Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nokia låner milliarder i banken for at skubbe gang i udviklingen af 5G-teknologi

Finske Nokia har lånt 3,8 milliarder kroner i banken for at accelerere udviklingen af selskabets 5G-teknologi.

Finske Nokia har været i banken og låne 500 millioner euro, eller hvad der svarer til 3,8 milliarder kroner.

Det sker for at accellere udviklingen af selskabets 5G-teknologi.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lånet faldt på plads i august 2019, men blev først indfriet i januar 2020. Det er blevet givet af European Investment Bank (EIB), viser selskabets seneste regnskab.

Der har været fokus på selskabet økonomi, siden Nokia droppede at udbetale dividente til aktionærerne ved udgangen af 2019.

Her lød meldingen samtidig fra det finske selskab, at Nokia var nødsaget til at investere flere penge i udviklingen af 5G-teknologi, skriver Reuters.

Sidste uge hyrede selskabet kendingen Pekka Lundmark, der indtager sin tidligere rolle som administrerende direktør igen. Hans opgave bliver at sætte fart på selskabets 5G-forretning.

Det kan du læse mere om her: Nokias topchef trækker sig: Finsk topprofil udnævnt som ny CEO - skal føre Nokia ind i 5G-æraen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere