Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Slut med sikkerhedsopdateringer for flere måneder siden: Men 30.000 usikre Windows 7-maskiner kører fortsat på danske sygehuse

De danske regioner anvender fortsat tusindvis af usikre Windows 7-computere, selv om Microsoft har udsendt den allersidste sikkerheds-opdatering og dermed overladt computerne til sig selv.

Selv om det er et par måneder siden, at Microsoft udsendte den allersidste sikkerhedsopdatering til det aldrende Windows 7, anvender de danske regioner fortsat i stor stil styresystemet.

Ifølge Version2 viser aktindsigter, at der fortsat kører op mod 30.000 Windows 7-maskiner i de fem danske regioner.

Det ikke-patchede Windows 7 anvendes i dag på røntgensystemer, computere og det, der kaldes for ‘medicinske enheder.'

I sig selv kan det udgøre en sikkerheds-risiko, da Microsoft med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering reelt overlod Windows 7 til hackernes nåde.

Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor hver anden computer fortsat kører med Windows 7, hedder det. Det svarer til 12.000 enheder.

It-chef i regionen Per Buchwaldt meddeler til mediet, at stort set alle Windows 7-enheder i regionen vil være skiftet over på Windows 10 inden årets udgang.

Microsoft har i årevis forsøgt at få flyttet Windows 7-brugerne over på det nye og opdaterede Windows 10, men det har ikke været med den store held. Det mere end 10 år gamle Windows 7 er således fortsat Microsofts næstmest udbredte styresystem efter Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Er stadig kæmpesucces to måneder efter formel aflivning: Mere end hver fjerde pc kører fortsat på Windows 7

Også herhjemme er Windows 7 fortsat meget populær.

Du kan læse mere om situationen i Danmark i denne artikel, som Computerworld bragte få dage før Microsoft udsendte den allersidste opdatering til Windows 7: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

Læs også:

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source

Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10

Microsoft vil skrotte 87 løsninger i 2020: Her er de Microsoft-teknologier, der vil blive aflivet i årets løb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere