(Foto: Dan Jensen)

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

11 EU-lande har allerede lanceret smittesporings-apps og flere - herunder Danmark - er på vej. Men ingen apps bør indsamle lokationsdata, lyder det fra EU. Apple og Google går nu i tænkeboks om udformning af deres teknologier.

Det bør sikres en gang for alle, at smittesporings-apps ikke indsamler lokationsdata på de borgere, der anvender dem.

Sådan lyder opfordringen fra EU, der ønsker en samlet og koordineret tilgang til de corona-apps, som mange lande er i fuld gang med at lancere i disse uger.

Disse apps skal anvendes til at gøre en bruger opmærksom på muligheden for, at han er i nærheden af en mulig smittebærer.

Indtil videre har 28 lande lanceret egne smittesporings-apps - herunder 11 EU-lande. Yderligere 11 lande - herunder Danmark - er i gang med at udvikle en smittesporings-app.

Mange af initiativerne er blevet mødt med kritik fra en række privacy-forkæmpere, der har advaret mod indsamlingen af data og mod muligheden for misbrug - også på længere sigt.

Det gælder også herhjemme, hvilket du kan læse mere om her:

EU meddeler, at alle apps bør være frivillige at downloade, og at de ikke bør indsamle lokationsdata.

“Lokationsdata er ikke nødvendig og anbefales ikke i contact-tracing apps, da deres formål ikke er at registrere individers bevægelser,” lyder det fra EU.

Google og Apple - der leverer styresystemer til 99 procent af verdens smartphones - er på vej med en fælles API til smittesporing.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

De to selskabers tracing-teknologi bygger ifølge Reuters ikke i sig selv på lokationsdata, men både Apple og Google tillader typisk app-udviklere at indsamle lokationsdata, hvis brugerne giver grønt lys.

De to selskaber meddeler til Reuters, at de fortsat er i gang med at overveje, hvorvidt de vil give grønt lys til, at deres tracing apps også skal kunne indsamle lokationsdata.

Læs også:

Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.