Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

11 EU-lande har allerede lanceret smittesporings-apps og flere - herunder Danmark - er på vej. Men ingen apps bør indsamle lokationsdata, lyder det fra EU. Apple og Google går nu i tænkeboks om udformning af deres teknologier.

Det bør sikres en gang for alle, at smittesporings-apps ikke indsamler lokationsdata på de borgere, der anvender dem.

Sådan lyder opfordringen fra EU, der ønsker en samlet og koordineret tilgang til de corona-apps, som mange lande er i fuld gang med at lancere i disse uger.

Disse apps skal anvendes til at gøre en bruger opmærksom på muligheden for, at han er i nærheden af en mulig smittebærer.

Indtil videre har 28 lande lanceret egne smittesporings-apps - herunder 11 EU-lande. Yderligere 11 lande - herunder Danmark - er i gang med at udvikle en smittesporings-app.

Mange af initiativerne er blevet mødt med kritik fra en række privacy-forkæmpere, der har advaret mod indsamlingen af data og mod muligheden for misbrug - også på længere sigt.

Det gælder også herhjemme, hvilket du kan læse mere om her:

EU meddeler, at alle apps bør være frivillige at downloade, og at de ikke bør indsamle lokationsdata.

“Lokationsdata er ikke nødvendig og anbefales ikke i contact-tracing apps, da deres formål ikke er at registrere individers bevægelser,” lyder det fra EU.

Google og Apple - der leverer styresystemer til 99 procent af verdens smartphones - er på vej med en fælles API til smittesporing.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

De to selskabers tracing-teknologi bygger ifølge Reuters ikke i sig selv på lokationsdata, men både Apple og Google tillader typisk app-udviklere at indsamle lokationsdata, hvis brugerne giver grønt lys.

De to selskaber meddeler til Reuters, at de fortsat er i gang med at overveje, hvorvidt de vil give grønt lys til, at deres tracing apps også skal kunne indsamle lokationsdata.

Læs også:

Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere