Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Slut med sikkerhedsopdateringer for flere måneder siden: Men 30.000 usikre Windows 7-maskiner kører fortsat på danske sygehuse

De danske regioner anvender fortsat tusindvis af usikre Windows 7-computere, selv om Microsoft har udsendt den allersidste sikkerheds-opdatering og dermed overladt computerne til sig selv.

Selv om det er et par måneder siden, at Microsoft udsendte den allersidste sikkerhedsopdatering til det aldrende Windows 7, anvender de danske regioner fortsat i stor stil styresystemet.

Ifølge Version2 viser aktindsigter, at der fortsat kører op mod 30.000 Windows 7-maskiner i de fem danske regioner.

Det ikke-patchede Windows 7 anvendes i dag på røntgensystemer, computere og det, der kaldes for ‘medicinske enheder.'

I sig selv kan det udgøre en sikkerheds-risiko, da Microsoft med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering reelt overlod Windows 7 til hackernes nåde.

Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor hver anden computer fortsat kører med Windows 7, hedder det. Det svarer til 12.000 enheder.

It-chef i regionen Per Buchwaldt meddeler til mediet, at stort set alle Windows 7-enheder i regionen vil være skiftet over på Windows 10 inden årets udgang.

Microsoft har i årevis forsøgt at få flyttet Windows 7-brugerne over på det nye og opdaterede Windows 10, men det har ikke været med den store held. Det mere end 10 år gamle Windows 7 er således fortsat Microsofts næstmest udbredte styresystem efter Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Er stadig kæmpesucces to måneder efter formel aflivning: Mere end hver fjerde pc kører fortsat på Windows 7

Også herhjemme er Windows 7 fortsat meget populær.

Du kan læse mere om situationen i Danmark i denne artikel, som Computerworld bragte få dage før Microsoft udsendte den allersidste opdatering til Windows 7: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

Læs også:

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source

Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10

Microsoft vil skrotte 87 løsninger i 2020: Her er de Microsoft-teknologier, der vil blive aflivet i årets løb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere