Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Firefox-browserens markedsandel falder drastisk. Ikke siden 2005 er browseren blevet anvendt af så lille en del af internet-brugerne. Se browsernes rangorden lige nu.

Firefox-browseren har det ikke nemt for tiden: Browserens markedsandele styrtdykker, og brugerne ser ud til at søge andre steder hen.

Browserens markedsandel ligger lige nu på laveste niveau siden 2005 efter et markant fald gennem de seneste måneder, viser nye tal fra analyse-virksomheden net Applications.

De viser, at Firefox lige nu har en markedsandel på blot 7,6 procent af det globale marked, og det er det foreløbige lavpunkt i en nedtur, der nu har varet mere end otte månede for browser-selskabet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal vi helt tilbage til september 2005 for at finde et lignende niveau for Firefox.

Dengang var verdens ubetinget mest udbredte browser Microsofts Internet Explorer, som i efteråret 2005 havde en global markedsandel på enorme 86,8 procent.

Microsoft sidder på næsten 14 procent
Siden er det gået støt tilbage for Microsofts på browserområdet, hvor selskabet i dag sidder på samlet set 13,8 procent med sine to browsere, Internet Explorer og Edge.

Microsofts ‘nye’ browser, Edge, sidder i sig selv på 7,4 procent af det globale marked, mens Internet Explorers andel stille og roligt siver.

Det er den indtil videre største markedsandel for Edge.

Chrome klart størst
På browsermarkedet er Googles Chrome fortsat størst i verden, og sådan har det været i flere år.

Ifølge målingerne fra Net Applications har Chrome lige nu en markedsandel på 67,3 af det globale marked.

Det svarer dog til en tilbagegang i forhold til det foreløbige højdepunkt i 2019, nemlig i juli, hvor Chrome blev målt til en markedsandel på 68,6 procent.

Apples Safari har for tiden markedsandel på 3,9 procent, mens Opera har en andel på 1,2 procent.

Læs også:

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.