Hjemmearbejde er en alvorlig trussel: Antallet af sårbare enheder er steget med 40 procent på få uger

Mens millioner af ansatte verden over er blevet sendt hjem for at arbejde under den nuværende corona-epidemi er antallet af sårbare enheder steget med 40 procent.

Alle der har mulighed for det sidder i disse uger hjemme i stuen med computeren på skødet og arbejder.

Det har i midlertid fået antallet af sårbare enheder til at eksplodere.

En opgørelse med data fra søgemaskinen Shodan viser, at antallet af sårbare enheder er steget med 40 procent.

Læs også: Den danske sundhedssektor presses som aldrig før af hackere: "De cyberkriminelle går længere, end vi er vant til"

Det drejer sig om sårbarheder i adgangen til fjernskrivebordet, også kendt som Remote Desktop Protocol, på Microsoft-maskiner, hvor sårbarhederne er steget voldsomt igennem de seneste par uger.

Når medarbejderen arbejder hjemme i hyggelige omgivelser, så er der en større risiko for, at vedkommende tager lettere på sikkerhedsprocedurer, sammenlignet med, når man arbejder på kontoret sammen sine kolleger," vurderer sikkerhedsekspert Liviu Arsene ifølge en meddelelse fra sikkerhedselskabet Bitdefender og tilføjer:

"At arbejde hjemmefra kan derfor udgøre en sikkerhedsrisiko, når man er isoleret i forhold til problemstillinger, som kolleger og it-afdelingen normalt ville kunne hjælpe med at løse."

Brug kun arbejdscomputeren til arbejde
Shodan er en søgemaskine over internetforbundne enheder. Dermed kan tjenesten bruges til at finde potentielle sårbarheder i enheder, der er forbundet til internettet.

Ifølge folkene bag Shodan tog antallet af enheder, der var sårbare overfor netop denne sårbarhed et dyk sidste år, da Microsoft rettede en række problemer.

Læs også: Kinesiske hackere går målrettet efter routere fra Citrix og Cisco - flere i Danmark ramt

I løbet af den seneste måned har antallet af sårbare enheder så igen taget et ryk opad.

Derfor opfordrer Bitdefender også til, at man sørger for at begrænse brugen af arbejdscomputeren til kun at udføre arbejde.

"Nogle medarbejdere bruger måske virksomhedens enheder i privat regi og installerer potentielt skadelige programmer. Eller måske de låner enheden ud til familiemedlemmer og venner, som bruger den uden hensyn til sikkerheden og muligvis eksponerer fortrolige oplysninger til tredjepart," lyder det fra Liviu Arsene.

Du kan se hele undersøgelsen fra Shodan på søgemaskinens hjemmeside.
Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.