Artikel top billede

Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Nu kan de danske sundhedsmyndigheder få adgang til Apple og Googles meget omtalte API til smittesporing.

En betaudgave af Apple og Googles meget omtalte API til smittesporing bliver fra og med i dag stillet til rådighed for de nationale sundhedsmyndigheder i hele verden.

Det oplyser de to selskaber i en meddelelse til Computerworld.

Apple og Google kalder løsningen for "Exposure Notification" og den skal gøre det lettere for myndighederne at udvikle smittesporings-apps i kampen mod coronavirussen.

Ifølge Computerworlds oplysninger er de danske myndigheder også tidligere på ugen blevet varslet om, at de vil få adgang til API’en i de kommende dage.

Læs også: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungereFælles europæisk standard

Gør brug af bluetooth

Smittesporingen fungerer ved, at telefonens bluetooth-forbindelse konstant skanner omgivelserne for at finde andre brugere af smittesporings-appen.

Brugerne af appen vil herefter få en notifikation, hvis det viser sig, at de har været i kontakt med en, som er blevet testet positiv for coronavirus.

De danske myndigheder planlægger at lancere en smittesporings-app i samarbejde med it-virksomheden Netcompany, men det er endnu uvist om appen vil komme til at gøre brug af den nye API.

Læs også: Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app

Storbritannien takker nej

I Storbritannien har myndighederne eksempelvis valgt ikke at gøre brug af API'en.

Uden Apple og Googles api vil dog ikke være muligt for en smittesporings-app at gøre brug bluetooth-forbindelse på en iPhone, når smittesporings-appen er lukket eller når telefonen er i standby-tilstand.

Apple sidder på knap halvdelen af smartphone-markedet i Danmark, og dermed vil det blive meget svært at udføre effektiv smittesporing uden brug af den nye API.

Apple og Google oplyser, at den endelige udgave api’en ventes at være klar til lancering i midten af maj.

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere