Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

11 EU-lande har allerede lanceret smittesporings-apps og flere - herunder Danmark - er på vej. Men ingen apps bør indsamle lokationsdata, lyder det fra EU. Apple og Google går nu i tænkeboks om udformning af deres teknologier.

Det bør sikres en gang for alle, at smittesporings-apps ikke indsamler lokationsdata på de borgere, der anvender dem.

Sådan lyder opfordringen fra EU, der ønsker en samlet og koordineret tilgang til de corona-apps, som mange lande er i fuld gang med at lancere i disse uger.

Disse apps skal anvendes til at gøre en bruger opmærksom på muligheden for, at han er i nærheden af en mulig smittebærer.

Indtil videre har 28 lande lanceret egne smittesporings-apps - herunder 11 EU-lande. Yderligere 11 lande - herunder Danmark - er i gang med at udvikle en smittesporings-app.

Mange af initiativerne er blevet mødt med kritik fra en række privacy-forkæmpere, der har advaret mod indsamlingen af data og mod muligheden for misbrug - også på længere sigt.

Det gælder også herhjemme, hvilket du kan læse mere om her:

EU meddeler, at alle apps bør være frivillige at downloade, og at de ikke bør indsamle lokationsdata.

“Lokationsdata er ikke nødvendig og anbefales ikke i contact-tracing apps, da deres formål ikke er at registrere individers bevægelser,” lyder det fra EU.

Google og Apple - der leverer styresystemer til 99 procent af verdens smartphones - er på vej med en fælles API til smittesporing.

Det kan du læse mere om her: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungere

De to selskabers tracing-teknologi bygger ifølge Reuters ikke i sig selv på lokationsdata, men både Apple og Google tillader typisk app-udviklere at indsamle lokationsdata, hvis brugerne giver grønt lys.

De to selskaber meddeler til Reuters, at de fortsat er i gang med at overveje, hvorvidt de vil give grønt lys til, at deres tracing apps også skal kunne indsamle lokationsdata.

Læs også:

Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere