Artikel top billede

Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Firefox-browserens markedsandel falder drastisk. Ikke siden 2005 er browseren blevet anvendt af så lille en del af internet-brugerne. Se browsernes rangorden lige nu.

Firefox-browseren har det ikke nemt for tiden: Browserens markedsandele styrtdykker, og brugerne ser ud til at søge andre steder hen.

Browserens markedsandel ligger lige nu på laveste niveau siden 2005 efter et markant fald gennem de seneste måneder, viser nye tal fra analyse-virksomheden net Applications.

De viser, at Firefox lige nu har en markedsandel på blot 7,6 procent af det globale marked, og det er det foreløbige lavpunkt i en nedtur, der nu har varet mere end otte månede for browser-selskabet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal vi helt tilbage til september 2005 for at finde et lignende niveau for Firefox.

Dengang var verdens ubetinget mest udbredte browser Microsofts Internet Explorer, som i efteråret 2005 havde en global markedsandel på enorme 86,8 procent.

Microsoft sidder på næsten 14 procent

Siden er det gået støt tilbage for Microsofts på browserområdet, hvor selskabet i dag sidder på samlet set 13,8 procent med sine to browsere, Internet Explorer og Edge.

Microsofts ‘nye’ browser, Edge, sidder i sig selv på 7,4 procent af det globale marked, mens Internet Explorers andel stille og roligt siver.

Det er den indtil videre største markedsandel for Edge.

Chrome klart størst

På browsermarkedet er Googles Chrome fortsat størst i verden, og sådan har det været i flere år.

Ifølge målingerne fra Net Applications har Chrome lige nu en markedsandel på 67,3 af det globale marked.

Det svarer dog til en tilbagegang i forhold til det foreløbige højdepunkt i 2019, nemlig i juli, hvor Chrome blev målt til en markedsandel på 68,6 procent.

Apples Safari har for tiden markedsandel på 3,9 procent, mens Opera har en andel på 1,2 procent.

Læs også:

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere