Artikel top billede

Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app

De britiske sundhedsmyndigheder styrer nu udenom Google og Apples løsning, når den nye smittesporings-app skal udvikles.

Storbritannien vil ikke benytte sig af Apple og Googles løsning til en smittesporings-app.

De nationale sundhedsmyndigheder, NHS (National Health Service), beretter, at den er kommet op med en anden model, hvor løsningen vil fungerer "tilstrækkeligt godt" på iPhones, uden at brugere skal holde appen aktiv.

Det skriver BBC.

"Ingeniører har addresseret adskillige kerneudfordringer for appen til at imødekomme folkesundhedsbehov og understøtte afsløring af kontaktbegivenheder tilstrækkeligt godt, herunder når appen er i baggrunden uden stor påvirkning af batteriets levetid," fortæller en talsperson fra NHS' digiale enhed.

læs også: Danmarks nye corona-app kommer til at hedde ‘Smittestop’ - vil blive lanceret i to etaper

Her er tale om en centraliseret model, hvor myndighederne benytter sig af trådløse bluetooth-signaler for at holde styr på, hvornår borgere har været i kontakt med en, der har været smittet med coronavirus.

Den centraliserede model bygger på, at informationerne lagres på en server hos myndighederne.

Det står i kontrast til Apple og Googles decentraliserede model, hvor advarsler sker direkte på mobiltelefonen, og derved ikke indsamles af nogle myndigheder.

Flere europæiske lande er i færd med at udarbejde en smittesporings-app til bekæmpningen af coronavirussen.

Hidtil har en række europæiske lande, herunder Tyskland og Frankrig, haft et ønske om at indsamle flere data om brugerne, end det som Google og Apple har tilladt.

Men nu er Tyskland vendt på en tallerken og har alligevel valgt at benytte løsningen fra Apple og Google.

Det kan du læse mere om her: Tyskland vender på en tallerken: Vil bruge Apple og Googles løsning til corona-app

I øjeblikket arbejder Netcompany på at udarbejde en tilsvarende dansk app med navnet Smittestop, og de dansker myndigheder og Netcompany har ligeledes et ønske om at indsamle flere data.

De europæiske lande er gået sammen om fælles europæisk standard med navnet PEPP-PT (Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing), der indebærer, at sundhedsmyndighederne skal have mulighed for at lagre de indsamlede data centralt.

Det vil give sundhedsmyndighederne mulighed for at analysere på data og dermed få større indsigt i smittespredningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere