Artikel top billede

Frankrig vil have Apple til at fjerne blokering for corona-apps - men Apple tøver

Frankrig vil have Apple til at fjerne den funktionalitet, der gør, at smittesporingsapps ikke kan anvendes på iPhones - men Apple tøver.

Frankrig vil have Apple til at fjerne den funktionalitet, der blokerer for, at landenes smittesporings-apps kan anvendes på iPhones.

Det gælder også i Danmark, hvor omkring halvdelen af de anvendte smartphones er iPhones.

Funktionaliteten i iPhones betyder, at telefonerne automatisk kapper forbindelsen til Bluetooth, når app eller telefon ikke anvendes aktivt.

Det betyder, at det ikke kan lade sig gøre at anvende den Bluetooth-baserede smittesporingsapp på iPhone, medmindre telefonen og appen hele tiden holdes aktiviteret.

Det kan du læse mere om her: Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen.

Ifølge Bloomberg sigter Frankrig efter at lancere landets smittesporingsapp 11. maj.

“Vi anmoder Apple om at fjerne den tekniske barriere og dermed give os mulighed for at udvikle en europæiske sundhedsløsning, der skal forbindes til vores sundhedssystem,” siger den franske digitaliseringsminister, Cedric O, til mediet.

Han siger, at den franske regering allerede har drøftet sagen med Apple, men at der ikke er sket nogen fremskridt i sagen.

Til Bloomberg henviser Apple til selskabets meddelelse fornylig om, at Apple og Google i fællesskab arbejder på en API, som vil gøre det muligt at komme rundt om den pågældende problematik.

Den kan du læse mere om her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

Læs også:

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

Datatilsynet: Dansk corona-app er ‘potentielt indgribende’ i danskernes ret til privatliv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere