Artikel top billede

(Foto: Photo by Cory Checketts on Unsplash)

Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Nu kan de danske sundhedsmyndigheder få adgang til Apple og Googles meget omtalte API til smittesporing.

En betaudgave af Apple og Googles meget omtalte API til smittesporing bliver fra og med i dag stillet til rådighed for de nationale sundhedsmyndigheder i hele verden.

Det oplyser de to selskaber i en meddelelse til Computerworld.

Apple og Google kalder løsningen for "Exposure Notification" og den skal gøre det lettere for myndighederne at udvikle smittesporings-apps i kampen mod coronavirussen.

Ifølge Computerworlds oplysninger er de danske myndigheder også tidligere på ugen blevet varslet om, at de vil få adgang til API’en i de kommende dage.

Læs også: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungereFælles europæisk standard

Gør brug af bluetooth

Smittesporingen fungerer ved, at telefonens bluetooth-forbindelse konstant skanner omgivelserne for at finde andre brugere af smittesporings-appen.

Brugerne af appen vil herefter få en notifikation, hvis det viser sig, at de har været i kontakt med en, som er blevet testet positiv for coronavirus.

De danske myndigheder planlægger at lancere en smittesporings-app i samarbejde med it-virksomheden Netcompany, men det er endnu uvist om appen vil komme til at gøre brug af den nye API.

Læs også: Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app

Storbritannien takker nej

I Storbritannien har myndighederne eksempelvis valgt ikke at gøre brug af API'en.

Uden Apple og Googles api vil dog ikke være muligt for en smittesporings-app at gøre brug bluetooth-forbindelse på en iPhone, når smittesporings-appen er lukket eller når telefonen er i standby-tilstand.

Apple sidder på knap halvdelen af smartphone-markedet i Danmark, og dermed vil det blive meget svært at udføre effektiv smittesporing uden brug af den nye API.

Apple og Google oplyser, at den endelige udgave api’en ventes at være klar til lancering i midten af maj.

Læs også: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere