Sådan ser Apple og Googles smittesporings-løsning ud - se billederne her

Apple og Googles nye smittesporings-api er på trapperne, og de to selskaber har nu offentliggjort de første billeder af, hvordan løsningen kommer til at se ud.

Apple og Google har nu for første gang offentliggjort billeder af, hvordan de to virksomhedernes nye fælles smittesporingsløsninger ser ud.

De to selskaber har gennem adskillige uger i fællesskab arbejdet på en løsning, der har fået navnet Exposure Notification.

Løsningen skal gøre det lettere for sundhedsmyndigheder i hele verden at foretage smittesporing i forbindelse med den aktuelle coronakrise.

I flere lande ventes det, at smittesporingen kommer til at spille en væsentlig rolle i genåbningsstrategien.

Læs også: Apple og Google frigiver meget omtalt smittesporings-løsning

Klar om få uger
Selskaberne har drypvis over de seneste uger offentliggjort nyheder om smittesporingen, og for knap en uge siden fik de danske myndigheder for første gang adgang til en beta-udgave af løsningen.

Senere på måneden ventes det at Apple og Google giver grønt lys for at løsningen kan tages i brug.

Du kan se billederne herunder. Det første billede viser, hvordan det ser ud, når du som bruger skal tage løsningen i brug første gang.

Læs også: Sådan kommer Apple og Googles store samarbejde om en API til smittesporing til at fungereFælles europæisk standard

Her ses det, hvordan man som bruger up registrerer et positivt testresultat.

Det gøres ved at indtaste en unik kode, som man får udleveret af sundhedsmyndighederne, når man bliver testet positiv. Herunder kan du se, hvordan det ser ud, når du som bruger modtager en notifikation om, at du har været i nærheden af en person, som er registreret smittet med coronavirus.

Du skal have været i nærheden af en person med coronasmitte i mindst fem minutter før, at det bliver registreret. Her kan du se, hvordan løsningen bliver slået til og fra i din telefonsindstillingsmenu. Læs også: Apple og Google spænder ben for smittesporingsapps: Blokerer for GPS-adgang


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.