Hjemmearbejde er en alvorlig trussel: Antallet af sårbare enheder er steget med 40 procent på få uger

Mens millioner af ansatte verden over er blevet sendt hjem for at arbejde under den nuværende corona-epidemi er antallet af sårbare enheder steget med 40 procent.

Alle der har mulighed for det sidder i disse uger hjemme i stuen med computeren på skødet og arbejder.

Det har i midlertid fået antallet af sårbare enheder til at eksplodere.

En opgørelse med data fra søgemaskinen Shodan viser, at antallet af sårbare enheder er steget med 40 procent.

Læs også: Den danske sundhedssektor presses som aldrig før af hackere: "De cyberkriminelle går længere, end vi er vant til"

Det drejer sig om sårbarheder i adgangen til fjernskrivebordet, også kendt som Remote Desktop Protocol, på Microsoft-maskiner, hvor sårbarhederne er steget voldsomt igennem de seneste par uger.

Når medarbejderen arbejder hjemme i hyggelige omgivelser, så er der en større risiko for, at vedkommende tager lettere på sikkerhedsprocedurer, sammenlignet med, når man arbejder på kontoret sammen sine kolleger," vurderer sikkerhedsekspert Liviu Arsene ifølge en meddelelse fra sikkerhedselskabet Bitdefender og tilføjer:

"At arbejde hjemmefra kan derfor udgøre en sikkerhedsrisiko, når man er isoleret i forhold til problemstillinger, som kolleger og it-afdelingen normalt ville kunne hjælpe med at løse."

Brug kun arbejdscomputeren til arbejde
Shodan er en søgemaskine over internetforbundne enheder. Dermed kan tjenesten bruges til at finde potentielle sårbarheder i enheder, der er forbundet til internettet.

Ifølge folkene bag Shodan tog antallet af enheder, der var sårbare overfor netop denne sårbarhed et dyk sidste år, da Microsoft rettede en række problemer.

Læs også: Kinesiske hackere går målrettet efter routere fra Citrix og Cisco - flere i Danmark ramt

I løbet af den seneste måned har antallet af sårbare enheder så igen taget et ryk opad.

Derfor opfordrer Bitdefender også til, at man sørger for at begrænse brugen af arbejdscomputeren til kun at udføre arbejde.

"Nogle medarbejdere bruger måske virksomhedens enheder i privat regi og installerer potentielt skadelige programmer. Eller måske de låner enheden ud til familiemedlemmer og venner, som bruger den uden hensyn til sikkerheden og muligvis eksponerer fortrolige oplysninger til tredjepart," lyder det fra Liviu Arsene.

Du kan se hele undersøgelsen fra Shodan på søgemaskinens hjemmeside.Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.