Artikel top billede

Slut med sikkerhedsopdateringer for flere måneder siden: Men 30.000 usikre Windows 7-maskiner kører fortsat på danske sygehuse

De danske regioner anvender fortsat tusindvis af usikre Windows 7-computere, selv om Microsoft har udsendt den allersidste sikkerheds-opdatering og dermed overladt computerne til sig selv.

Selv om det er et par måneder siden, at Microsoft udsendte den allersidste sikkerhedsopdatering til det aldrende Windows 7, anvender de danske regioner fortsat i stor stil styresystemet.

Ifølge Version2 viser aktindsigter, at der fortsat kører op mod 30.000 Windows 7-maskiner i de fem danske regioner.

Det ikke-patchede Windows 7 anvendes i dag på røntgensystemer, computere og det, der kaldes for ‘medicinske enheder.'

I sig selv kan det udgøre en sikkerheds-risiko, da Microsoft med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering reelt overlod Windows 7 til hackernes nåde.

Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor hver anden computer fortsat kører med Windows 7, hedder det. Det svarer til 12.000 enheder.

It-chef i regionen Per Buchwaldt meddeler til mediet, at stort set alle Windows 7-enheder i regionen vil være skiftet over på Windows 10 inden årets udgang.

Microsoft har i årevis forsøgt at få flyttet Windows 7-brugerne over på det nye og opdaterede Windows 10, men det har ikke været med den store held. Det mere end 10 år gamle Windows 7 er således fortsat Microsofts næstmest udbredte styresystem efter Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Er stadig kæmpesucces to måneder efter formel aflivning: Mere end hver fjerde pc kører fortsat på Windows 7

Også herhjemme er Windows 7 fortsat meget populær.

Du kan læse mere om situationen i Danmark i denne artikel, som Computerworld bragte få dage før Microsoft udsendte den allersidste opdatering til Windows 7: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

Læs også:

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source

Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10

Microsoft vil skrotte 87 løsninger i 2020: Her er de Microsoft-teknologier, der vil blive aflivet i årets løb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere