(Foto: Dan Jensen)

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

11 EU-lande har allerede lanceret smittesporings-apps og flere - herunder Danmark - er på vej. Men ingen apps bør indsamle lokationsdata, lyder det fra EU. Apple og Google går nu i tænkeboks om udformning af deres teknologier.

Det bør sikres en gang for alle, at smittesporings-apps ikke indsamler lokationsdata på de borgere, der anvender dem.

Sådan lyder opfordringen fra EU, der ønsker en samlet og koordineret tilgang til de corona-apps, som mange lande er i fuld gang med at lancere i disse uger.

Disse apps skal anvendes til at gøre en bruger opmærksom på muligheden for, at han er i nærheden af en mulig smittebærer.

Indtil videre har 28 lande lanceret egne smittesporings-apps - herunder 11 EU-lande. Yderligere 11 lande - herunder Danmark - er i gang med at udvikle en smittesporings-app.

Mange af initiativerne er blevet mødt med kritik fra en række privacy-forkæmpere, der har advaret mod indsamlingen af data og mod muligheden for misbrug - også på længere sigt.

Det gælder også herhjemme, hvilket du kan læse mere om her:

EU meddeler, at alle apps bør være frivillige at downloade, og at de ikke bør indsamle lokationsdata.

“Lokationsdata er ikke nødvendig og anbefales ikke i contact-tracing apps, da deres formål ikke er at registrere individers bevægelser,” lyder det fra EU.

Google og Apple - der leverer styresystemer til 99 procent af verdens smartphones - er på vej med en fælles API til smittesporing.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

De to selskabers tracing-teknologi bygger ifølge Reuters ikke i sig selv på lokationsdata, men både Apple og Google tillader typisk app-udviklere at indsamle lokationsdata, hvis brugerne giver grønt lys.

De to selskaber meddeler til Reuters, at de fortsat er i gang med at overveje, hvorvidt de vil give grønt lys til, at deres tracing apps også skal kunne indsamle lokationsdata.

Læs også:

Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, er vi begyndt at putter sensorer på vores net og trawlere"
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi nu også indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, der gør, at vi putter sensorer på vores net og trawlere"
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.