Dansk skatte-sag om udbyttesvindel forsinkes af ransomware-angreb: Leverandør lagt ned af Ryuk

Erstatningsagerne i kølvandet på den danske svindelsag om uretmæssig udbetaling af skattekroner står til at blive forsinket af blandt andet et hackerangreb mod it-leverandøren Epiq.

Det kommer til at få konsekvenser for erstatningssagerne i kølvandet på den såkaldte udbytteskandale, at softwareleverandøren Epiq for nogle uger siden blev hårdt ramt af et ransomware-angreb.

Ifølge Børsen er en af de hovedmistænke i sagen, den britiske investeringsbank ED & F Capital Markets, nemlig blevet ramt af, at selskabets it-leverandør Epiq i begyndelsen af måneden blev ramt af et ransomware-angreb.

Det har betydet, at den banken i en periode ikke har haft adgang til sine dokumenter - herunder mange, som Skattestyrelsen har krævet udleveret.

Amerikanske medier har fornylig skrevet, at Epiq er blevet ramt af ransomwaren Ryuk - den samme ransomware, der fornulig også ramte danske ISS.

Du kan læse mere om Ryuk her: Hackere har allerede tjent millioner på ISS-ransomware: Sådan bruger hackerne Ryuk-malwaren

Amerikanske Bleeping Computer skriver, at angrebet mod Epiq begyndte i december i fjor, da en computer blev inficeret med malwaren TrickBot, der først høster data og dernæst åbner en dør til Ryuk.

Mediet Malwarebytes skriver, at hackerne har forlangt op mod 320.000 dollar i løsepenge.

Læs også:

SS har gjort kæmperegningen op for hacker-angreb: Kommer til at koste minimum en halv milliard kroner

Digitale pengeafpressere udgør en stigende trussel: Her er Center for Cybersikkerheds bedste råd mod ransomware-angreb

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.