beskydning: Står overfor erstatningskrav på 1,2 millioner kroner og krav om at gå af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere