Artikel top billede

Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Firefox-browserens markedsandel falder drastisk. Ikke siden 2005 er browseren blevet anvendt af så lille en del af internet-brugerne. Se browsernes rangorden lige nu.

Firefox-browseren har det ikke nemt for tiden: Browserens markedsandele styrtdykker, og brugerne ser ud til at søge andre steder hen.

Browserens markedsandel ligger lige nu på laveste niveau siden 2005 efter et markant fald gennem de seneste måneder, viser nye tal fra analyse-virksomheden net Applications.

De viser, at Firefox lige nu har en markedsandel på blot 7,6 procent af det globale marked, og det er det foreløbige lavpunkt i en nedtur, der nu har varet mere end otte månede for browser-selskabet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal vi helt tilbage til september 2005 for at finde et lignende niveau for Firefox.

Dengang var verdens ubetinget mest udbredte browser Microsofts Internet Explorer, som i efteråret 2005 havde en global markedsandel på enorme 86,8 procent.

Microsoft sidder på næsten 14 procent

Siden er det gået støt tilbage for Microsofts på browserområdet, hvor selskabet i dag sidder på samlet set 13,8 procent med sine to browsere, Internet Explorer og Edge.

Microsofts ‘nye’ browser, Edge, sidder i sig selv på 7,4 procent af det globale marked, mens Internet Explorers andel stille og roligt siver.

Det er den indtil videre største markedsandel for Edge.

Chrome klart størst

På browsermarkedet er Googles Chrome fortsat størst i verden, og sådan har det været i flere år.

Ifølge målingerne fra Net Applications har Chrome lige nu en markedsandel på 67,3 af det globale marked.

Det svarer dog til en tilbagegang i forhold til det foreløbige højdepunkt i 2019, nemlig i juli, hvor Chrome blev målt til en markedsandel på 68,6 procent.

Apples Safari har for tiden markedsandel på 3,9 procent, mens Opera har en andel på 1,2 procent.

Læs også:

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere