Artikel top billede

Inspiration: Få gratis viden i verdensklasse derhjemme med TED-talks

TED Talks site er altid værd at besøge, og her finder man oplæg fra både erhvervsledere, nobelprismodtagere, eks-præsidenter, iværksættere, et par danske politikere og endda den aktuelle pave.

Konferencekalenderen er en kende tom for tiden, og alverdens keynote-speakers må holde oplæg foran spejlet.

Hvis man i mellemtiden savner udsyn og – måske – inspiration til selv at blive en bedre taler, er ted.com bestemt ikke det værste sted at bruge et par karantænetimer.

I de verdenskendte TED Talks inviteres fagfolk og meningsdannere til at holde et relativt kort oplæg af 10-20 minutters varighed.

Der er stor ære forbundet med at være blandt de udvalgte, og de ofte højt anerkendte oplægsholdere lægger sig i selen for at kombinere engagement og viden på en måde, så der virkelig er noget at komme efter.

Uanset om emnet er videnskab, kultur, sociale forhold, politik eller noget helt femte, og TED-sloganet ”Ideas worth spreading” sammenfatter det egentlig ganske godt.

Verdensstjerner og enkelte danske indslag

Blandt de mest delte TED-videoer finder vi eksempelvis lige nu én, hvor Bill Gates – der har holdt adskillige TED Talks – advarer mod den næste pandemi og beklageligvis fik ret.

Men listen over tidligere talere er alenlang og rummer talrige nobelprismodtagere, verdenskendte politikere, økonomer, kulturfolk, erhvervsledere, videnskabsfolk og såmænd også Pave Frans.

Enkelte danskere har også været på talerstolen.

Nemlig EU-kommissær Margrethe Vestager om behovet for at holde de multinationale selskaber i nakken – og tidligere MF Özlem Cekic, der beretter om at holde dialogen i live, når de holdningsmæssige fronter trækkes skarpt op.

TED Talks har talrige aflæggere. Blandt andet en dansk, der afholder foredrag under navnet TEDxCopenhagen. Men det er dog den amerikanske storebror, der for alvor har bukserne på, og hvis hundredvis af oplæg man primært finder kvit og frit på ted.com.

Bag står organisationen TED Conferences LLC, der ledes af forretningsmanden Chris Anderson – ikke at forveksle med forfatteren, iværksætteren og den tidligere Wired-redaktør af samme navn.

TED Talks: www.ted.com
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere