Apple og Google spænder ben for smittesporingsapps: Blokerer for GPS-adgang

Både Google og Apple nægter GPS-adgang til udviklerne af smittesporingsapp.

De to dominerende leverandører af smartphone-systemer, Apple og Google, vil ikke give udviklere af smittesporingsapp adgang til lokationsdata som GPS-oplysninger.

Begge selskaber har under corona-pandemien tilbudt at give sundhedsmyndigheder en priviligeret adgang til de respektive iOS- og Android-enheders bluetooth-signaler, for at muliggøre dedikerede smittesporingsapps.

Af hensyn til brugernes datasikkerhed, vil hverken Apple eller Google give adgang til lokationsoplysninger, såsom GPS-data, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig vil GPS-adgang til applikationerne resultere i ustabile og batteridrænende løsninger, vurderer begge tech-giganter.

Den beslutning værger udviklerne bag flere af de amerikanske app-løsninger sig imod, da de anser det som vitalt, at kontaktsporing sammenholdes med GPS-oplysninger.

Enkelte udviklere, såsom selskabet Twenty, der står bag delstaten Utahs smittesporingsapp, fortæller denne uge, at deres app fungerer effektivt med både GPS og bluetooth uden brug af Apples og Googles smittesporingsværktøj.

Herhjemme er den danske pendant, app’en ’Smittestop’ fra Netcompany, forsinket på grund af kvaler med at få adgang til bluetooth på iPhones.

Læs også: Bluetooth-problemer forsinker Netcompanys corona-app - lanceringsdato endnu ukendt


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.