Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Apple og Googles nye smittesporings-api er på trapperne, og de to selskaber har nu offentliggjort de første billeder af, hvordan løsningen kommer til at se ud.

Apple og Google har nu for første gang offentliggjort billeder af, hvordan de to virksomhedernes nye fælles smittesporingsløsninger ser ud.

De to selskaber har gennem adskillige uger i fællesskab arbejdet på en løsning, der har fået navnet Exposure Notification.

Løsningen skal gøre det lettere for sundhedsmyndigheder i hele verden at foretage smittesporing i forbindelse med den aktuelle coronakrise.

I flere lande ventes det, at smittesporingen kommer til at spille en væsentlig rolle i genåbningsstrategien.

Læs også: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Klar om få uger
Selskaberne har drypvis over de seneste uger offentliggjort nyheder om smittesporingen, og for knap en uge siden fik de danske myndigheder for første gang adgang til en beta-udgave af løsningen.

Senere på måneden ventes det at Apple og Google giver grønt lys for at løsningen kan tages i brug.

Du kan se billederne herunder. Det første billede viser, hvordan det ser ud, når du som bruger skal tage løsningen i brug første gang.

Læs også: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungereFælles europæisk standard

Her ses det, hvordan man som bruger up registrerer et positivt testresultat.

Det gøres ved at indtaste en unik kode, som man får udleveret af sundhedsmyndighederne, når man bliver testet positiv. Herunder kan du se, hvordan det ser ud, når du som bruger modtager en notifikation om, at du har været i nærheden af en person, som er registreret smittet med coronavirus.

Du skal have været i nærheden af en person med coronasmitte i mindst fem minutter før, at det bliver registreret. Her kan du se, hvordan løsningen bliver slået til og fra i din telefonsindstillingsmenu. Læs også: Apple og Google spænder ben for smittesporingsapps: Blokerer for GPS-adgang


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.