Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Apple og Googles nye smittesporings-api er på trapperne, og de to selskaber har nu offentliggjort de første billeder af, hvordan løsningen kommer til at se ud.

Apple og Google har nu for første gang offentliggjort billeder af, hvordan de to virksomhedernes nye fælles smittesporingsløsninger ser ud.

De to selskaber har gennem adskillige uger i fællesskab arbejdet på en løsning, der har fået navnet Exposure Notification.

Løsningen skal gøre det lettere for sundhedsmyndigheder i hele verden at foretage smittesporing i forbindelse med den aktuelle coronakrise.

I flere lande ventes det, at smittesporingen kommer til at spille en væsentlig rolle i genåbningsstrategien.

Læs også: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Klar om få uger
Selskaberne har drypvis over de seneste uger offentliggjort nyheder om smittesporingen, og for knap en uge siden fik de danske myndigheder for første gang adgang til en beta-udgave af løsningen.

Senere på måneden ventes det at Apple og Google giver grønt lys for at løsningen kan tages i brug.

Du kan se billederne herunder. Det første billede viser, hvordan det ser ud, når du som bruger skal tage løsningen i brug første gang.

Læs også: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungereFælles europæisk standard

Her ses det, hvordan man som bruger up registrerer et positivt testresultat.

Det gøres ved at indtaste en unik kode, som man får udleveret af sundhedsmyndighederne, når man bliver testet positiv. Herunder kan du se, hvordan det ser ud, når du som bruger modtager en notifikation om, at du har været i nærheden af en person, som er registreret smittet med coronavirus.

Du skal have været i nærheden af en person med coronasmitte i mindst fem minutter før, at det bliver registreret. Her kan du se, hvordan løsningen bliver slået til og fra i din telefonsindstillingsmenu. Læs også: Apple og Google spænder ben for smittesporingsapps: Blokerer for GPS-adgangPremium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.