Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Dansk skatte-sag om udbyttesvindel forsinkes af ransomware-angreb: Leverandør lagt ned af Ryuk

Erstatningsagerne i kølvandet på den danske svindelsag om uretmæssig udbetaling af skattekroner står til at blive forsinket af blandt andet et hackerangreb mod it-leverandøren Epiq.

Det kommer til at få konsekvenser for erstatningssagerne i kølvandet på den såkaldte udbytteskandale, at softwareleverandøren Epiq for nogle uger siden blev hårdt ramt af et ransomware-angreb.

Ifølge Børsen er en af de hovedmistænke i sagen, den britiske investeringsbank ED & F Capital Markets, nemlig blevet ramt af, at selskabets it-leverandør Epiq i begyndelsen af måneden blev ramt af et ransomware-angreb.

Det har betydet, at den banken i en periode ikke har haft adgang til sine dokumenter - herunder mange, som Skattestyrelsen har krævet udleveret.

Amerikanske medier har fornylig skrevet, at Epiq er blevet ramt af ransomwaren Ryuk - den samme ransomware, der fornulig også ramte danske ISS.

Du kan læse mere om Ryuk her: Hackere har allerede tjent millioner på ISS-ransomware: Sådan bruger hackerne Ryuk-malwaren

Amerikanske Bleeping Computer skriver, at angrebet mod Epiq begyndte i december i fjor, da en computer blev inficeret med malwaren TrickBot, der først høster data og dernæst åbner en dør til Ryuk.

Mediet Malwarebytes skriver, at hackerne har forlangt op mod 320.000 dollar i løsepenge.

Læs også:

SS har gjort kæmperegningen op for hacker-angreb: Kommer til at koste minimum en halv milliard kroner

Digitale pengeafpressere udgør en stigende trussel: Her er Center for Cybersikkerheds bedste råd mod ransomware-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere