Artikel top billede

Disse selskaber bliver udnyttet mest til phishing under corona-krisen

Den nuværende corona-pandemi har fået antallet af phishing angreb til at eksplodere. Her er de ti mest misbrugte selskaber til phishing-angreb.

Verdens største virksomheder får hver eneste dag misbrugt deres brands til at forsøge at lokke oplysninger ud af intetanende brugere.

Den israelske it-sikkerhedsvirksomhed Check Point, har udgivet en top ti over de selskaber, der bliver misbrugt mest under den nuværende corona-krise.

I løbet af årets første tre måneder har iPhone-producenten Apple indtaget første pladsen som den virksomhed, der bliver brugt til flest phishing-angreb.

Læs også: Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Det skriver Check Point i en pressemeddelelse.

"Cyberkriminelle udnytter fortsat brugere ved at udføre meget sofistikerede phishingforsøg via e-mail, web- og mobilapplikationer, hvor de hævder at være fra velkendte brands, som de ved er meget efterspurgte i øjeblikket, hvad enten det er en højprofileret produktlancering eller for generelt at tappe ind i adfærdsændringer, vi har set under Coronavirus-pandemien," siger Maya Horowitz, Threat Intelligence & Research direktør hos Check Point i meddelelsen.

Streaming-tjeneste kravler op ad listen

Konkurrenten Microsoft plejer ellers at pryde toppen af denne typer lister. Men Check Points opgørelse viser, at hackernes interesse for det amerikanske selskab røget helt ned på en ottende plads.

Læs også: Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Resten af selskaberne placerer sig således:

  • 1. Apple (10 %)
  • 2. Netflix (9%)
  • 3. Yahoo (6%)
  • 4. WhatsApp (6%)
  • 5. PayPal (5%)
  • 6. Chase (5%)
  • 7. Facebook (3%)
  • 8. Microsoft (3%)
  • 9. eBay (3%)
  • 10. Amazon (1%)
Corona-epidemien har ifølge Check Point haft en markant effekt på den seneste liste.

Netflix' placering som nummer to mener selskabet formentlige skyldes, at flere sidder hjemme og er ekstra opmærksomme på mails fra streaming-tjenester som Netflix.

"Phishing-angreb vil fortsat være en voksende trussel i de kommende måneder, især da cyberkriminelle fortsat udnytter frygt og behov hos mennesker, der bruger vigtige tjenester fra deres hjem. Som altid opfordrer vi brugere til at være opmærksomme og forsigtige, når de videregiver personlige data" lyder det fra Maya Horowitz ifølge meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere