Artikel top billede

(Foto: Photo by Cory Checketts on Unsplash)

Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app

De britiske sundhedsmyndigheder styrer nu udenom Google og Apples løsning, når den nye smittesporings-app skal udvikles.

Storbritannien vil ikke benytte sig af Apple og Googles løsning til en smittesporings-app.

De nationale sundhedsmyndigheder, NHS (National Health Service), beretter, at den er kommet op med en anden model, hvor løsningen vil fungerer "tilstrækkeligt godt" på iPhones, uden at brugere skal holde appen aktiv.

Det skriver BBC.

"Ingeniører har addresseret adskillige kerneudfordringer for appen til at imødekomme folkesundhedsbehov og understøtte afsløring af kontaktbegivenheder tilstrækkeligt godt, herunder når appen er i baggrunden uden stor påvirkning af batteriets levetid," fortæller en talsperson fra NHS' digiale enhed.

læs også: Danmarks nye corona-app kommer til at hedde ‘Smittestop’ - vil blive lanceret i to etaper

Her er tale om en centraliseret model, hvor myndighederne benytter sig af trådløse bluetooth-signaler for at holde styr på, hvornår borgere har været i kontakt med en, der har været smittet med coronavirus.

Den centraliserede model bygger på, at informationerne lagres på en server hos myndighederne.

Det står i kontrast til Apple og Googles decentraliserede model, hvor advarsler sker direkte på mobiltelefonen, og derved ikke indsamles af nogle myndigheder.

Flere europæiske lande er i færd med at udarbejde en smittesporings-app til bekæmpningen af coronavirussen.

Hidtil har en række europæiske lande, herunder Tyskland og Frankrig, haft et ønske om at indsamle flere data om brugerne, end det som Google og Apple har tilladt.

Men nu er Tyskland vendt på en tallerken og har alligevel valgt at benytte løsningen fra Apple og Google.

Det kan du læse mere om her: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app

I øjeblikket arbejder Netcompany på at udarbejde en tilsvarende dansk app med navnet Smittestop, og de dansker myndigheder og Netcompany har ligeledes et ønske om at indsamle flere data.

De europæiske lande er gået sammen om fælles europæisk standard med navnet PEPP-PT (Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing), der indebærer, at sundhedsmyndighederne skal have mulighed for at lagre de indsamlede data centralt.

Det vil give sundhedsmyndighederne mulighed for at analysere på data og dermed få større indsigt i smittespredningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere