Artikel top billede

Brugerne flygter fra Firefox: Dropper til laveste markedsandel siden 2005

Firefox-browserens markedsandel falder drastisk. Ikke siden 2005 er browseren blevet anvendt af så lille en del af internet-brugerne. Se browsernes rangorden lige nu.

Firefox-browseren har det ikke nemt for tiden: Browserens markedsandele styrtdykker, og brugerne ser ud til at søge andre steder hen.

Browserens markedsandel ligger lige nu på laveste niveau siden 2005 efter et markant fald gennem de seneste måneder, viser nye tal fra analyse-virksomheden net Applications.

De viser, at Firefox lige nu har en markedsandel på blot 7,6 procent af det globale marked, og det er det foreløbige lavpunkt i en nedtur, der nu har varet mere end otte månede for browser-selskabet.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal vi helt tilbage til september 2005 for at finde et lignende niveau for Firefox.

Dengang var verdens ubetinget mest udbredte browser Microsofts Internet Explorer, som i efteråret 2005 havde en global markedsandel på enorme 86,8 procent.

Microsoft sidder på næsten 14 procent

Siden er det gået støt tilbage for Microsofts på browserområdet, hvor selskabet i dag sidder på samlet set 13,8 procent med sine to browsere, Internet Explorer og Edge.

Microsofts ‘nye’ browser, Edge, sidder i sig selv på 7,4 procent af det globale marked, mens Internet Explorers andel stille og roligt siver.

Det er den indtil videre største markedsandel for Edge.

Chrome klart størst

På browsermarkedet er Googles Chrome fortsat størst i verden, og sådan har det været i flere år.

Ifølge målingerne fra Net Applications har Chrome lige nu en markedsandel på 67,3 af det globale marked.

Det svarer dog til en tilbagegang i forhold til det foreløbige højdepunkt i 2019, nemlig i juli, hvor Chrome blev målt til en markedsandel på 68,6 procent.

Apples Safari har for tiden markedsandel på 3,9 procent, mens Opera har en andel på 1,2 procent.

Læs også:

Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere