Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Slut med sikkerhedsopdateringer for flere måneder siden: Men 30.000 usikre Windows 7-maskiner kører fortsat på danske sygehuse

De danske regioner anvender fortsat tusindvis af usikre Windows 7-computere, selv om Microsoft har udsendt den allersidste sikkerheds-opdatering og dermed overladt computerne til sig selv.

Selv om det er et par måneder siden, at Microsoft udsendte den allersidste sikkerhedsopdatering til det aldrende Windows 7, anvender de danske regioner fortsat i stor stil styresystemet.

Ifølge Version2 viser aktindsigter, at der fortsat kører op mod 30.000 Windows 7-maskiner i de fem danske regioner.

Det ikke-patchede Windows 7 anvendes i dag på røntgensystemer, computere og det, der kaldes for ‘medicinske enheder.'

I sig selv kan det udgøre en sikkerheds-risiko, da Microsoft med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering reelt overlod Windows 7 til hackernes nåde.

Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor hver anden computer fortsat kører med Windows 7, hedder det. Det svarer til 12.000 enheder.

It-chef i regionen Per Buchwaldt meddeler til mediet, at stort set alle Windows 7-enheder i regionen vil være skiftet over på Windows 10 inden årets udgang.

Microsoft har i årevis forsøgt at få flyttet Windows 7-brugerne over på det nye og opdaterede Windows 10, men det har ikke været med den store held. Det mere end 10 år gamle Windows 7 er således fortsat Microsofts næstmest udbredte styresystem efter Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Er stadig kæmpesucces to måneder efter formel aflivning: Mere end hver fjerde pc kører fortsat på Windows 7

Også herhjemme er Windows 7 fortsat meget populær.

Du kan læse mere om situationen i Danmark i denne artikel, som Computerworld bragte få dage før Microsoft udsendte den allersidste opdatering til Windows 7: Danske virksomheder anvender fortsat Windows 7 i stor stil få dage før aflivning: "Folk tager det ikke helt så alvorligt, som vi havde håbet på"

Læs også:

Windows 7 behøver ikke at uddø: Tusindvis af net-aktivister kræver at Microsoft gør systemsoftwaren open source

Derfor kan mange danske virksomheder ikke bare skifte fra det pensionerede Windows 7 til Windows 10

Microsoft vil skrotte 87 løsninger i 2020: Her er de Microsoft-teknologier, der vil blive aflivet i årets løb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere