Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Regeringen på vej med hjælp til selvstændige uden indtægt efter corona

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), lover nu at der er hjælp på vej til de selvstændige, der ikke får nogen nye opgaver som følge af Corona-virussen.

Danske lønmodtagere har allerede fået en håndsrækning fra regeringen efter, at mange virksomheder er blevet hårdt ramt på økonomien af den smitsomme Corona-virus.

Og nu er der også hjælp på vej til de selvstændige, der ikke kan få del i ordningen, fordi de ikke har nogen medarbejdere, lover beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S).

Det skriver Berlingske.

"Vi prøver at finde den model, der hurtigst og mest enkelt kan komme op og flyve, og som samtidig hjælper flest muligt. Det er en del af præmissen for vores opgave, at det skal hjælpe flest muligt, men at det samtidig ikke skal opbygge et bureaukrati, som gør det svært at navigere i og rent faktisk få hjælp," siger ministeren ifølge avisen.

Læs også: It-sikkerhedstruslerne stiger massivt, når du arbejder hjemme: "Brugerne sænker paraderne, fordi fokus er et andet sted"

Dermed ser der altså ud til at være gode nyheder på vej til de selvstændige it-konsulenter, der ikke får nye opgaver i bogen på grund af Corona-virussen.

Det er fortsat uvist hvornår ministeren kan præsentere et færdigt forslag, og hvad det præcis kommer til at indeholde. Men ifølge Berlingske er ministeren mødtes med både andre fagministre, erhvervsorganisationer og formænd for de øvrige partier i Folketinget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere