Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Den gennemsnitlige pris på et phishing-kit er steget med 149 procent i løbet af det seneste år. Se her, hvor meget et kit nu koster.

Det er et grundlæggende vilkår i al markeds-forståelse, at priserne følger efterspørgslen.

Det mærkes nu også på priserne for phishing-kits, der er de værktøjssæt til phishing, som udbydes på det mørke net.

Ifølge en ny undersøgelse fra cybersikkerheds-selskabet Group-IB er den gennemsnitlige pris for et phishing-kit nemlig tordnet i vejret over det seneste års tid med en stigning på 149 procent.

I 2019 kostede et phishing-kit i gennemsnit 304 dollar - godt 2.100 kroner. I 2018 var gennemsnitsprisen blot 122 dollar - omkring 850 kroner.

Gennemsnitsprisen dækker over udsving fra 880 dollar (6.100 kroner) for de dyreste phishing-kits til helt ned til 20 dollar (140 kroner) for de billigste.

Et phishing-kit består typisk af web-baserede apps, som hackerne anvender til at indsamle de phishede login-data.

Ifølge Group-IB er antallet af udbydere af phishing-kits blevet fordoblet alene i det seneste års tid, hvor nye leverandører er væltet ind på markedet med nye produkter.

Selskabet har i 2019 identificeret og tracket 16.200 forskellige kits.

Langt størstedelen er udviklet til at udnytte loginpages til Amazon, Google, Instastram, Office 365 og PayPal.

Ifølge sikkerhedsselskabet handles de fleste phishing-kits i de tre foraer OGUsers, Exploit og Crimenetwork.

Derfor er priserne steget

Priserne er ikke steget uden grund, påpeger sikkerhedsselskabet,

En af de væsentligste årsager er, at succesraterne er stærkt faldende for phisherne, der oplever, at det er blevet sværere at få gevinst ud af deres kampagner.

Dette skyldes blandt andet, at det er blevet sværere at hacke browsere, hvilket har fået flere hackere til at vende sig mod e-mailbaserede angreb.

Skal et sådan angreb lykkes, er det helt afgørende, at de cyberkriminelle er i besiddelse af et godt phishing-kit, der typisk består af forskellige templates og features til at omgå sikkerheds-foranstaltningerne i virksomhedenes mail-systemer.

Men i takt med, at der kommer flere og flere angreb, øges også forsvarsværkerne, og det stiller krav om, at phishing-kittene bliver mere komplekse og følger med udviklingen.

Amerikanske ZDNet påpeger, at de stigende priser er et godt tegn, da de viser, at de professionelle it-systemer faktisk virker i det, de bliver sværere og sværere at hacke.

Læs også:

Dansk milliard-virksomhed ramt af ransomware-angreb: "Folk har sovet i sovepose på gulvet i det ene hjørne af kontoret med to meters afstand"

Den danske sundhedssektor presses som aldrig før af hackere: "De cyberkriminelle går længere, end vi er vant til"

Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere