Artikel top billede

Er du henvist til at arbejde hjemme på grund af corona? Her er en anden virus-trussel du skal forholde dig til

En ny viral trussel dukker op i kølvandet på corona-karantænerne.

I takt med, at den verserende coronavirus-pandemi, lukker ned for kontorer og tvinger virksomheder til at sende stadigt flere ansatte fra arbejdspladsen til hjemmekontoret iværksættes et stort eksperiment: Millioner af mennesker kloden over skal arbejde hjemmefra.

Travlheden i de professionelle cloud- og fjernadgangsløsninger vurderes dog til at bane vejen for en anden slags virusepidemi, den slags der kan reelle en virksomheds netværk ned.

Det skriver børsmediet Marketwatch.

Sikkerhedschef ved it-sikkerhedsselskabet Check Point Software Technologies Yaniv Balmas varsler overfor mediet at cyber-angreb vil udse sig den voksende skare af ansatte, der arbejder hjemmefra, som mål

”Siden de alle bruger-services til fjernarbejde, vil den angrebsfront blive langt mere attraktiv,”

Særligt udsatte virksomheder

Mens drevne cloud-baserede virksomheder som Google er velekviperede, til at tage skiftet til hjemmearbejdspladser, vil andre, mere traditionelle virksomheder opleve problemer, forudser Chenxi Wang, analytiker ved Rain Capital.

”For en mere traditionel virksomhed, bliver det et svært skifte, fordi det de gør, er at slække sikkerheden på enheder indenfor deres perimeter. Men nu ryger enhederne ud af perimeteren og ind i de ansattes hjem,” advarer Chenxi Wang.

Den vurdering deles af Paul Martini fra sikkerhedselskabet iBoss Inc. som påpeger, at sikkerheden ofte kompromitteres, når ansatte tager arbejdet ud af virksomhedens matrikel.

”Det største problem er, at de her organisationer har flyttet deres applikationer som Office 365, Dropbox og Zoom - op i skyen. Problemet opstår fordi de forbindelser normalt foregår på kontoret, hvor de er sikret. Når brugerne forlader kontoret er de sikrede forbindelser fortsat nødvendige,” forklarer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere