Artikel top billede

Dansk skatte-sag om udbyttesvindel forsinkes af ransomware-angreb: Leverandør lagt ned af Ryuk

Erstatningsagerne i kølvandet på den danske svindelsag om uretmæssig udbetaling af skattekroner står til at blive forsinket af blandt andet et hackerangreb mod it-leverandøren Epiq.

Det kommer til at få konsekvenser for erstatningssagerne i kølvandet på den såkaldte udbytteskandale, at softwareleverandøren Epiq for nogle uger siden blev hårdt ramt af et ransomware-angreb.

Ifølge Børsen er en af de hovedmistænke i sagen, den britiske investeringsbank ED & F Capital Markets, nemlig blevet ramt af, at selskabets it-leverandør Epiq i begyndelsen af måneden blev ramt af et ransomware-angreb.

Det har betydet, at den banken i en periode ikke har haft adgang til sine dokumenter - herunder mange, som Skattestyrelsen har krævet udleveret.

Amerikanske medier har fornylig skrevet, at Epiq er blevet ramt af ransomwaren Ryuk - den samme ransomware, der fornulig også ramte danske ISS.

Du kan læse mere om Ryuk her: Hackere har allerede tjent millioner på ISS-ransomware: Sådan bruger hackerne Ryuk-malwaren

Amerikanske Bleeping Computer skriver, at angrebet mod Epiq begyndte i december i fjor, da en computer blev inficeret med malwaren TrickBot, der først høster data og dernæst åbner en dør til Ryuk.

Mediet Malwarebytes skriver, at hackerne har forlangt op mod 320.000 dollar i løsepenge.

Læs også:

SS har gjort kæmperegningen op for hacker-angreb: Kommer til at koste minimum en halv milliard kroner

Digitale pengeafpressere udgør en stigende trussel: Her er Center for Cybersikkerheds bedste råd mod ransomware-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere