(Foto: Dan Jensen)

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Den gennemsnitlige pris på et phishing-kit er steget med 149 procent i løbet af det seneste år. Se her, hvor meget et kit nu koster.

Det er et grundlæggende vilkår i al markeds-forståelse, at priserne følger efterspørgslen.

Det mærkes nu også på priserne for phishing-kits, der er de værktøjssæt til phishing, som udbydes på det mørke net.

Ifølge en ny undersøgelse fra cybersikkerheds-selskabet Group-IB er den gennemsnitlige pris for et phishing-kit nemlig tordnet i vejret over det seneste års tid med en stigning på 149 procent.

I 2019 kostede et phishing-kit i gennemsnit 304 dollar - godt 2.100 kroner. I 2018 var gennemsnitsprisen blot 122 dollar - omkring 850 kroner.

Gennemsnitsprisen dækker over udsving fra 880 dollar (6.100 kroner) for de dyreste phishing-kits til helt ned til 20 dollar (140 kroner) for de billigste.

Et phishing-kit består typisk af web-baserede apps, som hackerne anvender til at indsamle de phishede login-data.

Ifølge Group-IB er antallet af udbydere af phishing-kits blevet fordoblet alene i det seneste års tid, hvor nye leverandører er væltet ind på markedet med nye produkter.

Selskabet har i 2019 identificeret og tracket 16.200 forskellige kits.

Langt størstedelen er udviklet til at udnytte loginpages til Amazon, Google, Instastram, Office 365 og PayPal.

Ifølge sikkerhedsselskabet handles de fleste phishing-kits i de tre foraer OGUsers, Exploit og Crimenetwork.

Derfor er priserne steget
Priserne er ikke steget uden grund, påpeger sikkerhedsselskabet,

En af de væsentligste årsager er, at succesraterne er stærkt faldende for phisherne, der oplever, at det er blevet sværere at få gevinst ud af deres kampagner.

Dette skyldes blandt andet, at det er blevet sværere at hacke browsere, hvilket har fået flere hackere til at vende sig mod e-mailbaserede angreb.

Skal et sådan angreb lykkes, er det helt afgørende, at de cyberkriminelle er i besiddelse af et godt phishing-kit, der typisk består af forskellige templates og features til at omgå sikkerheds-foranstaltningerne i virksomhedenes mail-systemer.

Men i takt med, at der kommer flere og flere angreb, øges også forsvarsværkerne, og det stiller krav om, at phishing-kittene bliver mere komplekse og følger med udviklingen.

Amerikanske ZDNet påpeger, at de stigende priser er et godt tegn, da de viser, at de professionelle it-systemer faktisk virker i det, de bliver sværere og sværere at hacke.

Læs også:

Dansk milliard-virksomhed ramt af ransomware-angreb: "Folk har sovet i sovepose på gulvet i det ene hjørne af kontoret med to meters afstand"

Den danske sundhedssektor presses som aldrig før af hackere: "De cyberkriminelle går længere, end vi er vant til"

Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"IT-JOB

Shure Scandinavia A/S

Cloud Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-specialister til nyt ITIL-team
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.