Artikel top billede

Apple og Google spænder ben for smittesporingsapps: Blokerer for GPS-adgang

Både Google og Apple nægter GPS-adgang til udviklerne af smittesporingsapp.

De to dominerende leverandører af smartphone-systemer, Apple og Google, vil ikke give udviklere af smittesporingsapp adgang til lokationsdata som GPS-oplysninger.

Begge selskaber har under corona-pandemien tilbudt at give sundhedsmyndigheder en priviligeret adgang til de respektive iOS- og Android-enheders bluetooth-signaler, for at muliggøre dedikerede smittesporingsapps.

Af hensyn til brugernes datasikkerhed, vil hverken Apple eller Google give adgang til lokationsoplysninger, såsom GPS-data, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig vil GPS-adgang til applikationerne resultere i ustabile og batteridrænende løsninger, vurderer begge tech-giganter.

Den beslutning værger udviklerne bag flere af de amerikanske app-løsninger sig imod, da de anser det som vitalt, at kontaktsporing sammenholdes med GPS-oplysninger.

Enkelte udviklere, såsom selskabet Twenty, der står bag delstaten Utahs smittesporingsapp, fortæller denne uge, at deres app fungerer effektivt med både GPS og bluetooth uden brug af Apples og Googles smittesporingsværktøj.

Herhjemme er den danske pendant, app’en ’Smittestop’ fra Netcompany, forsinket på grund af kvaler med at få adgang til bluetooth på iPhones.

Læs også: Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere