Artikel top billede

Inspiration: Få gratis viden i verdensklasse derhjemme med TED-talks

TED Talks site er altid værd at besøge, og her finder man oplæg fra både erhvervsledere, nobelprismodtagere, eks-præsidenter, iværksættere, et par danske politikere og endda den aktuelle pave.

Konferencekalenderen er en kende tom for tiden, og alverdens keynote-speakers må holde oplæg foran spejlet.

Hvis man i mellemtiden savner udsyn og – måske – inspiration til selv at blive en bedre taler, er ted.com bestemt ikke det værste sted at bruge et par karantænetimer.

I de verdenskendte TED Talks inviteres fagfolk og meningsdannere til at holde et relativt kort oplæg af 10-20 minutters varighed.

Der er stor ære forbundet med at være blandt de udvalgte, og de ofte højt anerkendte oplægsholdere lægger sig i selen for at kombinere engagement og viden på en måde, så der virkelig er noget at komme efter.

Uanset om emnet er videnskab, kultur, sociale forhold, politik eller noget helt femte, og TED-sloganet ”Ideas worth spreading” sammenfatter det egentlig ganske godt.

Verdensstjerner og enkelte danske indslag

Blandt de mest delte TED-videoer finder vi eksempelvis lige nu én, hvor Bill Gates – der har holdt adskillige TED Talks – advarer mod den næste pandemi og beklageligvis fik ret.

Men listen over tidligere talere er alenlang og rummer talrige nobelprismodtagere, verdenskendte politikere, økonomer, kulturfolk, erhvervsledere, videnskabsfolk og såmænd også Pave Frans.

Enkelte danskere har også været på talerstolen.

Nemlig EU-kommissær Margrethe Vestager om behovet for at holde de multinationale selskaber i nakken – og tidligere MF Özlem Cekic, der beretter om at holde dialogen i live, når de holdningsmæssige fronter trækkes skarpt op.

TED Talks har talrige aflæggere. Blandt andet en dansk, der afholder foredrag under navnet TEDxCopenhagen. Men det er dog den amerikanske storebror, der for alvor har bukserne på, og hvis hundredvis af oplæg man primært finder kvit og frit på ted.com.

Bag står organisationen TED Conferences LLC, der ledes af forretningsmanden Chris Anderson – ikke at forveksle med forfatteren, iværksætteren og den tidligere Wired-redaktør af samme navn.

TED Talks: www.ted.com
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere