Artikel top billede

Apple og Google spænder ben for smittesporingsapps: Blokerer for GPS-adgang

Både Google og Apple nægter GPS-adgang til udviklerne af smittesporingsapp.

De to dominerende leverandører af smartphone-systemer, Apple og Google, vil ikke give udviklere af smittesporingsapp adgang til lokationsdata som GPS-oplysninger.

Begge selskaber har under corona-pandemien tilbudt at give sundhedsmyndigheder en priviligeret adgang til de respektive iOS- og Android-enheders bluetooth-signaler, for at muliggøre dedikerede smittesporingsapps.

Af hensyn til brugernes datasikkerhed, vil hverken Apple eller Google give adgang til lokationsoplysninger, såsom GPS-data, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig vil GPS-adgang til applikationerne resultere i ustabile og batteridrænende løsninger, vurderer begge tech-giganter.

Den beslutning værger udviklerne bag flere af de amerikanske app-løsninger sig imod, da de anser det som vitalt, at kontaktsporing sammenholdes med GPS-oplysninger.

Enkelte udviklere, såsom selskabet Twenty, der står bag delstaten Utahs smittesporingsapp, fortæller denne uge, at deres app fungerer effektivt med både GPS og bluetooth uden brug af Apples og Googles smittesporingsværktøj.

Herhjemme er den danske pendant, app’en ’Smittestop’ fra Netcompany, forsinket på grund af kvaler med at få adgang til bluetooth på iPhones.

Læs også: Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere