Slut med sikkerhedsopdateringer for flere måneder siden: Men 30.000 usikre Windows 7-maskiner kører fortsat på danske sygehuse

De danske regioner anvender fortsat tusindvis af usikre Windows 7-computere, selv om Microsoft har udsendt den allersidste sikkerheds-opdatering og dermed overladt computerne til sig selv.

Selv om det er et par måneder siden, at Microsoft udsendte den allersidste sikkerhedsopdatering til det aldrende Windows 7, anvender de danske regioner fortsat i stor stil styresystemet.

Ifølge Version2 viser aktindsigter, at der fortsat kører op mod 30.000 Windows 7-maskiner i de fem danske regioner.

Det ikke-patchede Windows 7 anvendes i dag på røntgensystemer, computere og det, der kaldes for ‘medicinske enheder.'

I sig selv kan det udgøre en sikkerheds-risiko, da Microsoft med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering reelt overlod Windows 7 til hackernes nåde.

Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor hver anden computer fortsat kører med Windows 7, hedder det. Det svarer til 12.000 enheder.

It-chef i regionen Per Buchwaldt meddeler til mediet, at stort set alle Windows 7-enheder i regionen vil være skiftet over på Windows 10 inden årets udgang.

Microsoft har i årevis forsøgt at få flyttet Windows 7-brugerne over på det nye og opdaterede Windows 10, men det har ikke været med den store held. Det mere end 10 år gamle Windows 7 er således fortsat Microsofts næstmest udbredte styresystem efter Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Er stadig kæmpesucces to måneder efter formel aflivning: Mere end hver fjerde pc kører fortsat på Windows 7

Også herhjemme er Windows 7 fortsat meget populær.

Du kan læse mere om situationen i Danmark i denne artikel, som Computerworld bragte få dage før Microsoft udsendte den allersidste opdatering til Windows 7: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

Læs også:

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source

Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10

Microsoft vil skrotte 87 løsninger i 2020: Her er de Microsoft-teknologier, der vil blive aflivet i årets løbBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.