Aula ramt af stort nedbrud mandag morgen: AWS og Netcompany arbejder på problemet

Skolernes kommunikationsplatform Aula har været ramt af et nedbrud, hvilket medfører længere svartider. Leverandørerne Netcompany og AWS arbejder på sagen.

Aula.dk var tidligere på morgenen mandag ramt af et nedbrud.

Nedbruddet resulterede i, at brugerne kortvarigt havde problemer med at logge på tjenesten fra klokken 10:05 til 10:33.

Da problemet så ud til at være udbedret, begyndte systemet at køre med langsomme svartider igen klokken 10:41.

Det fortæller Frank Stjerne, driftsansvarlig hos Aula.

Læs også: Få overblikket: En dramatisk uge hvor Danmarks it-infrastruktur for alvor blev testet

Problemet er "et konkret nedbrud" på det som hedder Elasticache, som ligger hos cloud-leverandøren AWS.

"Netcompanys teknikerhold og AWS' holder møde i øjeblikket om det her incident, derfor er jeg ikke helt opdateret endnu. De forsøger at løse problemet," fortæller Frank Stjerne.

Han tilføjer, at systemet fungerer, men at det kører lidt langsommere på nuværende tidspunkt.

Ifølge Aulas statusside er der igen normal drift på Aula.dk

Har kørt med dobbelt så mange servere
Har nedbruddet noget at gøre med en større belastning, da eleverne arbejder hjemmefra?

"Det er ikke det. Vi har kørt med dobbelt belastning og dobbelt antal servere, siden skolebørnene blev sendt hjem. Der har været et helt konkret nedbrud på det, der hedder Elasticache," siger Frank Stjerne.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) talte til nationen 11. marts, hvor hun fortalte, at eleverne og studerende fremover skulle holde sig hjemme, gik Aula ned som følge af en større belastning.

Lærere og forældre flokkedes nemlig til Aula.dk, hvilket resulterede i, at systemet kortvarigt gik ned.

Det kan du læse mere om her: Aula brudt ned efter corona-melding om lukning af alle skoler: Kæmper stadig med driften


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.