Artikel top billede

Morgen-briefing: Facebook sænker streaming-kvaliteten i Europa / Danskernes brug af FaceTime er fordoblet / AWS poster 20 millioner dollar i kampen mod covid-19

Facebook sænker streaming-kvaliteten i Europa. Danskernes brug af FaceTime er fordoblet. AWS poster 20 millioner dollar i kampen mod covid-19. Nordiske startups hårdt ramt af corona-krisen. Amazon hæver lageransattes løn for overarbejde. WMware lancerer nyt partnerprogram.

Godmorgen og velkommen til denne uges første morgen-briefing her fra Computerworld.

Denne uge er det erhvervsjournalist Rasmus Ferdinand, der kuraterer mixet af morgennyheder. Og det sker direkte fra hjemmearbejdspladsen på Vesterbro i København.

Vi bevæger os ind i en uge, der formentlig bliver ligeså uforudsigelig som den sidste. Corona-virussen er allestednærværende. Både i dagens morgen-briefing og unægteligt i ugens kommende dækning af it-sektoren.

Rigtig god læselyst.

Facebook sænker streaming-kvaliteten i Europa

Først kom Netflix, Youtube, Amazon og Disney med meldinger om, at videokvaliteten ville sænkes på selskabernes streaming-platforme.

Nu melder Facebook sig også på banen. Verdens største sociale medie har nemlig valgt at sænke kvaliteten af video-streaming på Facebook samt Instagram.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tiltaget sker efter ønske fra EU Kommissionen med kommisær Thierry Breton i spidsen. EU kæmper nemlig for, at det europæiske internet ikke bliver overbelastet disse dage, hvor millioner af europæere arbejder hjemmefra som følge af coronavirussens udbredelse.

Du kan læse mere her.

Danskernes forbrug af FaceTime er fordoblet

Danskernes brug af FaceTime er eksploderet på to uger.

Det skriver teleselskabet 3, hvis nye tal viser, at dataforbruget på videoopkalds-appen er fordoblet under corona-krisen.

Den samme tendens ses også på andre populære apps som Skype og Micrsoft Teams, som også bruges til videoopkald.

”Normalt ser vi løbende en støt stigning i brugen af beskedtjenester og sociale medier, men det er helt usædvanligt, at lige netop videoopkald stiger så voldsomt," siger David Elsass, direktør for 3's privatmarked.

"Det vidner om, at almindelige telefonopkald, beskeder og Instagram-opdatering ikke kan dække vores sociale behov i længden. Lige nu har mange brug for at kunne holde nær kontakt med venner og familie, og der har det bare en særlig betydning at kunne se hinanden i øjnene.”

3 beretter også om, at Netflix er steget med knap 20 procent, børnenes favorit-app TikTok med 25 procent og mail-appen Outlook med 25 procent.

AWS poster 20 millioner dollar i kampen mod covid-19

Amazon Web Services (AWS) er klar en 20 millioner dollar til at bekæmpe corona-virussen.

Beløbet, der svarer til 140 millioner kroner er øremærket til de kunder, som arbejder med diagnostiske løsninger. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

AWS lancerer programmet under navnet Diagnostic Development Initiative, der skal støtte kunder, der arbejder på at udvikle bedre og mere præcis diagnostiske løsninger, med økonomisk støtte til forskning, innovation og udvikling.

"Målet er at fremskynde vores kollektive forståelse og påvisning af covid-19 og andre innovative diagnostiske løsninger for at afbøde fremtidige infektionssygdomsudbrud," skriver selskabet.

Finansiering vil blive ydet gennem en kombination af kreditter til AWS services og teknisk support til at hjælpe kunderne med at udnytte skyens fulde potentiale til at tackle denne udfordring, fremgår det.

Nordiske startups hårdt ramt af corona-krisen

Startups fra de nordiske lande bliver ramt hårdt af skælvene fra corona-krisen.

En ny undersøgelse, foretaget af The Hub, viser, at 73 procent af de adspurgte startups på tværs af Danmark, Finland, Norge og Sverige allerede mærker effekten eller forventer at mærke effekten af covid-19.

The Hub er et initiativ, som Danske Bank lancerede i 2015, som er en digital platform for startups i norden.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort 18. marts, vil løbende opdateres, når flere svar kommer ind, fremgår det. Den er foretaget for at kortlægge de udfrodringer, som startup-selskaber står med som følge af pandemien.

Rundspørgen viser desuden, at 38 procent af selskaberne planlægger fyringer i 2020 som følge af corona-virussen.

Du kan se undersøgelsen her.

Amazon hæver lageransattes løn for overarbejde

Amazon hæver nu lønnen for overarbejde blandt selskabet lageransatte.

Det skriver Reuters.

Det Jeff Bozes-ledede selskab forsøger at imødekomme den stigende efterspørgsel på forskellige vare, der er kommet som følge af coronavirussens udbrud.

Det har nu ført til højere løn for de medarbejdere, der arbejder på amazons lagre og varehuse i USA. Lønnen vil nu fordobles, når antallet af timer overstiger 40 i løbet af en uge. Før blev lønnet gangen med halvanden.

Det er anden gang på samme uge at e-handelsgiganten hæver lønnen for dets medarbejdere. Mandag 9. marts hævede selskabet minimumslønnen fra 15 til 17 dollar i timen.

Det skete samtidig med udmeldingen om, at Amazon ville hyre 100.000 nye medarbejdere i USA til varehuse og til levering.

WMware lancerer nyt partnerprogram

WMware har netop lanceret selskabets nye partnerprogram i Danmark.

Programmet går under navnet WMware Partner Connect. Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at partnerprogrammet er endnu mere forenklet end tidligere og understøtter flere leveringsmetoder, heriblandt on-premise, til cloud og via tjenester.

"VMware Partner Connect giver nyt liv til både vores egen og vores partneres måde at arbejde på. Det hjælper dem med at drive og udvikle kundernes fremgang og digitale transformation," siger Anna-Maria Löweberg, VMware NEMEA Partner Director, ifølge meddelelsen.

Det nye program har tre forskellige niveauer. Partner, Advanced Partnet og Principal Partner, hvor det sidste er det højeste niveau.

I forbindelse med lanceringen har WMware etableret en ny portal, som giver overblik over markedet og mulighed for at følge de aktuelle aktiviteter.mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.