Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Er du henvist til at arbejde hjemme på grund af corona? Her er en anden virus-trussel du skal forholde dig til

En ny viral trussel dukker op i kølvandet på corona-karantænerne.

I takt med, at den verserende coronavirus-pandemi, lukker ned for kontorer og tvinger virksomheder til at sende stadigt flere ansatte fra arbejdspladsen til hjemmekontoret iværksættes et stort eksperiment: Millioner af mennesker kloden over skal arbejde hjemmefra.

Travlheden i de professionelle cloud- og fjernadgangsløsninger vurderes dog til at bane vejen for en anden slags virusepidemi, den slags der kan reelle en virksomheds netværk ned.

Det skriver børsmediet Marketwatch.

Sikkerhedschef ved it-sikkerhedsselskabet Check Point Software Technologies Yaniv Balmas varsler overfor mediet at cyber-angreb vil udse sig den voksende skare af ansatte, der arbejder hjemmefra, som mål

”Siden de alle bruger-services til fjernarbejde, vil den angrebsfront blive langt mere attraktiv,”

Særligt udsatte virksomheder

Mens drevne cloud-baserede virksomheder som Google er velekviperede, til at tage skiftet til hjemmearbejdspladser, vil andre, mere traditionelle virksomheder opleve problemer, forudser Chenxi Wang, analytiker ved Rain Capital.

”For en mere traditionel virksomhed, bliver det et svært skifte, fordi det de gør, er at slække sikkerheden på enheder indenfor deres perimeter. Men nu ryger enhederne ud af perimeteren og ind i de ansattes hjem,” advarer Chenxi Wang.

Den vurdering deles af Paul Martini fra sikkerhedselskabet iBoss Inc. som påpeger, at sikkerheden ofte kompromitteres, når ansatte tager arbejdet ud af virksomhedens matrikel.

”Det største problem er, at de her organisationer har flyttet deres applikationer som Office 365, Dropbox og Zoom - op i skyen. Problemet opstår fordi de forbindelser normalt foregår på kontoret, hvor de er sikret. Når brugerne forlader kontoret er de sikrede forbindelser fortsat nødvendige,” forklarer han.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere