Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Frankrig vil have Apple til at fjerne blokering for corona-apps - men Apple tøver

Frankrig vil have Apple til at fjerne den funktionalitet, der gør, at smittesporingsapps ikke kan anvendes på iPhones - men Apple tøver.

Frankrig vil have Apple til at fjerne den funktionalitet, der blokerer for, at landenes smittesporings-apps kan anvendes på iPhones.

Det gælder også i Danmark, hvor omkring halvdelen af de anvendte smartphones er iPhones.

Funktionaliteten i iPhones betyder, at telefonerne automatisk kapper forbindelsen til Bluetooth, når app eller telefon ikke anvendes aktivt.

Det betyder, at det ikke kan lade sig gøre at anvende den Bluetooth-baserede smittesporingsapp på iPhone, medmindre telefonen og appen hele tiden holdes aktiviteret.

Det kan du læse mere om her: Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen.

Ifølge Bloomberg sigter Frankrig efter at lancere landets smittesporingsapp 11. maj.

“Vi anmoder Apple om at fjerne den tekniske barriere og dermed give os mulighed for at udvikle en europæiske sundhedsløsning, der skal forbindes til vores sundhedssystem,” siger den franske digitaliseringsminister, Cedric O, til mediet.

Han siger, at den franske regering allerede har drøftet sagen med Apple, men at der ikke er sket nogen fremskridt i sagen.

Til Bloomberg henviser Apple til selskabets meddelelse fornylig om, at Apple og Google i fællesskab arbejder på en API, som vil gøre det muligt at komme rundt om den pågældende problematik.

Den kan du læse mere om her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Læs også:

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

Datatilsynet: Dansk corona-app er ‘potentielt indgribende’ i danskernes ret til privatliv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere