Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Nu kan de danske sundhedsmyndigheder få adgang til Apple og Googles meget omtalte API til smittesporing.

En betaudgave af Apple og Googles meget omtalte API til smittesporing bliver fra og med i dag stillet til rådighed for de nationale sundhedsmyndigheder i hele verden.

Det oplyser de to selskaber i en meddelelse til Computerworld.

Apple og Google kalder løsningen for "Exposure Notification" og den skal gøre det lettere for myndighederne at udvikle smittesporings-apps i kampen mod coronavirussen.

Ifølge Computerworlds oplysninger er de danske myndigheder også tidligere på ugen blevet varslet om, at de vil få adgang til API’en i de kommende dage.

Læs også: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungereFælles europæisk standard

Gør brug af bluetooth
Smittesporingen fungerer ved, at telefonens bluetooth-forbindelse konstant skanner omgivelserne for at finde andre brugere af smittesporings-appen.

Brugerne af appen vil herefter få en notifikation, hvis det viser sig, at de har været i kontakt med en, som er blevet testet positiv for coronavirus.

De danske myndigheder planlægger at lancere en smittesporings-app i samarbejde med it-virksomheden Netcompany, men det er endnu uvist om appen vil komme til at gøre brug af den nye API.

Læs også: Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app

Storbritannien takker nej
I Storbritannien har myndighederne eksempelvis valgt ikke at gøre brug af API'en.

Uden Apple og Googles api vil dog ikke være muligt for en smittesporings-app at gøre brug bluetooth-forbindelse på en iPhone, når smittesporings-appen er lukket eller når telefonen er i standby-tilstand.

Apple sidder på knap halvdelen af smartphone-markedet i Danmark, og dermed vil det blive meget svært at udføre effektiv smittesporing uden brug af den nye API.

Apple og Google oplyser, at den endelige udgave api’en ventes at være klar til lancering i midten af maj.

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.