Artikel top billede

Er du henvist til at arbejde hjemme på grund af corona? Her er en anden virus-trussel du skal forholde dig til

En ny viral trussel dukker op i kølvandet på corona-karantænerne.

I takt med, at den verserende coronavirus-pandemi, lukker ned for kontorer og tvinger virksomheder til at sende stadigt flere ansatte fra arbejdspladsen til hjemmekontoret iværksættes et stort eksperiment: Millioner af mennesker kloden over skal arbejde hjemmefra.

Travlheden i de professionelle cloud- og fjernadgangsløsninger vurderes dog til at bane vejen for en anden slags virusepidemi, den slags der kan reelle en virksomheds netværk ned.

Det skriver børsmediet Marketwatch.

Sikkerhedschef ved it-sikkerhedsselskabet Check Point Software Technologies Yaniv Balmas varsler overfor mediet at cyber-angreb vil udse sig den voksende skare af ansatte, der arbejder hjemmefra, som mål

”Siden de alle bruger-services til fjernarbejde, vil den angrebsfront blive langt mere attraktiv,”

Særligt udsatte virksomheder

Mens drevne cloud-baserede virksomheder som Google er velekviperede, til at tage skiftet til hjemmearbejdspladser, vil andre, mere traditionelle virksomheder opleve problemer, forudser Chenxi Wang, analytiker ved Rain Capital.

”For en mere traditionel virksomhed, bliver det et svært skifte, fordi det de gør, er at slække sikkerheden på enheder indenfor deres perimeter. Men nu ryger enhederne ud af perimeteren og ind i de ansattes hjem,” advarer Chenxi Wang.

Den vurdering deles af Paul Martini fra sikkerhedselskabet iBoss Inc. som påpeger, at sikkerheden ofte kompromitteres, når ansatte tager arbejdet ud af virksomhedens matrikel.

”Det største problem er, at de her organisationer har flyttet deres applikationer som Office 365, Dropbox og Zoom - op i skyen. Problemet opstår fordi de forbindelser normalt foregår på kontoret, hvor de er sikret. Når brugerne forlader kontoret er de sikrede forbindelser fortsat nødvendige,” forklarer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.